|
Tahlil Sonucu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ulku eray ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eki 2021 Saat 19:33 |
Hocam 6 yasinda ogluma bugun tahlil yaptirdim. Haftasonu atesi oksurugu basladi. Krup teshisi. Sonuclari henuz gostermedim.Tahlillerde dikkatimi ceken testler.
Demir 10 ug/dL. L(37-145) ADBK 900 ug/d/L H(155-355) TSH 4.58 uIU/mL N(0.45-5) Vitamin D3 28.08 HGB 11.8 g/dL N(11.7-18.8) CRP 12.30mg/L. H(0-5) Siz degerlendirirmisiniz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Iyi niyetli bir doktor olsa; sadece "Kan Sayimi" isterdi.. Demir, TSH, ADBK istemesi, "belki oltaya bir sey
takilir " hesabi istenen testler. Hgb:11.8g/dL, bu yas icin gayet iyi bir sonuc, anemi filan YOK! WBC yazmamissiniz, eger WBC:17'den dusuk ise, Antibiyotik de gerekmez. D vitamin seviyesi asiri dusuk!! Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin ve Ocak ayinda tekrar olcum yaptirip, bana yazin.
|
|
![]() |
|
ulku eray ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Hocam pardon wbc 13. 5 . Zaten kanlari istemeden viral dedi. Antibiyotik gerekmez dedi.
Belkide ben agzinda aft var deyince mi bu testleri istedi. Peki merak ettim demir degeri neden cok dusuk Hgb iyi iken. Hocam gercekten kusura bakmayin. Oyle bir noktaya gelmisizki her seyi irdeler olduk.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118908 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tek basina "Demir" bir sey ifade etmez VE, ancak Hgb dusuk oldugunda arastirilir VE, "Demir& DemirBaglama"
beraber istenir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Hocam hastalikta bugun 5. gunumuz. 2 gun ates oldu. Ses kisikligi ve boguk kuru oksurugu vardi. Cocuk doktoru krup dedi. Sadece soguk buhar ve agizdan prednol verdiller. Su anda geceleri uyurken hic oksuruk yok gibi. Hafif burun tikanikligi vardi. Coldmix ve serum fizyolojik kullandim. Bali limon tavuk suyu corba verdim. Ama gunduz dakika basi kuru kuru oksuruyor. Burnu akiyor biraz. Krup bu sekilde mi ilerler simdiye düzelmezmiydi. Solunum sayisi normal. Bogazim aciyor diyor. Bilemedim simdi banyoda sicak buhar mi yapsam yoksa soguk buharmi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Krup' "3 gece hastaligidir" 3 gece havlar tarzda oksuruk ve solunum sikintisi olur (bu devrede soguk hava
cok iyi gelir), ondan sonra , siradan Grip gibi seyreder. O, ilk 3 gun soguk hava iyi gelir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|