|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Ahmetsaid ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 391 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetsaid
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Durum cok ciddi sanırım doktor bey araya tatil girdi Bayram dönüşü hemen gidecegim hematolojiye insallah size bor sorum olacak
1) ben orak hücre taşıyıcısıyim hastalık yok esim ose saglikli kızım orak hücre anemi hastası olabilir mı 2) talasemi geni hic yokken talesemi olma olasigi var mı |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Sadece tasiyici olabilir. 2- Ayri ayri test yapilmiyor.... Hemoglobin Elektroforezi'nde, hepsi cikiyor.. Varsa, oda cikar.
|
|
![]() |
|
Ahmetsaid ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 391 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetsaid
Bende ya da eşimde talesemi geni yoksa da çıkar mı talesemi tasiyiciligi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Thallassemia geni VARSA, cikar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetsaid
Benim babam talesemi mahor ve orak hücre anemi hastası idi vefat etti ablam talesemi taşıyıcısı ben de ise orak hücre tasiyiciligi var sorum su talesemi geni ben de yok esim de tok bu durumda dedesinden bu geni almış olabilir mı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yani bu kadar bu hastaliklarla ic icesiniz ve bu hastaliklar hakkinda en ufak bir bilginiz yok... Anne veya babadan BIRINDE; tasiyicilik varsa, cocuk, ya saglam, yada tasiyici olur... HASTA OLMAZ.. Anne ve baba her ikisi de, TASIYICI ise, cocuk ya HASTA olur, ya tasiyici olur yada, her iki taraftan saglam gen alarak, SAGLAM olur. Anne ve babada hastalik geni YOKSA, cocukta bu hastaliklar olmaz, tasiyicilik bile olmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|