Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ankara
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
|
Konu: geniz akıntısı ve öksürük Gönderim Zamanı: 28 Nis 2010 Saat 16:00 |
İyi günler Kadir Bey
8 yaşındaki oğlum iki gündür öksürüyor arada bir balgam çıkarıyor öncesinde grip geçirmedi direk öksürük şikayeti başladı. boğazına baktım geniz akıntısı var.gece yatağının baş kısmını yükseltiyorum cold-mix damlatıyorum.bunların dışında herhangibir ilaç kullanmalı mıyım bazı doktorlar ateş olmasa da geniz akıntısı var diye antibiyotik yazıyorlar kurutmak amaçlı bu doğru mudur?illiadin damlanın faydası olur mu?Teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118962
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 16:56 |
Yanlış, zira boğaz enfeksiyonlarının çoğu virüslerle oluyor...Akıntı daha ziyade, bir savunma sistemidir. Mikroplar ortadan kalktığında, yapılmalarıda durur. Mühim olan, hastalığa sebep olan "ajan" ile uğraşmaktır, vücudun tepkileri ile değil... Akıntı sinüslerden geliyor ise,(mutlaka öyledir ) İliadin'in faydası olur...
|
 |
ankara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 May 2010 Saat 13:16 |
Merhaba Kadir Bey
4 gün önce oğlumun öksürük şikayetini size yazmıştım. bu güne kadar öksürük devam etti.kimi zaman gece arttı kimi zaman da sabah uyandığında şiddetlendi dün gece rahat uyudu fakat sabah uyanınca peş peşe sürekli öksürdü ve arkasından göğsünden ve sırtının sağ tarafından ses gelmeye başladı.nefes verrirken hışıltı oldu.yaklaşık 6 ay önce yine aynı durumda size getirmiştim sırtının tek tarafından ses geldiğini bunun viral bir enfeksiyon olduğunu söylemiştiniz.o zaman da ateş yoktu şimdi de yok.Bactrim ve perebron yazmıştınız gerek olursa bricanly verebilirsin demiştiniz . o zaman bu ilaçlarla geçti bricanyl vermeye gerek kalmamıştı. bu sabah 1 ölçek bricanyl verdim acaba yine Bactrim vermeli miyim? siz astım olmadığını söylemiştiniz fakat bir yazınızda Bricanyl in astım ilacı olduğunu söylediğinizi okudum biraz endişelendim hocam.
hiçbir ilaç kullanmadığım halde bu öksürük neden aşağılara iniyor anlayamıyorum.Sizi tanımadan önce başka doktorlar bize bu sesi duyunca astım demişlerdi .sayenizde bütün ilaçları atarak rahatlamıştık.herşey için tekrar teşekkürler. Şu an ne yapmalıyım yine çarasiz kaldım .önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 May 2010 Saat 18:14 |
Virüslerin akciğerlere inmesi ile olan hadise; "Bronşiolit" tir. Perebron, öksürtücü bir öksürük şurubu olduğundan, iyeleşmesine yardımcı olur. Bricanyl şurubu bronşlarda darlık hissedersek kullanırız.. Yani, sıkıntılı solunumu olursa... Bazı virüsler (bilhassa RSV, çok çabuk akciğerlere iner)
|
 |
ankara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 May 2010 Saat 19:50 |
bricanyl i öğlen 12 de verdim saat 14 gibi hırıltı ve göğsündeki ses geçmişti .şuruptan mı yada zaten mi geçecekti bilmiyorum. bronşlardaki daralma astım olmayanda da olur mu?yani bricanly astım olmayan çocuğa da verilebilir mi?göğüsteki hışıltı geçtiği için yarın perebron vermeyi düşünüyorum acaba bactrim de vermeli miyim?teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 09:46 |
Astım, bronşit, allerjik bronşit, spastik bronşit, (bronşit başlangıcı diye bir hastalık yoktur) hepsi aynı mekanizma ile oluşur ve tedavileri de aynıdır... Bricanyl hepsinede iyi gelir. Kortizonlu ilaçlardan evvel bu tip ilaçlar tercih edilmelidir.. Perebron, bunların hiçbirinde kullanılmaz. Enfeksiyonun (bakteri veya virüs) Akciğerlere inmesi durumunda tercih edilir. Her iki durumda da "balgam inceltici" diye kullanılan şurupların kullanılması zararlıdır. Astım durumlarında, zaten balgam yoktur, ayrıca bunların ham maddesi olan "N-Asetil Sistein" bronş spazmı yaptığından, hastalığı dahada ağırlaştırır...
Enfeksiyon durumlarında ise, incelmiş balgamın akciğerin alt kısımlara inmesi daha kolay olur. Tabiat boşuna balgamı koyulaştırmıyor, onunda bir vazifesi var.
|
 |
ankara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 May 2010 Saat 10:39 |
hocam oğlumda balgam ve geniz akıntısı var. bazen şiddetli öksürdüğünde lavaboya gidip balgam tükürüyor. fakat arka arkaya şiddetli öksürdüğünde göğsünde hışıltılar ve sırtında ses gelmeye başlıyor.bu durumda oğlumdaki olay sizce ne olabilir?hem balgam var hem zaman zaman göğsünden ses geliyor.çok meşgul ettim kusura bakmayın ama sadece size güvenebiliyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 May 2010 Saat 12:49 |
Tarifiniz daha ziyade "enfeksiyonu" andırıyor... Ateşi olmadığına göre, Gripal bir enfeksiyon geçiriyor...
|
 |