Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - katı gıda yiyemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkatı gıda yiyemiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özgecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: katı gıda yiyemiyor
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 18:40

Kadir bey kızım 19,5 aylık 2 aylıktı reflüsü çıktı fışkırarak kusuyordu hala kusuyor ağzına gelen en ufak pütürü gıdaya tepkisi kusmak oluyor.yediremiyorum pütürlü hep blendır kullanıyorum.eline çubuk kraker ekmek tavuk parçası elma havuç ne bulursam veriyorum ağzına sokup çıkarıyor ısırmıyor bile.herşeyi püre yapıyorum.püre olarak ne verirsem yiyor ağzını açıyor.arada bir kusuyor tabi.katı olarak ağzına birşey verdiğimde tükürüyor.tükürerek ağzından çıkaramazsa kusarak midesinde ne var ne yok çıkarıyor.çiğnemenin ne demek olduğunu biliyor çiğne dediğimde çiğneme hareketi yapıyor ama ağzındakini çiğnemiyor.günüm mutfakta geçiyor ya yedirmeye çalışıyorum ya kusmuk temizliyorum.çok yoruldum artık alışmasını istiyorum.aç bırakmayı denedim öğlen yemeği saati geldiğinde daha kahvaltısını yapamamıştı yedirmeye çalıştım hep kustu pes edip yine geçirdim blendırdan.nasıl alıştıracağım bilmiyorum.yardımcı olmanızı istiyorum çok çaresiz kaldım nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım?

şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Yukarı Dön
özgecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 22:28
Kadir bey kızım 19 buçuk aylık 2 aylıkken reflü çıktı hala kusuyor pütürlüye alışamıyor ağzına en ufak pütür gelse fışkırarak kusuyor midesinde ne var ne yoksa çıkarıyor.eline vermediğimiz şey kalmıyor ama asla yemiyor ağzına götürüp çıkarıyor.katı bir şey verdiğimde tükürüyor öyle ağzından çıkaramazsa kusarak çıkarıyor verdiğimi.herşeyi blendırdan geçiriyoruz.aç bıraktım oda olmadı 24 saat aç kalsa istemiyor yemek blendırdan geçirirsem yiyor geçirmezsem aç geziyor yinede yemiyor.çaresiz kaldım ne yapacağımı şaşırdım öyle denedim olmadı böyle denedim olmadı yardımcı olmanızı istiyorum ne yapmalıyım?
doktorumuz gastrolog lansor kapsül verdi bir süre kullandık artık kullanmıyoruz.fakülteye başka doktora götürdük ph metre diye birşey söyledi burnundan hortumla 24 saat mide hareketlerini inceleyecekmiş.onuda yaptırmak istemiyoruz çocuğun psikolojisi bozulacak korkacak etkilenecek diye.ph metreyi sizce yaptırmalımıydım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 14:29
Çocuğunuzun "Reflü" sü filan yok, saçmalamışlar.. Reflüde  fışkırır tarzda kusma olmaz. Mide içeriği, yemek borusuna kaçar, tekrar yutulur... Eski ismi, "Kardia yetmezliği" .. Şimdi günün modası.. Her kusmaya reflü etiketi yapıştırıyorlar..Sizin durumunuz, fazla yedirmekten. Zorlamayın. Yoksa bir müddet sonra, siz önlük bağlarken kusmalar başlayacak..  
Yukarı Dön
özgecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 22:09
önlüğü görünce kusuyor takmaya kalmıyor yani.
sintigrafi çekildi ve reflü çıktı.
ben 4 saatte beklesem aynı miktarı yiyor 2 saatte beklesem aynı miktarı yiyor acaba midesini fazlamı zorluyorum?pirinçli çorbalara daha yeni geçtik dün akşam öğüre öğüre ıspanak yemeği yedirdim böyle böyle alışacak dimi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2010 Saat 09:46
Zorlamayın... Hiç acelemiz yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.