Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 13:36 |
Tekrar merhaba Kadir Bey, Aslında et ürünleri tüketiyor ama bazen 1 hafta 10 gün yediremiyorum et yemese bile hayvansal ürünleri tüketiyor örneğin %100 dana etli salam seviyor,yumurta,tereyağ v.s.Bunlar yeterli olurmu salamın yarar -zararı nedir?
Ayrıca dün gece kızımın kakası kötü kokuyordu yine suluydu tahlile götürdük kakayı. Gaita mikroskopisi: Görünüm : Sulu ve mukuslu Renk : a.Kahve Lökosit :4-5 Eritrosit :Yok Epitel :Yok Yağ Damlacığı :3-4 Maya :2-3 Parazit :Entomaeba Hystolıtıca Trofozoidleri görüldü.
Doktor Amip dedi.Kisti değil canlı olduğu için daha ciddi dedi.Korkuyorum Kadir Bey,Augmentin 400 kullanıyordu günde 2*1 şimdi yanında nidozol 200mg/5 ml verdi 3*1.ateşi dün öğlenden beri ateş düşürücü vermediğim halde gece biraz arttı kulaktan 38,2 lere falan çıkmıştı şu an 37.5 kulaktanYani ilk güne göre düştü keyfide daha iyi ama Çok korkuyorum.10 gün kadar sürer ilaç kullanın 14 gün sonra kontrole gelin tahlilii tekrarlayalım şimdiye kadar olmadı ama allah korusun taşıyıcılık durumu olmasın dedi.Önceleri 1 haftadır karnı ağrıyordu ama aynı zamanda kabız gibiydi.Bu yüzden olduğunu düşündüm 2-3 gündürde kan ve idrar muayene sonucu temiz çıkınca kakasındaki 2 pıhtı kan gördüğüm için kaka tahlilide istedi sonucu yeni aldım yani karın ağrısı başladıktan 10 gün sonra tedaviye başlamış olduk.Geç kalmış sayılırmıyız.Kendimi suçlu hissediyorum tamamen tedavi edilebilir bi hastalıkmı bu kalıcı hasara yol açarmı? İnternette amip için hiç iyi şeyler yazmıyor karaciğere yerleşmesi falan yazıyor çok korktum.Tamamen tedavi edilirmi.10 gün ilaç yeeterli gelirmi.Eğer hala varsa 14 -15 gün sonraki tahlilde çıkarmı ilaçlar yeni bitmiş olacak çünkü.
Ayrıca nidozol200 mg/5ml için sabah öğle akşam 1 ölçek yazmış eczane kutuya 8 saatte birmi vermeliyim gün içinde mi 3 e bölmeliyim. Tekrar tekrar çok ama çok teşekkür ederim cevabınız için. Birde eşim ve bana bulaşmışmıdır.Bizimde Nidozol kullanmamızda sakınca varmı kızımı emziriyorum.Hem ben kullansam Aynı zamanda ilacı kullanıyor olacak doz aşımı olurmu.Normalde emziren annelere verilmiyor diye yazıyor prospektüsünde.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 13:50 |
Birde eklemeyi unutmuşum Kadir Bey,
Bir kaç gün önce atşlendiğinde ateşi çok yüksekti sabaha kadar düşürmedik.Koltukaltından 39 larda kulaktan 40,2 lere vardı ateşi.Okuduğumda amip yüksek ateş yapmaz yüksek ateş varsa karaciğerde apseden söz edilebilir yazıyordu.Bu yüzdende organlara zarar gelmişmidir diye çok endişelendim. :(((((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 11:15 |
30 seneden beri hiçbir hastamda böyle bir macera yaşamadım. Bütün bu hadiselere sebep, lüzumsuz yere verilen Augmenti400.... Hernekedar, yaşını yazmamış olsanız bile , anne memsi alacak yaşta bir bebek için 400 çok yüksek bir doz. Bunun sonucunda, barsak florası (yani doğal bakteriler) yokolduğundan, gaita tahlili bozuk çıktı. E. Histolytica trofozoidleri ancak, taze, sıcak kakada görülebilir. Evde yaptığı ve 1-2 saat sonra laboratuvara giden kakalarda "trofozoid" görülmesi imkansızdır. Resmen sallmış veya doktorla danışıklı-döğüşüklü... Orada bir kötü niyet var. Anne memesi emen bir çocukta, E.Histolytica olacak şey değil. Yapacağınız tek şey, BÜTÜN ilaçları KESİN.... Çok darda kalmadıkça, ateşini de düşürmeyin, göreceksiniz, kendiliğinden her şeyi düzelecek.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 11:30 |
