Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan ateş ve balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan ateş ve balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
filizsoyozen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan ateş ve balgam
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 13:30

Hocam Merhaba ,

Yazılarınızı okumaya devam ediyorum.Keşke daha önceden formu keşfetmiş olsaydım LL

22 aylık 90 cm 13,9 kg bir oğlum var.

Griple başlayan rahatsızlığımızda 21 Ocak gecesi hızlı solunum sebebi ile acile gittik.Ventolin buhar verildi rahatladı diyerek bizi eve gönderdiler.Yolda  ateşli havale geçirdik.Allah birdaha yaşatmaz inşallah.Bir gece yoğun bakım , 2 gün normal serviste yattık.Akciğer sağ tarafında kabarcıklar olduğu söylendi.Macrol , ventolin , pulmicort buhar ve damar yolu ile antibiyotik verildi.Taburcu olduğumuzda hala hırıltı ve öksürük geçmemişti.1 hafta sonra ateşlenip tekrar hastaneye gittik.Çocuk zatürre olmuş denildi ve tekrar yatış oldu.Bu sefer bir hafta hastanede kaldık ve aynı ilaçlar kullanıldı.Aradan 10 gün geçti yine ateş ,öksürük ve hırıltı ile bu sefer başka bir doktora gittik.Bize bronşit olduğunu , bu kadar sık tekrarlama sebebi olarak alerjik olabileceğini söyledi.Bu doktor 5 adet iesef iğne , macrol , ventolin ,iburamin cold verdi.Benim merak ettiklerim ,

-          Bu hastalık neden sürekli tekrarlıyor.Balgamın bitmesi için ne yapmalıyım?

-          Sürekli ilaç kullandığımız için çok üzülüyorum.Her hastalığımızda burun akıntısı 1 gün su şeklinde oluyor ve sonra kesiliyor neden olabilir?

-          Havale geçirdiğimiz için ateş bizi çok tedirgin ediyor.37,5 gördüğümüzde Calpol  ile dolven kullanıyorum.Bana önerileriniz nedir?

-          Çocuğum ventolin ve pulmicort ilaçlarına bağımlı hale gelmişmidir.

-          Bana Eskişehir ‘ de önereceğiniz bir doktor var mı?

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 20:03
Hastalik tekrarlamiyor, sahtekar doktorlar sizi kandiriyorlar...
Cocugunuz basindan beri normal bir GRIP geciriyor , ama o sarlatanlarin verdigi ilaclarla, "sahte bir iyilik hali" yaratiliyor, ilac tesiri gecince, hastalik kaldigi yerden ve daha beter bir sekilde devam ediyor...
Pulmicort; bir Kortizon oldugundan, vucudun, viruslere karsi gosterdigi tepkileri bastiriyor ve sizlerde cocuk iyilesti saniyorsunuz... Vucut, viruslere karsi tepki gosteremedigi icin,virusler, akcigerlere iyice yayiliyorlar. Ilac kesildiginde, vucudun bagisiklik sistemi durumun vahameti anliyor ve ilk hastaliktakinden daha beter reaksiyon veriyor ve siz hastanelik oluyorsunuz... Bu uc-kagidi bilhassa ozel ve devlet hastaneleri cok siklikla yapiyorlar ve bu sayede, yeterli sayida hasta ile yataklarini dolduruyorlar... Bunlar, hem milleti ve hemde devleti soyuyorlar... Ama bunlar hepsine MUSTEHAKTIRLAR...
Evet, cocugunuz. Ventolin ve Pulmicort'a bagimli hale geTIRILMISTIR... Ilaclari her kestiginizde, hastanelik olacaksiniz...
VERILEN EN ZARARLI ILACLAR:
Pulmicort, Ventolin, Iburamin-cold dur. bunlarin teki bile sizi hastanelik etmeye yeter, siz ucunu bir arada kullanmissiniz.
Eskisehirde tavsiye edecegim doktor yoktur... Boyle karli bir "duzen" ile hastalari duzmek varken, niye benim gibi doktorluk yapsinlar?
Yazilarimi ve makalelerimi okuyun.
Bu sahtekarlik artik butun TURKIYE sathinda uygulanir olmustur.. Zira edinilen (haksiz) kazanc, inanilir gibi degildir..
Yukarı Dön
filizsoyozen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 10:01
peki hocam bana önerileriniz nelerdir? balgama nasıl gidereceğim kullanacağım bir ilaç var mı ?
Yukarı Dön
nuruum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 16:54
Bronşit
Merhaba Hocam
Benim kızım 2,5  ve 2 defa grip oldu ikisindede 5'er gün peditus kullandık son gribine balgamlı öksürükte eklenince doktorumuz bronşit başlangıcı dedi ve günde 4 defa buharla  verilmesi için mentolin ve günde 2 defa  yine buharla verilmesi icin pulmicort verdi mentolini 5 gün pulmicortu 10 gün kullanın dedi bugün 6.cı gün mentolini kestim pulmicorta devam ediyorum , doktorumuz bana bu ilaçları verirken bunları kullan hala balgamını atamaz ve hırıltısı devam ederse diye kullanmam icin mukotik diye bir şurup verdi kızım hala atamadı öksürügü , balgamı  ve hırıltıyı bende bu sebeple suruba başlayacagım ama sormak istedim sizede kullanayımmı diye ve  pulmicortla birlikte kullanmamın zararı olurmu pulmicortu sabah 9 ve akşam 9  olmak üzere günde 2 defa buharla veriyorum .. yanıtlarsanız çok sevinirim bu arada ayrıca kızım idrar yolu enfeksiyonuda gecirdi ve onun icinde 7 gün süreyle zimaks kullandık son tahlilde gecmişti enfeksiyonu hocam lütfen yardım edin  dogdugundan beri ilaç kullanmaktan bıktık adana'da bana önerebileceginiz gercekten doktorluk yapan bir doktor varmı ?
Sukûtumu mazur gör,
Adını dudaklarımdan çıkarmak bile paylaşmaktır seni..

''Hz.Mevlâna''
Yukarı Dön
nuruum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 16:55
2,5 aylık  kızım onu yazmamışım
Sukûtumu mazur gör,
Adını dudaklarımdan çıkarmak bile paylaşmaktır seni..

''Hz.Mevlâna''
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2014 Saat 19:31
Her hangi bir Gribe; Peditus verirseniz, olacak olanlar, aynen budur... 3 senedir anlatiyorum.
Bu doktorlarin yaptigi bu 'assagilik' hile ile sizler kandiriliyorsunuz, bu namussuz hastanelerde, sizin sirtinizdan, dunyanin parasini kazaniyor.
Bu vicdansizlar; 2.5 aylik bir bebege bile Peditus verecek kadar gozleri kararmis, sarlatanlardir...
Idrar yollari enfeksiyonu bile bu ayda olacak is degil... O gun yapilan idrar tahliline bir bakin; NITRIT'in; (-) oldugunu goreceksiniz. Hakiki bir IYE'de, Nitrit:(+) olur.
Benim butun yazilarimi, makalelerimi okuyun. Daha yolun basindasiniz, bir suru kazik yemissiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.