Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Televizyon ve zihin tembelliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTelevizyon ve zihin tembelliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 12:05
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

bu konuyla ilgili kafam karışıktı bugün....
Eylül tv yi çok seviyor. genelde yumurcağı açıyorum.öyle çok uzun süreler değil. kayyu ve palyaço molly var. onları izliyor. en uzun süre ...gün içerisinde aralıklı olarak toplam 1.5 saat. ki bu herzaman değil. benim ev içerisinde yapmam gereken işler olduğu zaman.
önceleri tedirgindim. yukarıda yazanlardan dolayı. ama köpek görsün başlıyor hav hav demeye...yada başka hoşuna giden birşeyde ayyy diye tepki veriyor. palyaço mollyde kıkır kıkır gülüyor. gelişimine katkı diye düşünmeye başlamıştım..ama bugün acaba yanlış mı yapıyorum dedim

acaba hiç mi açmamalı yoksa bu tempoda devammı etmeli?

canım hiç açmamakta çözüm değil. kararında ve eğitici çocuk programlarının eğitim yönünden bence çocuklar üzerinde olumlu etkisi var
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 13:09
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

bu konuyla ilgili kafam karışıktı bugün....
Eylül tv yi çok seviyor. genelde yumurcağı açıyorum.öyle çok uzun süreler değil. kayyu ve palyaço molly var. onları izliyor. en uzun süre ...gün içerisinde aralıklı olarak toplam 1.5 saat. ki bu herzaman değil. benim ev içerisinde yapmam gereken işler olduğu zaman.
önceleri tedirgindim. yukarıda yazanlardan dolayı. ama köpek görsün başlıyor hav hav demeye...yada başka hoşuna giden birşeyde ayyy diye tepki veriyor. palyaço mollyde kıkır kıkır gülüyor. gelişimine katkı diye düşünmeye başlamıştım..ama bugün acaba yanlış mı yapıyorum dedim

acaba hiç mi açmamalı yoksa bu tempoda devammı etmeli?
bence 10 aylık bir çocuk için günde 1.5 saat tv izlemek çok . tabi bu benim fikrim çünkü ben 1.5 yaşına kadar televizyon izlettirmeyi bırak yanında tv açmadım bile .. sonrasında açmaya başladım ama o zamanda kendi izlemedi  şimdi tvde izlediği hiç bir şey yok .. reklamları bile kafasını çeverip izlememiştir .. zeynep 3 yaşına girmek üzere toplasan 1.5 saat tv izlememiştir ..sadace 4 gündür kitaplardan tanıdığı çizgi film kahramanlarını hareketli görsün diye internentten açıp izlettirmiştim günde bir iki kere onları izliyo ..
ve bu televizyondan uzak durmasının hiç bir kötü tarafını yaşamadım .. herşeyi zamanında önce öğrendi belkide .. algıları ve dikkati çok açık bir çocuk yakından tanıyan arakdaşlarım bilir .. yani izlemdende herşeyi  öğrenebiliyolarr.. 10 çocuğum olsun onunuda uzak tutarım tvden ..LOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 13:23
benim çocuğum malesef reklamlar başladımı odaklanıyor resmen.mümkünatı yok başka bir şeyle dikkatini dağıtamıyorsun.reklam bittimi o da oyun oynamaya başlıyor.bende işten geldikten sonra mümkün merte3bede kızıma vakit ayırmaya çalışıyorum.onunla oyunlar oynuyorum.teşekkürler canım gerçekten güzel bir bilgi paylaştın bizimleThumbs UpKizBebek
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 17:23
İlginize ben teşekkür ederim canım.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 22:59
Bugün bu konuyu işledi Hülya hanım programında.Çok güzeldi gerçekten.ClapClapClap
Orada ben uzman hanımın' televizyonu elektronik bakıcı olarak kullanıyor  anne babalar' lafını çok beğendimClapClapSanırım birazda bizlerde hata var bu konudaWink
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 732
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 23:56
paylaşımın gerçekten güzel teşşekkür ederim ama malesef ben kaş yapayım derken göz çıkardım sanırım. çünkü benim kızımda reklam ve müzik kanalları hastası,ek gıdaya geçtiğimiz dönem de reklamlar sayesinde bi güzel yemeğini yiyordu. hoş artık çok da ilgisi çekmiyor ama gün içinde toplamda 1 saate yakın klip(hareketli şarkılar) izliyoruz. ama Allah tepkilerini ve konuşmasını engellemedi Nuke
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2009 Saat 23:14

merhaba...tv nin zararları gerçekten var....çok tv seyreden çocuklar geç konuşuyorlar bencede....

ama eğitici tarafıda var tabiki anne eğer dikkat ediyorsa çocuğun yaşına uygun program açıyorsa ve çok uzun süreler seyrettirmiyorsa faydası var....bende 10 aylıktan beri böyle yapıyorum ama aynı zamanda oyunda oynuyorum....şarkı söylüyorum dans ediyorum....kitap okuyorum,boyama yapıyoruz hamur oynuyoruz saklambaç yakalambaç vs bunun yanısırada tv seyrettiriyorum ama benim seçtiklerimi....elimde olsa hiç izletmezdim aslında ama yakınımda hiçkimsem yok malesef kızım çok hareketli mecbur kalıyorum aslında....ama dengede tutmaya çalışıyorum....mesela kızıma tv konusunda dikkat ettiğim için daha 10 aylıkken birçok kelime söylüyordu 16 aylıkken 3 kelimelik cumle kurdu...şuanda 29 aylık konuşamadığı bişey yok söylemediği şarkı yok diye abartabililrim herkes 3 yaşındamı diye soruyor....geçen gün bana kanguruların kesesi var ve orda yavrularını taşıyorlar güneşten koruyorlar dedi....şaşırdım bunu tv deki çocuk belgeselinden öğrenmiş....
yani bir şeyi çok yaparsanız tabiki zararı olur ama dengede tutarsanız yararı olur bence....azı karar çoğu zarar:)

papatya
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2009 Saat 00:43
benim  oğlum 2 yaşında .bende hiç tv izlettirmeyen annelerdenim.yanında dahi  tv açmadık bu zamana kadar.tv izleyen çocuklara göre arkadaşlarımın görüşleri oğlumun gelişiminin ileride olduğunu söylüyorlar.bu şekilde bizimle daha eğitici oyunlar oynuyor
bende işten eve geldikten sonraki tüm vaktimi oğluma ayırıyorum.elimden geldiğince onunla kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.