|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
?????????????????
|
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Kadir Bey tekrar merhaba, (Sorum bir onceki sayfada kalmis; buraya kopyaliyorum)
Oncelikle her seferinde detayli geri donus yaptiginiz icin cok tesekkur ederim. Sayenizde bilincleniyoruz. Doktorumuzun bir kulagi kizarik, antibiyotik gerekebilir dedigi icin gittigimiz KBB doktoru, 'grip sonrasi mekanik bir durum, senden benden saglam, hicbir seyi yok, ilac vermiyorum, burnunu acik tut yeter' dedi. Bogaz kulturunde de bir sey cikmadi. Size yolladigim idrar tahlili sonuclarini doktorumuza gosterdigimizde ise direkt IYE dedi ve 10 gunluk Suprax antibiyotik verdi. CRP yuksekligi, lokosit esteraz aktivitesinin 3+ olmasi ve 18 lokosit gorulmesi Iye'ye isaret ediyor dedi. Kreatinin'in yuksek olmasi sebebiyle bobrekte kalitimsal bir sey olabilecegini soyleyip bobrek ultrasonu onerdi. Ayrica antibiyotik tedavisinin 4. gununde kan ve idrar testlerini tekrarlamamizi istedi. Sizin de dediginiz gibi antibiyotik vermedim. Ilacsiz, hicbir sey yapmadan sadece testleri ucuncu bir laboratuarda tekrarladim. WBC'ye baktiginizi bildigim icin onu da olcturdum. Sonuclari asagiya ekliyorum. Iye teshisi konulan 21 aylik kizimin antibiyotik almadan gelen sonuclari bunlar. Ferritin ve Kreatinin normal degerlerine donmus. Idrarda da bir sey yok gibi gorunuyor. Kreatinini arastirirken, yuksek atesin kanda kreatinin yuksekligine yol acabilecegini okudum. Kizim uzun sure yuksek atesliydi (toplam 16 gun, ortalama 39-40 derece ates) ve vucudu su kaybetti. Bobreklerde bir sey oldugunu dusunmedigim icin, kreatininin onceki tahlilde yuksek olup, suan normal degerlere inmis olmasini, gecirdigi atesli hastaliga bagladim, kendimce. Ikinci kere 8 gunluk sebepsiz yuksek ateslenmesinin uzerinden 6 gun gecti. 6 gundur artik atesi yok demek isterdim ama sanki tekrar atesi cikacak gibi, hatta yavas yavas cikiyor. Atesi tamamen dustukten sonraki ilk uc gun 36-36,5 arasiydi, son uc gundur 37-37.5 cikiyor atesi, hatta az once kulaktan 38.2 olctum. Ama suan icin ortalama olarak 37 civarinda seyrediyor. Elimizdeki sonuclara gore aklima takilan iki sey var; yeniden ateslenme durumu ve bunun nedeni, bir de en onemlisi kandaki wbc degeri ve teshisi. 21 aylik bebekte wbc icin sinir 15 miydi 17 miydi, hatirlayamadim. Tam 1 hafta once, yani ateslenmenin bittigi gun 11 cikan wbc degerinin, suan 18 olmasi neye delalet eder? Baska bakteriyel bir durum mu var acaba? Wbc 18 degerini nasil degerlendirmeliyiz? Bakteriyel diye dusunebilir miyiz? Antibiyotik baslayalim mi? Toparlayacak olursam... Kizim son 1,5 ayda once 2 kere pespese ishal gecirdi, daha sonra da onceden anlattigim gibi 2 kere pespese 8'er gun yuksek ateslendi. Ishalin ilki 3 gun surdu, ikincisi 5 gun. Istahi kesildi. Toplamda yarim kilo kaybetti. Ilac vermedik. Bol su icti. Muz, patates yedirdik. Doktorumuz sudan olabilecegini soyledi. Biz de sudan suphelenmistik; laboratuarda suyu tahlil ettirdik. E. coli cikti suda. Bu arada sebeke suyu degil, artezyen kuyu suyu. Icme suyu olarak kullanmiyoruz; banyo kullanimi sirasinda yutmus olabilecegini dusundum. Alakasiz olabilir ama hicbir fikrim olmadigi icin size sormak