Kadir Bey hastane yakın 10 dk içinde götürüldü.Verdikleri tahlil kabına yaptırdım çok az elimede değdi koyarken.Kızım 32 aylık 14 kişlo civarında.İştahsız olduğundan ve karın ağrısı olduğundan sürekli emmek istiyor. :(( yinede yanlış olma olasılığı var mıdır? KAkada gördüğüm2 damla pıhtı şeklinde kan vardı buda Ab den midir. Karın ağrısı 1 haftadır vardı,sonra ateş çıktı yüksek ateş,zaman zaman üşüme,Sadece yemek yediği zaman sulu kaka.İlk gün ateşliyken çok halsizdei 2 gün birşey yemedi.sadece emdi.Ab nin 2. dozundan sonra ateşi düştü ama kaka tahlili sonucu nidozola başlandı.Tahlilin yanlış çıkma olasılığı var mıdır yinede 15 dk.içinde götürüldü.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 11:49 |
Açıkcası, Türkiye'de güvenmiyorum... Siz benim dediklerimi bir yapın, bakalım. Zira bu yaşta E. Histolytica olacak şey değil.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2010 Saat 23:06 |
Mayıs ayı içerisinde de aynı şikayetler olmuştu.Bu kez ishali kusma ile başlamıştı yine yüksek ateş.kusma ,ishal vardı.Aşırı halsizlik vardı sürekli uyumak istiyordu.Gaita tahlili sonucu temiz olmasına rağmen doktoru flygl şurup vermişti.Size tahlil sonucunu bildirmiştim gerek yok demiştiniz.Siz cevap yazana kadar başka bir hekime daha gitmiştik.Oda gerek yok demişti.Gaitada parazit çıkmasada lökosit ,mukus v.s olur demişti.Bizde flygyl şurubu vermemiştik.Şimdi aradan3-3,5 ay geçti aynı şikayetler bu kez kusma pek yok ateş biraz daha yüksek.Şimdiki tahlildede amip çıktı yukarıdaki yazışmalarda belirttiğim gibi.Bu ishalin o zamanla alakası olabilirmi,görülmemiş olabilirmi parazit var olupta.
Bu sorumun nedeni Giardiazis diye bir parazit varmış.Tahlillerde pek görülmüyormuş parazitleri.İshal,kusma,halsizlik ve ateş gibi şikayetlerde flygyl i tahlil temiz olsada veriyorlarmış hekimler bir internet sitesinde okudum. Yukarıdaki gibi bir parazit yada amip olsa idi bu kendiliğinden geçer miydi.Çünkü flygyli ilk ishalindede kullanmamıştım.
Tekrar teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 13:03 |
Esasında, Giardiasis, Entomoeba Histolytica'dan daha fazla rastlanılan bir parazittir. Bu parazitlari ancak çok tecrübeli ve bilgili mikrobiyologlar görebilir. Normal parazit bakılır gibi, tuzlu suda kaka eritilip bakılmaz, "Lugol" solüsyonunda bakılması lazımdır..Ben hiç laboratuvara güvenip, kaka göndermem, eğer KAKA: Sümüklü, kanlı ve kaka yapma "ıkıntılı" ise, Flagyl'i veririm.. Kaka miktarı hiçbir zaman bol ve sulu değildir, her yapışta, güvercin kakası kadar, az aza kaka yapar. Bol sulu kaka "ince barsak ishalidir" ve bu tip parazitlerle, yakından uzaktan bir ilgisi yoktur.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 13:16 |
Kaka miktarı çok değil ve gerçektende ikisindede ıkınarak yapıyordu.Kanda sadece şimdikinde 2 pıhtı halinde görüdm.İlk taklilde mukus yoktu bunda var. Kaka tahlili temiz diye siz ve gittiğimiz bir başka doktor önermediği için flygyl kullanmamıştık.İlk gittiğimiz doktor verdiği halde.Peki varsa 3-4 ay zarfında tedavi edilmediği için ilerleme olmuşmudur.Kendiliğinden geçmiş midir kendiliğinden geçmesi sakıncalı mıdır? Bu ishalin onunla alakası var mıdır? Tekrar teşekkür ederim.
|
 |