|
Tetenoz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 23:16 |
Sayın hocam merhabalar. Kızım okulda bankın sivri yerine bacağını çarpmış. Çarptığı yer çizilmiş kanamış. Demirin üzerinde yer yer pas lekesi vardı dedi. Evde kolonya,batikon ve antibiyotikli krem sürdüm. En son tetenoz aşısını 7 yaşında olmuştu. Ve ertesi günü ateş ve kolunda şişme olduğundan alerji iğnesi yapılmıştı. Şuan 12 yaşında. Tetenoz aşısı yaptırmalı mıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Neresini düzeltsek ki!! Baştan aşağı; traji-komik olaylar!:
1- Tetanos, sadece hayvan gübresi bulaşmış, toprak, çamur gibi maddeler ile olan yaralarda görülebilir. 2- Tetanos basilleri; "an-aerob" yani oksijensiz ortamlarda hastalık yapabilirler. Öyle "çizik" şeklindeki yaralardan Tetanos OLMAZ! Tetanoz basillerinin, doku içine girmeleri ve hava (oksijen) almamaları şarttır! Bu sebeple Tetanos eskiden en fazla "Harp yaralarında" görülürdü! 3- Paslı demirden, Tetanos OLMAZ!! Bu laf tamamen uydurmadır. Pas tetanos yapmaz. Tetanos basilleri yapar! 4- Tetanos aşısı; MUTLAKA adele içine yapılmalıdır!! Bazı salakların uyguladıkları "deri-altı" enjeksiyonlar reaksiyon yaparlar!!! Bu bir allerji değildir... Aşı yapan sersemin ahmaklığıdır! 5- Bundan sonra, aşı ancak riskli bir yaralanma olursa ve TEK DOZ olarak uygulanır. Hayat boyu her 5 senede bir aşı olması gerekmez. Bu gibi yaralara sadece (sabunlu su ile yıkadıktan sonra)Batticon sürülür! Kremler sürülmez! Ne günlere kaldık!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Ara 2024 Saat 09:54 |
|
![]() |
|
hayatbilgisi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatbilgisi
Hocam vallahi varlığına sukrettigim kişilerden birisiniz. Akşam sağlıkçı arkadaşa sordum internette baktım hemen panik yaptırıyorlar. İnanın gece mi götürsem acile diyecek kadar. Çok teşekkürler saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hep anlatıyorum. O yazıları yazan sahtekarlar, sizlerin korkup, hemen doktorlara koşmanızı istiyorlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|