MaRaL Yazdı:
yoruculugu sadece fiziki deil psikolojik olarak çok olur bence dur bak $imdu benim çocukalrin arasi 19 ay ben ikisini birden emzirmeye ba$ladim diyelim
$u an oglum 7 ayina gidio kizim 26 ayina birini emzirip digerini birakamzsin
ya hep ya hiç olucak
oglani 1 ya$ina kadar emzirsem kiz olacak 2.5 ya$inda , kesmek istesem oglan için bu sure az onceden nasil yapiyorlarmi$ çok merak ettim :)
|
Bu nokta da devreye attachment parenting denilen olay giriyo:) Ben uzun zamandır buolguyu araştırıyorum ve karşıma çıkanlar ezber bozan cinsten...
Bu doğal ebeveynlik felsefesiyle çocuk büyütme yaklaşımında uzun süreli emzirme var.Ve anne aynı anda emzirip,diğer çocuğun 2,5 -3 yaşına kadar emmesi sorun teşkil etmiyor...yada bıraktırıyor
Fakat ortada birde uzun süreli emmelerin yetişkinliğe aktardığı olumsuzluklar var.Diş gelişimi,diş çürükleri filan deniliyor...
bu tezlere karşılık doğrulama gerekçeleri daha ilginç...
Çocuk gelişiminde köklü değişimler 1970 li yıllardan itibaren başlamış....Uzun süreli emzirme ortadan kalkmış...1970 öncesi insanların yetişkinlikleri ile sonrasının yetişkinlikleri kıyaslandığında olumlu özelliklerin uzun süreli emenlerde olduğu gözlenmiş....
Bu onların gerekçesi...ben böyle düşünmüyorum pek...