Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şuruplar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumşuruplar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: şuruplar
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 12:29
doktor bey daha önce de böyle bir soru hatırlıyorum ama forumda aradım bulamadım.
şurupları açtıktan sonra kaç gün saklayabiliriz? peki ya merhemler, pomatlar veya gliserin batticon gibi şeyler için de açtıktan sonra bir kullanım süresi var mıdır? teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 19:43
Hepsinin bir suresi vardir. Ayrica nasil muhafaza ettiginize gorede bu sureler daha da  kisalabilir. Muhim olan; kullandiktan sonra, agizlarinin iyi kapatilmis olmasi, serin ve gunes gormeyen  bir yerde muhafaza edilmeleri sarttir. Suruplarda; agiz kisminda; "sekerlenme" baslamis ise, o surubu atin. Kremler daha dayaniklidir, son kullanma tarihine kadar tutabilirsiniz. Gliserin'e hicbir sey olmaz. Batticon ve Tenturdiyot serisinden ilaclarin agizlari cok acik kalirlarsa, iclerindeki alkol buharlasabilir ve konsantrasyonleri artarak, kimyasal yanik yapabilirler. Cok iyi sartlarda bile 1 seneden fazla tutmayin.
Yukarı Dön
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 22:22
doktor bey bir sorum daha olacak. göz için verilen damla ve merhemleri de tedavi bittikten sonra atmalı mıyız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 02:19
Evet, maalesef ( ozelliklerinden dolayi) onlarin atilmalari gerekir, o yuzden cok kucuk siselerde satiliyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.