Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: astım
    Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 16:29

merhaba kadir bey

benim 6 yaşında ana sınıfına giden bir oğlum var.efor  ağlama gülme esnasında öksürük krizleri oluyor.Bu nedenle 2 yıl kadar önce astım teşhisi kondu.Ara ara inflac.rd ve ventol.n inhaler kullandık. 3 aydır 10 gün öncesine kadar kullanmaktaydık. Ama çokta faydasını görmedik.Şu anda gribal enfeksiyon sonrası öksürüğümüz var.

merak ettiğim efor ağlama gülme sırasındaki öksürükler astım mıdır? kullandığımız tedavi doğrumudur?

cevabınız için şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 17:42
sayın hocam konuyla alakalı oldugu ıcın yazıyorum.
9 aylık oglumda bazen aglarken birkac kez  öksürüyor.dün gıttıgımız doktorda atomic dermatit teşhisi koyunca hemen aklıma allerjık astım geldı.yoksa astım belırtılerı sımdıden basladımı?Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2010 Saat 19:32
Şimdilerde herşey "Astım" ... Kustumu; "Reflü", öksürdümü; "Astım" , mübarekler başka hastalık bilmiyorlar.. Anlattıklarınızın astım ile bir alkası yok... 
Yukarı Dön
hacer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2010 Saat 10:40
Hocam cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Bütün yazılarınızı büyük bir beğeni ile okudum.
Efor gülme ağlama sırasındaki öksürüğün astımla bir ilgisi yok diyorsunuz.Bu durumda boş yere kortizon kullanmış oldum.
peki hocam bu özellikle efor öksürüğü için ne kullanabilirim.Çünkü oğlum hiç bir zaman parkta istediği gibi koşturup oynayamıyor. Hemen öksürük krizi başlıyor.Sonunda da çoğunlukla tahrişe bağlı kusuyor.Bir anne olarak bende üzülüyorum.Bize ne önerirsiniz. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli
şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2010 Saat 13:37
Astım için, öksürük değil, "sıkıntılı solunum" bir göstergedir... Ayrıca Astım, tamamen iyileşebilen bir hastalık değildir... İyileşti denilenler zaten astım değildi...Sizin çocukta Akciğerlede bir hassasiyet var, zamanla geçecek... Bu yaz bol denize girsin...Öksürük geldiğinde bir parça limon yedirin..
Yukarı Dön
hacer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2010 Saat 14:12
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocam beni çok rahatlattınız.Yoksa boş yere kortizon kullanıp duracaktık. İyiki varsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.