Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrarlayan ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tekrarlayan ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 257
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrarlayan ishal
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 09:31
Hocam mrb
Biz bir sene önce ilden ilçeye tayin sebebiyle taşındık ,kızım bir yaşındaydı o zaman şimdi iki . Malum ilçe köy kızımda hayvanları ve sularda oynamayı çok sever .evimizde de kedimiz var aşılı. Kızım sık sık ishal oluyor beş defa farklı zamanlarda oldu. İlk başlarda ateş kusmada vardı . Şimdi sadece ishal. Doktorların verdiği ilaçları kullandım . Bu sefer goturmedim hastaneye . Bir önceki ishalde gaita testi yapıldı bir şey çıkmadı kanida normaldi serum takılmıştı . Şimdi ateşi en fazla 37.5 gibi kusma yok sadece günde altı defa sulu diski ,dışkıda kan vs yok ,bolca karın ağrısı napmam gerekir acaba asmdeki doktor detaylı bakılsın sık oluyorsa demişti goturmelimiyim çok telaşlı bir anneyim lütfen akıl verin..
Yukarı Dön
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 09:53
Hocam bir önceki kan değerinde
Crp 53.7 mg/L
Laktat dehidrogenaz 633 U/L
Keratinin kinaz 338 U/L
Alkalen posfataz 328 U/L
Keratinin kinaz MB 45 U/L
Ast 47 U/L
Keratinin 0,2 mg/dl
Hct 33.5 %
Lym %44,6 %
MCV 79.9 fl
Neu%45.7%
Amilaz 132 U/L
Bilirubin Total 0.2 mg/dl 
Bunlar normal dışı olanlar
Yukarı Dön
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 09:53
Gaita da olumsuz bir şey yoknormal
Yukarı Dön
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 11:46
Birde daha önceki işgallere iki defa flagyl şurup kullandım beşer gün doktorlar direk onu yazıyor , probiyotik yazmışlardı onuda kullandım. Bu sefer ateşi olmadığı için carpol bile vermedim . Yanlış yaptığım bir şeyler mi var altında yatan bir hastalık olabilir mi, kızım 27 aylık kilosu 17.5 boyu uzun iri bir kız , genel neşesi yerinde karın ağrısı dışında birde fena pişik oldu ishalden 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118172
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 13:12
Oradaki sulardan mikrop kapıyor..
1- İki türlü ishal vardır! 
a) Bakteriel ve viral ishaller (ince barsak ishalleri) Bol ve sulu kaklar vardır. 
b) Amip ve Basilli dizanteriler (kalın barsak ishallei) Kakalar çok küçük, jöle kıvamında ve bazen kanlı olurlar! 
2- Bakteriel ve Viral ishallerde hiçbir ilaç kullanılmaz. Probiyotikler daha kötü yapar. Türk doktorlara inanmayın.
3- Dizanterilerde; Flagyl verilir. Türk çocuk doktorları bu farkları ve özelliklerini bilmezler. 

Pişikleri önlemek için; Desitin,Popolin, Nivea, SebaMed gibi koyu kıvamlı pişik kremlerini kullanın..
Sakın Türk çocuk doktorlarının pek sevdikleri Hametan ve Bepanthene gibi kremleri pişiklerde kullanmayın. 
Mutlaka ishallerle iliigi eski cevaplarımı bugünden geriye doğru giderek okuyun.
Yukarı Dön
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 13:29
Teşekkürler hocam iyiki varsınız. Bepanthol hemen atıyorum .
İçim kefir bol yoğurt veriyordum bunları almasında sorun varmı . Kakasu bol ve sulu ince bağırsak olmalı ... Doktora gitmiyorum  o zaman ilaçsız geçmesini bekleyeceğim ... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118172
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 14:09
Kefir bazı kimselerde problemler yaratabiliyor. Bilhassa hasta iken Kefir den uzak durun.
Ayrıca da, yoğurda oranla hiçbir ustünlüğü yok.
Yukarı Dön
Lamia Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lamia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2022 Saat 15:42
Merhaba hocam ishal kesinmedi ,aşırı okunmalı sancılı sümüksü az kanlı napmaliyim acaba
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.