Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsiilt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsiilt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsiilt
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 11:01
Merhaba değerli hocam.2 hafta önce ben tonsiilit olmuş dr.a gidip ilaçla geçirmiştim.geçen  hafta eşim tonsillit oldu ilaç içmedi şu an 11 yaşındaki oğlumun bademcikleri şiş.üzeri beyaz.yutkunma zorluğu çekiyor.ve ağzı hep açık.dil paslı görünümde.dr.a gitmek istemiyor.(dişlerinin tonsiillit sonrası verilen antibyotik sonucu sarı olduğunu duyunca).sizin öneriniz olurmu..ateşi yok hocam..ağız kokusu da mevcut.cevabınız için şimdiden teşekkürler.saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2013 Saat 18:39

Duzeltmeye neresinden baslasak ki!!!

1- Her antibiyotik disleri sarartmaz, sadece Tetrasiklinler sarartir.
2- Tetrasiklinlerin dis sarartmasi; 10 yasindan kucuk cocuklarda gorulur, 11 yasindakiler de degil.
3- Ates olmadiktan sonra, dilin pasli olmasi onemli degildir. Ac kalirsa, dildeki pas silinmez.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 00:28
şöyleki hocam.9 aylıktan sonra 3 ayda bir ateşlenip sözüm ona boğazı kızarmış a.tonsillit koyan dr.larımız,bunun neticesinde verilen antibytikleri belki vücut istemiyodu kusuyodu.yatış yapılıp ı.v enjeksiyonla tedavi ediliyordu.6 yaşına kadar böyle 3-4 ayda bir bu teşhisle çok antibyotik kullandık.şimdi 11 yaşında.kalıcı dişleri çıkmaya başlayınca sarı olduğunu gördük.kullanılan antibyotiklerden dendi.onun için size yazdım.tetrasiklin grubu pek kullanmadık.şu anki durumu için (bademciklerinin büyüklüğü-yutkunma zorluğu-ağzı açık nefes alma-ağız kokusu mevcut).tavsiyeniz olurmu.sizinle tanışalı inanın ilaç kullanmıyoruz artık diyebilirim.geç kaldık belki ama küçük oğlum sizin sayenizde astım tanısından kurtuldu.Star.ellerinizden öpüyorum.sabrınız ve emeğiniz için tekrar teşekkürler...KizBebek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 06:32
Kullanilan antibiyotiklerin isimlerini hatirliyormusunuz? Dedigim gibi, artik abi korkmasi gereken yasi gecmis.. Eger ates yoksa, abideki arazlarin hicbirisi antibiyotik kullanimi icin gecerli degildir.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 11:07
zinnat.klamoks.novosef...htırladığım bu antibyotikler hocam.ilginiz için teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 00:05
Her uc antibiyotik de; son derecede etkili antibiyotikler olmalarina ragmen, dislerde boyanmaya sebep olmazlar.  Eger, kalici disleri, sut disleri ile mukayese ediyor ise yaniliyor,   merak etmesin, kalici disler; "Dis renginde" dirler. Sut disleri gibi bembeyaz degillerdir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.