Oğlun ben de varım! diyor artık,Yasemin...
Belki erken bir dönem Baran için ama onun da tıpkı bizim ki, zaman zaman hoşnutsuzlukları, mutsuzlukları olacak ve bunu kendi yöntemleriyle ifade ediyor.
Kendini çaresiz,çözümsüz hissettiğin zamanlar oluyordur hepimiz gibi zaman zaman.Dahası sebebini anlamak önemli ya neden yapıyor diye,bulamıyor olabilirsin.
3 yaşına girecek kızımda hala devam eden bu durumlara karşı önlemler hep aynı,bildiğimiz şeyler aslında. Olabildiğince sabır, dikkatini dağıtma, yaptığı kötü davranışa aşırı tepki değil, görmezden gelme (başkasının çoğuna yaptığında kayıtsız kalamıyorsun ve çok üzülüyorsun orası ayrı) ve mutlaka başarılarını övme. Bir de ben kızıma böyle zor zamanlarda özellikle birşey için tutturduğu zaman hemen 2 seçenek fazla değil,ya bu ya da şu,sen seçiyorsun,diyorum. Kararlarını kendi verdiğini şimdiden hissetsin. Sen henüz onun cevabı ile olmasa da davranışları ile hangisini seçtiğini tespit edersin.Yani onu yönlendirmiş,bu ifade edemediği hoşnutsuzluk halinden sıyrılmasına araç olabilirsin bence.
Kısacası yapmamız gereken; onun kimliğini benimsediğimizi hissettirme.Belki de yaptığı iyi davranışları ödüllendirme, yaptırımlarla başlayan her cümle sil baştan yazılıyor çocuklarımız tarafından ne yazık ki...

En huzurlu bir süreç ve sonuçla bu dönemi atlatmanızı diliyorum...