Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sute nazar değer mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusute nazar değer mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 09:16
Orjinalini yazan: cuttanusa cuttanusa Yazdı:

merhabalar arkadaşlar.ben bundan 3 gun öncesıne kadar mutlu bı anneydım.bebeğim çook guzel emıyo bende de çok sut vardı.3gun önce doktora gıttım doktor bebeğin maşallah tosun olmuş 6aylık bebek gıbı dedı.çok sutun var heralde napıyon da boyle sut oluyo soyle hastalarıma önereyım dedı.neyse eve geldım bı arkadaşım geldı benden 1ay önce doğum yapmış sut içirıyordum nasıl akıyo sutum gorsenız taş gıbı olmuş.ama o gunden sonra ne oğlum benı emmek ıstıyo ne sutum var.sankı ben değilmışım gıbı bıranda gıttı sutum.yıne aynı şeylerı yıyıyorum ama tık yok.sabaha kadar hiç içmıyo oğlum  sabah belkı bırıkır  dıyorum ama bomboş.sızce ne olmuş olabılır.
benim annem söylerdi nazar olur süt diye sütün oldugu dönemde bir yakinina bir arkadasina söyleme derlerdi ve inanki benim oglumda sütüm cokdu bir sabah gitti ve anladimki nazardan gitti cunku ben devamli var dedim annem kizardi bana dinlemedimbuyuklerin sözunu dinlemekde fayda var bence senin durum ayni nazar göz diyelim yinede pes etme azda gelse emzir canim ayran ic yogurt ye ihlamur ic pekmez ye ne bilim bunlari yap ben kizimi 21 ay verdim

Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 11:44
başakcım nasıl oldun  sütün ne durumda sana yazdıklarımın hepsini okudunmu canım s.... çay falan da var  dene bakalım umarım herşey yolundadır

Düzenleyen fatoş - 02 Haz 2008 Saat 02:28
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 12:19
geçmiş olsun her annenin zamanında yaşadığını yaşıyorsun şuan rahat ol ve vazgeçme mamayı falan da düşünme bebeğin turp gibi .emmemesi ona bi zarar vermez korkma.

eğer sabretmeyip mama verirsen bence daha zararlı çıkarsın .bebeğini anne sütü gibi mucize bir besinden mahrum etmiş olursun

sütüm azaldığında hep şöyle düşündüm ben:
şekerden ibaret mamayı bol bol içmesindense azda olsa anne sütü almalı benim oğlum

bu aylarda bebek dış dünyayı farkeder ve dikkati çabuk dağılır emzirme sırasında sessiz ve loş bir ortam yarat
emzirme öncesi bebeğinle oyna ve yorulup acıkmasını sağla.mıncıkla,evir çevir,egzersiz yaptır....

bi de uyku sırasında alıp emzirmeyi dene....

Memenin Reddi

Bebeğin emmeyi reddetmesi çok rastlanan bir durumdur. Memeyi ret annede kaygı yaratır, kendini reddedilmiş hisseder ve hayal kırıklığına uğrar. Geçici olarak memenin reddi görilebilir ve her zaman belli bir nedeni vardır. En sık görilenleri şunladır;

Bebek Memeyi Neden Reddeder?

Bebek hasta olduğu için eskisine göre daha az emebilir.
Anne son zamanlarda sarımsaklı, baharatlı ya da lahana ve benzeri gibi güçlü tat ve kokuya sahip şeyler yiyorsa bu tür beslenmeden dolayı bebek rahatsız olabilir.
Burnu tıkalı bebekler meme emerken ağızlarından nefes alamayacaklarından meme emme yerine soluk almayı tercih ederler. Burun damlası kullanarak burnu açabilirsiniz.
Diş çıkaran bebekler emzirildiğinde şişmiş damaklarına basınç uygulanacağından emme ağrılı hale gelebilir. Damakları acıdığı için emmeyi bırakır.
Kulak ağrısı varsa çeneye yayılır ve meme emerken durum daha da kötüleşir.
Bebeğinizin ağzında pamukçuk (mantar) varsa emzirme ağrılı olabilir.
Çok aç bir bebek sütün yavaş gelmesine dayanamaz ve meme ucunu iter. Bunu önlemek için ona önceden biriktirdiğiniz sütü verin.
Yeniden gebe kaldıysanız salgılanan hormonlar nedeniyle sütünüzün tadı değişebilir ve bebek sütünüzü reddedebilir.
Endişeli veya gerginseniz emzirme sırasında bebek bu gerginliği hissedecektir. Rahat olmaya çalışın.
Memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemiyor olabilir.
Emzirme tekniğinde hatalar olabilir.