istiyorum. Tum bu ateslenmeler, sudaki bakteriden dolayi olusan ishalin devami gibi oluyor olabilir mi? Suda bulunan e. coli buna yol acar mi? (Bu arada suyu tekrar tahlil ettirince bu sefer bir sey cikmadi; depo ile alakali bir sikinti oldugunu dusunuyoruz.) Bir de ishaller bittiginden beri kati kivamda kaka yapiyor (oyun hamuru gibi) ve yaparken cok ikiniyor, hatta bu sebeple makatinda catlak olustu, kakasinin rengi de cok koyu yesil. Ayrica fazla ceviz tuketiyor. Tekrar eden yuksek atesle de alakali olarak gaita'ya bakmak gerekir mi? Bir bakmadigimiz o kaldi cunku. Ishallerin sonrasinda once 8 gun suren ates (doktor influenza dedi ama ben emin degilim), sonra 4 gun atessiz gecti ve ardindan yine 8 gun atesli gecti. Bu konuda da doktor ikinci atesi iye'ye bagladi. Son tahlilleri size yolladim. Suan pismanim; sadece wbcye baktirmak yerine keske tam kan sayimi yaptirsaydim. Gerekliyse tekrar baktirabilirim. Siz ne onerirsiniz? Kizim yine ateslenirse ne yapmaliyim? Belki de okumadigim eski mail kalmamistir ama suan bakteriyel/viral ayrimini yapamiyorum, ortada kaldim. Tam iye yok demistik, bu sefer de wbc yukseldi. Antibiyotik vermemiz gerekiyorsa verelim Kadir Bey. 1,5 aydir hep farkli sebeplerle cocugum hasta. Buna da sukur tabi ama ben mi bir yerde yanlis yapiyorum. Gozumden kacan bir sey mi var? Atesten korkmuyorum sayenizde fakat tekrarlayan ve sebebi bulunamayan bir seye donusmesinden de cekiniyorum. Sizin goruslerinizi bekliyor olacagim. Cok cok tesekkur ediyorum. Iyi ki varsiniz! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Devami olur mu bilmiyorum ama, sabah az once hafif dolu bir oksurukle uyandi. Dun yoktu boyle bir seyi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Hapsirik basladi, oksururken balgami duyuyorum, atesi 37-38 arasi. Tekrar muayeneye gotureyim mi Kadir Bey? Viral atlatip uzerine bakteriyel binmis olabilir mi? Bir de bu sabah altini degistirirken bezinin ustunden on kismini tuttu, acidigini belli eden sesler cikartti ilk defa. Dun aksam benim bogazlarim acimaya baslamisti. Hemen bal limon yaptim kendime. Simdi kizima da yapiyorum. Cold mix, serum fiz., balli limon uyguluyorum. Ama wbc aklimda. Ne yapmamizi onerirsiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
".... gittigimiz KBB doktoru, 'grip sonrasi mekanik bir durum, senden benden saglam, hicbir seyi yok, ilac vermiyorum, burnunu acik tut yeter' dedi..." Hayret!! Turkiye'de boyle bir KBB doktoru var!! Bravo yani! Aklin yolu birdir. Zamanla, duzgun doktorlar; bu sarlatanlarin etkisi altindan kurtulup, dogru durust doktorluk yapacaklar demektir!! Yani bir umit var!! Boyle giderse, cok degil, bir nesil sonra piyasada bu soytarilar barinamazlar... SAKIN: baska doktora gitmeyin, ilave bir sey yapmayin.. Kesinlikle IYE yok.. Ilk gittiginiz doktor tam bir sahtekar ve CAHIL!!! SAKIN: bobreklerini filan inceletmeyin.. Emin olun sizin Tip bilginiz o sahtekar dan daha ustun.. WBC, su kaybi oldugunda da yukselir.. Antibiyotik gerekecek kadar manidar degil.. Hala supheniz varsa, yarin: bir "Tam Kan Sayimi" yaptirin.. Ates'den korkmayin, 10 seneden beri anlatiyorum!! Su sahtekar Turk cocuk doktorlarini dinlemeyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|