Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acillll yardımmmmm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuacillll yardımmmmm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Konu: acillll yardımmmmm
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 15:42
kızlar bana acil yardım edin yoksa deliricem. yusuf baran bambaşka bir çocuk oldu, çok sinirli istediği olmayınca çok ağlıyor kendini yerlere atıyor, saçımızı çekiyor, ısırıyor , tokat atıyor. dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama olmuyor. ağlayarak istediğini yaptırmaya alışmasın diye yapmıyorum ama resmen deliriyor. ne yapacağım şaşırdım. özlem hanımada danıştım fakat sizlerinde tecrübelerinizle bana yardımcı olmanızı rica ediyorumm
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 16:29
canım çocuklarda dönem dönem böyle aşamaları geçiriyor ne kadarlık oldu oğlun bilmiyorum ama benim oğlumda bir dönem aynı yapmıştı bunları istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu ilk zamanlar aman yapma etme oğlum diyordum baktım ki bunu silah olarak kullanmaya başladı sonra kafasını yere vurmaya başlayınca istediği olmadığı zamanlarda hiç ilgilenmedim özellikle kafamı başka yönlere çevirdim bakmadım ona "vur kendi kafan acır" dedim baktıki benden istediği ilgiyi görmeyince bıraktı o huyunu şükür ama seni anlayabiliyorum zor bir dönem ardanın da çok tokatını yerdik nerden geldiğini anlamazdık valla yüzüm sızlardı resmen ama geçici bir dönem oluyor canım sıkma canını biraz sabırlı ol ama ağlamayı silah olarak kullanıyorsa ağlıyor diye her dediğini yapma bence yoksa başa çıkamzsın canım....
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 16:31
aaa hemşeri sayılırız canım Smile denizlidenmişsin, ben de nazilliliyim ama 7 yılımı bitirdim konya da....

Düzenleyen sporcuanne - 18 Ara 2008 Saat 08:36
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 16:44
canım çok teşekkürler. ağlayınca dediğini yapmıyorum çünkü alışmasını istemiyorum.
çok yakınmışız gerçekten buyur gel beklerimSmile
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 16:58

Biz onun 2 yas versiyonunu yasiyoruz Hayalcim. Pinarin dediklerini deneyebilirsin. Hansa da bir ara kafasini yerlere vuruyordu sinirlenince, bir ara yapma etme dedik anlamadi. Artik ilgilenmeyi birakinca ilgi cekmek icin yine vurmaya basladi. Goz ucuyla da bize bakardi bazen bana bakiyorlar mi diye. Acidigini hissettikce daha yumusak yerlere vurmaya basladi, yazin betonlara vururdu, aciyinca hali gibi yerlere vurmaya basladi, sonra kanepe vs devam etti. ELhd. birakti simdi.

Bizde 2-3 haftadir evde sicak soguk her turlu savas veriyoruz. Cok degisti, bugun bu kiz beni dervis eder dedim yani o derece. Sabir Rabbim diye diye kendimi dindirmeye calisiyorum, sinirlendiginde ilgilenmemeye calisiyorum, ama patladigim yerlerde oluyor.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:08
canım Allah hepimize kolaylık versin gerçekten neyapacağımı şaşırmış durumdayım. ağlayıp kendini yerlere attığımda tepki vermiyorum çoğunlukla yada dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum. ama bize atılan tokatlar , ısırıklardan kaçtıkça ısrarla yapmaya çalışıyor. yine dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama nafile. aslında herşeyi anlıyor gibi görünüyo işine gelenleri yaniConfused
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5921
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:21
Oğlun ben de varım! diyor artık,Yasemin... Big%20smile

Belki erken bir dönem Baran için ama onun da tıpkı bizim ki, zaman zaman hoşnutsuzlukları, mutsuzlukları olacak ve bunu kendi yöntemleriyle ifade ediyor.

Kendini çaresiz,çözümsüz hissettiğin zamanlar oluyordur hepimiz gibi zaman zaman.Dahası sebebini anlamak önemli ya neden yapıyor diye,bulamıyor olabilirsin.

3 yaşına girecek kızımda hala devam eden bu durumlara karşı önlemler hep aynı,bildiğimiz şeyler aslında. Olabildiğince sabır, dikkatini dağıtma, yaptığı kötü davranışa aşırı tepki değil, görmezden gelme (başkasının çoğuna yaptığında kayıtsız kalamıyorsun ve çok üzülüyorsun orası ayrı) ve mutlaka başarılarını övme. Bir de ben kızıma böyle zor zamanlarda özellikle birşey için tutturduğu zaman hemen 2 seçenek fazla değil,ya bu ya da şu,sen seçiyorsun,diyorum. Kararlarını kendi verdiğini şimdiden hissetsin. Sen henüz onun cevabı ile olmasa da davranışları ile hangisini seçtiğini tespit edersin.Yani onu yönlendirmiş,bu ifade edemediği hoşnutsuzluk halinden sıyrılmasına araç olabilirsin bence.

Kısacası yapmamız gereken; onun kimliğini benimsediğimizi hissettirme.Belki de yaptığı iyi davranışları ödüllendirme, yaptırımlarla başlayan her cümle sil baştan yazılıyor çocuklarımız tarafından ne yazık ki...Confused

En huzurlu bir süreç ve sonuçla bu dönemi atlatmanızı diliyorum...

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2008 Saat 17:22
yasemincim allah kolaylılar versin canım...aynı durum bizde de var ama öyle hırçınlık noktasına gelmedi çok şükür...ali ilber le yusuf baran yaşıt sayılırlar...öyle durdan yapmadan anlamazlar ...böyle durumlarda sakin davranmak ve çocuğun önüne yeni seçenekler sunmak işe yarıyor..işi bence sinirlenme noktasına getirmeden halletmek lazım..yoksa bi sinirlendirdikten sonra  gerisi geliyor...

misal az önce dışarı için hazırladığım çantadan tatlı kaşığını almış yürüyor...yürüyor dememe bakma yürümeye çalışıyor...tabi kaşıkta tehlike arz ediyor maazallah üstüne düşşe allah korusun...
neyse elinden usulca aldım .allahtan sıkmıyordu kaşığı sonrada hiç sinirlenmesine fırsat vermeden komikçe kaşığı neden aldığımı anlattım...unuttu gitti...

eğer elinden alamıyacağım kadar sıkıyorsa hiç uğraşmıyorum almak için bırakmasını bekliyorum.bırakana kadar da sabırla sakince sanki bi şey yokmuş gibi yanında duruyorum.elinden zorla alınan şeylere çok kızıyor çocuklar.ilgisini çekecek başka şeyler gösteriyorum .  mesela hiç bi çocuk cep telefonunaa ya da kumandaya hayır diyemez...

umarım çabucak geçer bu durum

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.