Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTekrarlayan ates

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melekduygu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melekduygu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan ates
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2015 Saat 11:00
Kadir hocam Merhaba, 

5.5 yaşındaki kızım geçen hafta 2 gün süreyle aralıklı olarak ateş, halsizlik ve katı burun akıntısı şekliyle bir grip geçirdi, uzun zamandır sizin söylediğiniz herseyi dikkate alarak, ilaçsız ve daha hafif geçiriyoruz hastalıklarımizi. Ateşi bir daha çıkmadığı ve genel hali iyi olduğu için son iki gün okuluna devam etti. Bugün sabah itibari ile ateş yeniden 39 c yi geçmeye başladı.  Ilk ateşlendigi 2 gün bir iki defa da kurması olmuştu, yazılarınıza göre domuz gribi geçirdiğini düşündüm,  bu sene de aşısını olmuştu ama sanırım bu seneki asilarda hataliymis.  

Hocam, doktora götürmek gerekir mi, ki bunu da hiç istemiyorum sayenizde anladık çoğunun uyguladığı şeyleri.  20 aylık ta bir oğlum var,  o da abladan kapıyor ama genelde bugün akıntıli,  ateşsiz geçiriyor.  Kızım için başka bir tetkik yaptırmak gerekir mi hocam, okuyorum yazılarınızı ama kaçırdığım birsey olmasın diye sormak istedim, cok cok tesekkur ediyorum,  iyi ki varsınız. 
 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119591
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2015 Saat 18:48
1- Asi hatali DEGIL.... Iyi tahminde bulunamadilar. Bu sene salgin yapan viruslere karsi asi etkili olamadi..
2- SAKIN; Grip, oksuruk, hirilti var diye doktorlara gitmeyin... bENIM ANLATTIKLARIMI IYI OGRENIN. BILHASSA, VIRAL/BAKTERIEL AYRIMINI YAPMASINI IYI OGRENIN. SUPHEDE KALIRSANIZ, "KAN SAYIMI YAPTIRIP, WBC DEGERINE BAKIN.. Yuksek cikarsa, antibiyotik baslayin.
3- Her oksurene; Astim, Bronsit, Bronsiolit veya bunlarin "Baslangici" diye salakca teshis koyanlardan uzak durun.
4- Bunlarin iplikleri iyice pazara ciktiginda, simdilerde her oksurene "Zaturre" deme modasi var, sakin kanmayin ve sorun: "Asili (KPA)cocuk , nasil Zaturre olur?" Bu asilari devlet niye bukadar para verip yaptiriyor??   Ya bu devlette bir kusur var, yada bu doktorlarda!!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2015 Saat 18:51
Yukarı Dön
melekduygu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melekduygu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2015 Saat 01:00
Çok teşekkür ediyorum hocam, agiz kokusu surekli olmuyor, genelde sabahlari cunku burnu sabah dolu oluyor yeşil ve  kati şekilde,  kahvaltı ve burun temizliğinden sonra gün içinde koku yok,  dilde pas  durumu da görünmüyor,  bu arada sabah aniden çıkan  ateş yarım saat sonra düştü ve bir daha çıkmadı.  Verdiğiniz değerli bilgiler  ve ayirdiginiz zaman icin size minnettarim, sevgiler, saygilar.
Yukarı Dön
melekduygu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Kas 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melekduygu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2015 Saat 22:49
Kadir hocam izninizle birsey daha sormak istiyorum, arsivde bulamadim,  kızımın burnunda iki gündür mukusla beraber az miktarda kan geliyor, bu kılcal damarlarla ilgili bir durum mu yoksa başka bir sorunun varlığı anlamına mi geliyor,  değerli görüşlerinizi rica ediyorum,  saygilar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119591
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 07:22
Gribin iyilesme surecinde, burun icindeki; mukoza (zar)in, harabiyeti sonucu, ufak tefek kanamalar olur. Bir sey yapmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.