|
Tekrarlayan ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Lamia ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haz 2022 Saat 09:31 |
Hocam mrb
Biz bir sene önce ilden ilçeye tayin sebebiyle taşındık ,kızım bir yaşındaydı o zaman şimdi iki . Malum ilçe köy kızımda hayvanları ve sularda oynamayı çok sever .evimizde de kedimiz var aşılı. Kızım sık sık ishal oluyor beş defa farklı zamanlarda oldu. İlk başlarda ateş kusmada vardı . Şimdi sadece ishal. Doktorların verdiği ilaçları kullandım . Bu sefer goturmedim hastaneye . Bir önceki ishalde gaita testi yapıldı bir şey çıkmadı kanida normaldi serum takılmıştı . Şimdi ateşi en fazla 37.5 gibi kusma yok sadece günde altı defa sulu diski ,dışkıda kan vs yok ,bolca karın ağrısı napmam gerekir acaba asmdeki doktor detaylı bakılsın sık oluyorsa demişti goturmelimiyim çok telaşlı bir anneyim lütfen akıl verin..
|
|
![]() |
|
Lamia ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir önceki kan değerinde
Crp 53.7 mg/L Laktat dehidrogenaz 633 U/L Keratinin kinaz 338 U/L Alkalen posfataz 328 U/L Keratinin kinaz MB 45 U/L Ast 47 U/L Keratinin 0,2 mg/dl Hct 33.5 % Lym %44,6 % MCV 79.9 fl Neu%45.7% Amilaz 132 U/L Bilirubin Total 0.2 mg/dl Bunlar normal dışı olanlar
|
|
![]() |
|
Gaita da olumsuz bir şey yoknormal
|
|
![]() |
|
Birde daha önceki işgallere iki defa flagyl şurup kullandım beşer gün doktorlar direk onu yazıyor , probiyotik yazmışlardı onuda kullandım. Bu sefer ateşi olmadığı için carpol bile vermedim . Yanlış yaptığım bir şeyler mi var altında yatan bir hastalık olabilir mi, kızım 27 aylık kilosu 17.5 boyu uzun iri bir kız , genel neşesi yerinde karın ağrısı dışında birde fena pişik oldu ishalden
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118172 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oradaki sulardan mikrop kapıyor..
1- İki türlü ishal vardır! a) Bakteriel ve viral ishaller (ince barsak ishalleri) Bol ve sulu kaklar vardır. b) Amip ve Basilli dizanteriler (kalın barsak ishallei) Kakalar çok küçük, jöle kıvamında ve bazen kanlı olurlar! 2- Bakteriel ve Viral ishallerde hiçbir ilaç kullanılmaz. Probiyotikler daha kötü yapar. Türk doktorlara inanmayın. 3- Dizanterilerde; Flagyl verilir. Türk çocuk doktorları bu farkları ve özelliklerini bilmezler. Pişikleri önlemek için; Desitin,Popolin, Nivea, SebaMed gibi koyu kıvamlı pişik kremlerini kullanın.. Sakın Türk çocuk doktorlarının pek sevdikleri Hametan ve Bepanthene gibi kremleri pişiklerde kullanmayın. Mutlaka ishallerle iliigi eski cevaplarımı bugünden geriye doğru giderek okuyun.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler hocam iyiki varsınız. Bepanthol hemen atıyorum .
İçim kefir bol yoğurt veriyordum bunları almasında sorun varmı . Kakasu bol ve sulu ince bağırsak olmalı ... Doktora gitmiyorum o zaman ilaçsız geçmesini bekleyeceğim ...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118172 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kefir bazı kimselerde problemler yaratabiliyor. Bilhassa hasta iken Kefir den uzak durun.
Ayrıca da, yoğurda oranla hiçbir ustünlüğü yok.
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam ishal kesinmedi ,aşırı okunmalı sancılı sümüksü az kanlı napmaliyim acaba
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|