|
Ter ve oksuruk |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ceynrose ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 554 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mar 2023 Saat 07:09 |
Hocam kizim 2 yasinda.yattiktan uyuduktan sonra eger kalin yelekle yatirirsem ve ilk bir saat icin terlemeye basliyor ve oksuruk basliyor.ama serin serin yatirdiysam once giydi ve terleme olmadiysa oksurmuyor.
Hocam terleme ve oksuruk arasinda bir iliski varmi Simdi diyceksiniz ki ozaman yelek giydirmeyin giydirince oksuruyosa ama ilk uyudugu bir saat terlemeden rahat gecsede giymeyince sabaha dogru usuyor uzerinide ortturmuyor oyuzden yelekle yatriyorum. Hocam bu terleyince oksuruk baslamasi ama terlemedigi en bastan serin serin yattiginda oksuruk olmamasi arasindaki baglanti nedir
|
|
batuhanım herşeyim.
|
|
![]() |
|
Sağlıklı nesil .. ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hava akımı uyuyan bir kisiinin üstünde fırtına etkisi yaratır yani dogal olarakta terli bı kişinin üstünde de aşırı üşüme etkisi yaratır çocuk üşütür öksürüğü olur doğal olarak çocuğu hirksyla yatiracaginiza gece biekere uyanıp üstünü örtüp geri yatsaniz hasta olmaz belki görünce. Yazmadan duramadim
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu ilk cümle de ki fırtına benzetmesi için Kadir hocanın yorumunu merak ettim. Biliyorum ama ettim yinede
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Sağlıklı nesil .. ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
Sizinkinin sadece üstü açık değil terli ve üstü açık;) bende bir muhendisim bu arada hava akımını biliyorum uyurkende terlemenin birçok nedeni olabiliyor bu nedenleri ben bilemem ama şunu bilirim su ve hava akımı insanı hasta eder . Klimayı aç ıslak bir şekilde karşısına geç bakalım iki saat sonra ne olacak dene deneye açık .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sağlıklı nesil ..
Yada yağmur yagarken denize gir sonra çik içindeyken mi sicaksin dışındayken mi?
|
|
![]() |
|
ceynrose ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 554 |
Ya arkadaslar hele bi durun kadir hocam ne diyecek.ben soru sordum kadir hoca haric herkes cevap yazmis😁
Tek istedigim tespitim dogrumu degilmi tesadufmu oluyor.gece kalin giydirip yatirinca terliyor ve oksurmeye basliyor ince giydirip yatirirsam terlemiyor ve oksurmuyor.acaba tesadufmu yoksa gercekten terlediginde oksurmenin bir baglantisi varmi bunu anlamak istiyorum.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118018 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- NIYE yelek giydiriyorsunuz??
2- Usumekle hastalik OLMAZ! 3- Ruzgarda kalmakla hastalik olmaz!!! Yelkencilere bakin!! Saatlerce, ruzgar altinda, ustleri deniz suyu ile devamli islandigi halde, hasta olmazlar! Zaten Turk cocuklarinin bu kadar "sinameki' olmalari, "sinegin kanadindan yel kapmalari" hep bu sacma korumaciliklar yuzundendir. Ruslar niye bebekleri kara veya buzlu suya sokuyorlar? Bu sacma sapan korumaciligin sonucunu, "Sarikamis faciasinda" yasadiklari halde akillanmamislardir. 4- Atesli HICBIR hastalik, Klima ile veya, klima karsisinda terli kalmakla olmaz!! Sadece, terleme ile asiri genislemis olan damarlar, Ruzgar veya Klima etkisi ile aniden daralirlarsa, adelelerde olusan Laktik asit kan yolu ile uzaklasamaz ve adalelerde kimyasal yanik nedeni ile agrilar/tutulmalar olur. Yuz felci de bu mekanizma ile olur. 5- ATESLI hastaliklar daima mikroplarla OLUR!!!Usutmekle, terlemekle, terli terli ruzgarda kalmak, nazar degmesi ile, soguk su icmek veya dondurma yemekle, Klimali ortamda durmakla OLMAZLAR! Ben Arizona'dayim. En az 7 ay devamli banyo/tuvalet dahil evin her yerinde Klima etkili. Hic kimse de hasta olmuyor. Hele AVM lere bir gidin, donarsiniz!! Yaz-kis Klima calisir. 6- " Hava akımı uyuyan bir kisiinin üstünde fırtına etkisi yaratır" Palavra!! Benim yatagimin ustunde, Klima cikisi var! Klima calismasa bile, hava sirkulasyonu icin DEVAMLI calisir. Turk uydurmalarina kanmayin. Turkler; usutmekle, nazarla, soguk su icmekle, Klima ile hasta olurlar!!! 21. Asirda daha hala mikroplari kesf edememislerdir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Mar 2023 Saat 19:48 |
|
![]() |
|
Hocam yelegi neden
Giydiriyorum cunki sabaha dogru ev serinliyo usuyor eleri ayaklari sogumus oluyor uzerinde battaniye veya yorgan tutmadigi icin giydiriyorum.ama ilk uyudugu bir saat icinde terliyo ve oksurmeye basliyo ama giydirmezsem oksurmuyo oyuzden
|
|
batuhanım herşeyim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|