sengul Yazdı:
Arkadaşlar 2. çocuğu veya 3. çocuğu aile kendini ne zaman hazır hissederse o zaman düşünmeli bence. Anne babanın psikolojisi çok önemli. Maddi ve manevi yönden hazır olmaları özelliklede manevi yön daha önemli. bir çocuk doğru veya 2 çocuk daha doğru diye birşey yok.
ikisininde ( +) ları, ( - )leri var. bu tamamen aileye bağlı. Kimi aile bir çocuğun kaldırır kimi aile 5 çocuğu...
Ayrıca kardeşi olsun diye 2. çocuğun yapılmasını da ben doğru bulmuyorum.
Bunlar benim doğrularım tabiki.  ..
eşim ve ben oğlumuzu nasıl istediysek 2.yide aynı istekle istersek hazırız diyeceğiz. Biraz endişelerimiz var zamanla yok olursa neden olmasın. .....
|
Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
Geçen gün AOA'da tek çocuk konusu işlenmişti. Uzmanlar da hemen hemen böyle söylüyor.
Tek çocuk ya da iki çocuk hakkında çeşitli artılar ve eksiler var... Bu daha avantajlı demek imkansız.
Tamamen ailenin tavırları, çocuğun büyüdüğü ortam, alabildiği eğitim gibi şartlar çocuğun genel halini ortaya koyuyor. Kimi aile tek çocuğu kaldırır kimi 5 demişsiniz. Evet hatta kimi aile çocuk kaldırmaz.

Evliliklerini kurtarmak için çocuk yapan ve çocuğunu daha doğduğu anda hayata 1-0 geride başlatan bir çok anne baba var. Evlerinde ekmek alacak paraları yokken çocuk yapanlar var. Örnekler çoğaltılabilir...
Sadece birinci çocuğu düşünerek ve onun kardeşi olsun diye çocuk yapmak da ikinci çocuk için haksızca bir şekilde varoluşuna başlamak anlamına geliyor.
Çok uzatmayayım, siz gayet güzel bir özet geçmişsiniz ve tamamen aynı fikirdeyim.