Düzenleyen byzkz - 01 Haz 2008 Saat 12:39
Yukarı Dön
cuttanusa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 13:00
oğlum sol göğsumu hep ısteksız emerdı bu sabah sol göğsum taş gıbı oldu sevındım sut var dıye.doldu sandım oğluma zorla vermeye çaliştım bı taraftan pompayla çekıpte sutu ağzına deydırcektım tat alsın dıye ama 1 damla sut gelmedı.hala aklım almıyo o kadar sutum vardı bıran da nasıl oldu ya.hiç bıtmıycek sanıyordum.yok bır damla sut gelmıyo.dayanamadım mecbur bıberonla mama verdım az önce .bugun doktoruna goturcem inşallah benle ılgılı bişeydır...kendımı çok yetersız hıssedıyorum.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 13:06
mama yı içiyo da benı nıye emmıyo.içmemesı için nedenlerı okudum.sessız ortam rahat pozısyon.herşey tammam.ya benden sut gelmedığı için istemıyo ya da  benı emmek ıstemıyo.
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2008 Saat 13:18
Orjinalini yazan: cuttanusa cuttanusa Yazdı:

mama yı içiyo da benı nıye emmıyo.içmemesı için nedenlerı okudum.sessız ortam rahat pozısyon.herşey tammam.ya benden sut gelmedığı için istemıyo ya da  benı emmek ıstemıyo.

meme emmek istemiyo bunun için savaşmalısın canım yazdıklarımın tamamını oku lütfen....
istersen msn den yazısabılırız evde yalnızmısın mutlaka sana destek olsun bırılerı ben ablamdan ve eşimden  çok destek aldım kayınvalidemdende
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2008 Saat 09:33
canım bebekler 3 aylık olunca özellikle bazılarında çevre daha çok ilgilerini çektiği için emmeyi reddediyorlar.bende oğlumda yaşadım bunu.annesin evladının seni redddetmesi psikolojini çok etkiliyor.ben oğlumu sakin bir odada müzik eşliğinde emzirmeyi denedim.en ufak bir sesde emmeyi bırakıyordu.uykusu geldiğinde ancak emiyordu.bu şekilde emerek uyumaya başladı.dr sorduğumuzda bazen oluyor bebeklerde sakın mama verme demişti.mamaya alışırsa daha hiç emmez demişti.bende hiç mama vermedim.zorla da olsa emzirdim.uykusunun gelmesini bekledim bazen.
     ama sakın çok stres yapma sütün hep gider.çok fazla üzülmemeye çalış.değişik pozisyonlarda emzirmeye çalış.benim oğlum bazen emme pozisyonunda emmek istemiyor bende yatarak emziriyorum.allah kolaylık versin canım.çok zor bir dönem.
[
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2008 Saat 14:00
2 gundur oğlum emmeye çalişiyo.sol göğsumu emmıyo sağı emmeye çalişiyo ama sut yok mama takvıye yapıyorum azar azar ilk kendım emzırmeye çalişiyorum.napım artık yapacak bişe yk aç kalmasına dayanamam.ama sol göğsumu nıye emmıyo anlamadım koltuk altına doğru şişlık var  korkmaya başladım pompayla çekıyorum bişe de gelmıyo göğüs ucundan emmıyo desek ıkı tarafım aynı.umarım bu geçicı bı sureçtır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.