Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve ilaçlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve ilaçlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve ilaçlar
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2009 Saat 15:59
 Kadir Bey Merhaba
26 aylık oğlumda balgamlı öksürük iştahsızlık ağız kuruluğu gece uykusuzluk sebebiyle bugün doktora götürdüm,boğazları çok kötü olmuş kızarmış dedi,kulağı ve ciğerlerinde bi sorun yok dedi,aşağıdaki ilçaları verdi,sizce hangisini kullanmalıyım?
Saygılar
Asist                   2x1/2 ölçek 4 gün
Bricanly              2x1/2 ölçek 7 gün
Forsef                1x1             5 gün
Paranox             4x1

Düzenleyen bilgeakgun - 16 Ara 2009 Saat 16:01
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2009 Saat 16:33
Asist ve Bricanyl'e gerek yok.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2009 Saat 09:20
Kadir Bey tekrar merhaba
Oğlumun geçen hafta cumartesi başlayan öksürüğü devam ediyor ancak son üç gündür ağzına tek lokma almadı ,dün sadece bir tane muz yedi,çok sevdiği sütü bile içmiyor,ateşi gündüz hiç yok ama son 3 gecedir çok kısa bir süre ateşi çıkıyor,bugün 3.iğnemizi olacağız,acaba viritük bir tablo mu?dün kahvaltı vermeyi denedim çok aç olması gerekirken nerdeyse kusuyordu ilk lokmada.Ayrıca her gece 10-12 kez su istiyor,bir yudum içiyor yatıyor tekrar,burnu tıkalı değil ama ağzı kuruyor,paranox fitili hergün bir tane veriyorum belki ağrısı vardır diye,sizce ne yapabilirim?ateş olmadığı için ne kadar sürecek hastalığı?

Kadir Bey sabah zar zor bişeyler yedirdim ama öksürürken hepsini çıkardı çok üzülüyorum,yüzü küçüldü sarardı oğlumun,Kadir Bey bu balgam yüzünden kusuyor hep öksürürken oluyor çünkü acaba Asist i niçin kullanmamızı önermiyorsunuz?merak ediyorum,

Sevgiler...

Düzenleyen bilgeakgun - 18 Ara 2009 Saat 11:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2009 Saat 12:30
Ağız yolundan verilen Asist tesirli değildir. Ancak özel bir cihaz ile püskürtülerek akciğerlere verildiğinde tesirli olur... Şurup şekli sadece "Parasetamol" zehirlenmelerinde panzehir olarak kullanılır. İsterseniz verin, en azında zararlı değil... (Astımda kullanılmaz, bronkospasm yapar)
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2009 Saat 20:48
Kadir Bey tekrar soruyorum kusura bakmayın çok çaresiz hissediyorum kendimi,oğlum 4 gündür hiçbirşey yemedi,zorla yedirdiklerimi öksürükle kustu,ateşi yok,görünürde çok sık olan balgamlı öksürüğü var,bugün 4.iğne olduk ama değişen hiçbirşey yok,viral bir tablo mu?ateş olmadığı için daha çok uzun sürecek mi?boğazlarındaki kızarıklık nasıl geçecek?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2009 Saat 21:33
Kadir bey bugün 5.gün bitti,bugün de hiçbirşey yemedi,serum bağlatmamız gerekecek mi?ağız kokusu var ateş yok,çok halsiz,balgamlı öksürüğü devam ediyor,bugüne kadar bana uyuyalım dediğini ilk defa duyuyorum,hiç koşmuyor oyun oynamıyor,hiç kucağımdan inmiyor,hep ağlıyor,çok üzgünüm lütfen bi yol gösterin...

Düzenleyen bilgeakgun - 20 Ara 2009 Saat 21:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2009 Saat 15:02
Hiçbir ilaca tepki göstermemeside grip olduğunun ispatı.. Kusma-ishal olmayan çocuğa serum gerekmez. Canı isterse yer. Serum gereken durumda, çocuk yemek ister ama yiyemez-içemez ona gerekir.
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2009 Saat 17:45
Hocam merhaba bilgenin yerine yazıyorum. oğlu ozanı bugün doktoru hastaneye yatış vermiş. zatüre başlangıcı olduğunu bildirmişler.
wbc değeri 9.6
crp değeri 22
bu değerleri nasıl buluyorsunuz ? sizinde fikrinizi almak istedi.
teşekkürler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.