Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
superisi
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2009 Saat 15:34 |
Kızlar bende tek çocuk taraftarıydım. Ama kızımı gözlemledim ve arkadaşlarının abileri ablaları ve kardeşleri olanlara o kadar çok özeniyordu ki çoğu zaman ağlıyordu. Kızlar şunu söyleyebilirim ki ikinci çocuk konusunu düşünmeyen anneler kesinlikle kendilerini kandırıyorlar. Bizlerin çocuklarımıza kardeş hakkını ellerinde almamıza hiç hakkımız yok. Kendi kendimize savunma mekanizması yapıyoruz, yok efendim 2 çocuk çok zor, eğitimi,sağlık vs.. çok zor. Sadece kendimizi kandırıyoruz. Tek çocuğa vereceğini ikiye böleceksin ve bunda da kaybedecek hiç bir şey olmaz tam aksine kazanacak çok şey olur.
Allah ıma şükürler olsun ki kızımın eksikliğini farkettim ve ona en büyük hediyenin parayla ölçülemiyecek dünyalara bedel bir kardeş. Şu an hamileğim ve ailece yeni bebeğimizi dört gözle bekliyoruz. İnanın kızım daha şimdiden kardeşi için planlar kuruyor, ve bu da bizi mutlu ediyor. Keşke daha erken getirseydim aradaki yaş farkı fazla olmazdı.5 yaş fark olacak
Sevgili anneler zaman ve yaş geçmeden bence tek olan çocuklarınıza kardeş getirin inan ki her şey daha güzel olacak..
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 22:33 |
İrme kesinlikle katılyıorum. aynı şeyleri düşünüyoruz.. kime ne olur bilinmez bu hayatta tabi ama yinede bu konuyu düşünmekten alamıyorum kendimi. açıkçası 2. çocuk biraz korkutuyor beni ama insanın kardeşigibisi de olmuyor bu hayatta..
teşekkürler İlal
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 23:13 |
tek çocuklu olmak mı yoksa tek çocuk olmak mı?bu soruyu
kim cevaplamalı? biz mi ilk çocuğumuz mu?bu hak kimin?ya da çocuk
sayısını her zaman ekonomik koşullarımız mı belirlemeli?
her zaman derim ki "nüfus planlaması az çocuk demek
değildir.bakabileceğimiz kadar (burada ekonomik durumu kast
etmiyorum)çocuktur."
bizim gibi bilinçli ebeveynler ikinci çocuk için düşünüp taşınırken,atı
alan üsküdarı geçiyor arkadaşlar...bir iki üç dört beş.....hiç
düşünmüyolar...
ikinci çocuk fikri biz ebeveynleri korkutuyor çünkü ikinci çocuğun da
aynı ilk çocuk gibi zor olacağını düşünüyoruz
.tecrübeliler her zaman
der ki "bir çocuk zor.,iki çocuk kolay,üç çocuk çok kolay"
ya da
"bir çocuk anne babayı,iki çocuk birbirini yorar"
giderek bireyselleştiğğmiz şu dünyada biz den sonra çocuklarımızı kime
yadigar bırakacağız?düğünde ölümde hastalıkta sağlıkta dertte neşede
kimlerin kapısını çalacaklar?
bi de diyolar ki bu dünyaya çocuk mu getirilir?ne biliyosun ?belki de sen bir fatihin annesisin.
Düzenleyen meryem - 05 Nis 2009 Saat 23:13
|
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 23:58 |
meryem Yazdı:
tek çocuklu olmak mı yoksa tek çocuk olmak mı?bu soruyu kim cevaplamalı? biz mi ilk çocuğumuz mu?bu hak kimin?ya da çocuk sayısını her zaman ekonomik koşullarımız mı belirlemeli?
her zaman derim ki "nüfus planlaması az çocuk demek değildir.bakabileceğimiz kadar (burada ekonomik durumu kast etmiyorum)çocuktur."
bizim gibi bilinçli ebeveynler ikinci çocuk için düşünüp taşınırken,atı alan üsküdarı geçiyor arkadaşlar...bir iki üç dört beş.....hiç düşünmüyolar...
ikinci çocuk fikri biz ebeveynleri korkutuyor çünkü ikinci çocuğun da aynı ilk çocuk gibi zor olacağını düşünüyoruz
.tecrübeliler her zaman der ki "bir çocuk zor.,iki çocuk kolay,üç çocuk çok kolay"
ya da
"bir çocuk anne babayı,iki çocuk birbirini yorar"
giderek bireyselleştiğğmiz şu dünyada biz den sonra çocuklarımızı kime yadigar bırakacağız?düğünde ölümde hastalıkta sağlıkta dertte neşede kimlerin kapısını çalacaklar?
bi de diyolar ki bu dünyaya çocuk mu getirilir?ne biliyosun ?belki de sen bir fatihin annesisin.
|
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 00:01 |
ağzından bal damlıyo Meryem 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 00:04 |
aman gaza gelmeyin....sırayla herşey  ama gerçekten tek çocuk düşünmek bana bencillik gibi geliyor
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 00:13 |
evet o bencillik mevzusunu ben de düşünüyorum.. bazen diyorum "30 yaşına geldğinde kendisini bir savaşın (mesela su savaşları) ortasında bulacak bir çocuk daha yapmamalıyım" diyorum. bazen de "ohoooo ona bakarsan kızım 30 yaşına gelene kadar neler var neler" diyorum. anlayacağın bu tarafta işler karışık 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 00:13 |
|
|