Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ela eroğlu hk(ateş,ishal)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumela eroğlu hk(ateş,ishal)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: ela eroğlu hk(ateş,ishal)
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 00:04
merhaba kadir bey,
kızım ela yı 14 haziranda muayne etmiştiniz.peşine hatırlarsanız evinizi ziyaret etmiştik.ateşi uzun sürünce siz bunun ardından ishal bekliyorum demiştiniz evinize geldiğimizde.evet dediğiniz çıktı ve ela ishal oldu.kusması da devam etti tabii.ancak gün içinde hemen hemen hiç bir şey yemediğinden (bir günde yediği sadece yarım salatalık,5 adet kirazdı),rengi fazlaca sarardı ve bütün gün halsiz bi şekilde uyuyordu.ağızdan içtiği suyu bile kusuyordu.fazla yemediği için ishali çok değildi.sizi arayıp bi hastaneye götüreceğimizi söylemiştik serum yemesi için.hastanede sizin verdiğiniz  tedaviye bişey eklemediler.ama idrarda keton yemediği için +++ çıktı ve dediğim gibi çok halsizdi.bizde serum bağlanmasını istedik.bağladılar.yarım şişe serumu yiyince kendine geldi.canlandı birden.başka bişeyde yapmadılar.dediğim gibi tedavinizi uygun buldular.ela şimdi iyi diyebiliriz.yemeğe başladı dünden beri.eski formunda olmasada yiyor.bu arada tam 1 kg kaybetmiş 1 hafta içinde.şuanda serum fizyolojik ve cold-mix kullanıyoruz sadece.ateşide pazar günü düştü.yani tamda sizin verdiğiniz tarihte..
ancak kafama takılan bişey var.orta kulakta sıvı görmüştünüz en son.bende ela nın eskisi kadar duymadığını farkettim.halen öyle.bazen duymuyor ne dediğimizi.
1- bu normal mi?
2- ne kadar daha sürer?
3- işitme testi falan yaptırmamıza gerek var mı?yani bikaç zaman sonra.şimdi yapsakta zaten sorun çıkabilir..
4 - kulağının geçtiğini biz nasıl anlarız.biliyorsunuz en kötü anında bile ağrıyor demiyordu zaten.yani acıyor demediği için ordan anlamamız mümkün değil.bikaç gün sonra yeniden göstermeli mi dr a?
5- burnu falan tıkalı değil ama ben serum fizyolojiğe devam ediyorum kulakları biraz duymadığı için,doğru mu yapıyorum.?
    bu arada siz bakar bakmaz muaynede tahlil istemeden viral demiştiniz.hastenede serum bağladıklarında bi de test yapalım dediler bizde tamam dedik.dediğiniz gibi viral çıktı hadise.
WBC :11,25 CRP: 46 çıktı.

Düzenleyen zehraeroğlu - 23 Haz 2010 Saat 00:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118389
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 09:53
1- Normaldir, biraz su kaybettiğinden halsizliği olmuş, serum onu düzeltmiş.
2- Düzelme safhası biraz zaman alır, sabırlı olun, işi oluruna bırakın, zorlarsanız kusar..
3- Öztaki borusu açıldığında kulak gene duymaya başlar. 3 gün İliadin ped. damlayı 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlatın.
4- Önce İliadin kullanın 3 gün, sonra serum fiz. ile devam edersiniz.  1-2 günde düzelmezse, bir KBB de gösterebiliriz.
5- Doğru hadise başından beri viraldir..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 11:02
kadir bey,
size ilk geldiğimizde illiadin damlayı vermiştiniz.3 gün damlatın peşine serum fizyılojiğe başlayın demiştiniz.bizde 3 gün damlattık,ertesi gün serum  fizyolojiğe geçecektik ki o akşam evinize geldiğimizde kulakları pek düzelmemiş illiadine bi 3 gün daha devam edin demiştiniz.3 günden sonra serum fizyolojiğe geçin demiştiniz.bizde öyle yaptık.yani toplam 6 gün üst üste iliadin damlattık.sonra serum fizyolojik damlattık.size geleli (muaynehanenize) 9 gün oluyor.6 gün üstüste illiadin damlattık 3 gündürde serum fizyolojik damlatıyoruz.
yani yine mi 3 gün  illiadin damlatıp sonra seruma dönelim.geçmezsede kbb a götürelim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 18:42
Yok, gerekmez.. Bu kadar sık kullanamazsınız. Eğer kulak şikayeti var/yok gibi ise, KBB gerekmez, bana kontrole gelin.. Eğer çocuğu bağırtacak kadar şikayet olursa KBB ye gidin..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2010 Saat 15:36
merhaba kadir bey,
bu yazıdan sonra 26 haziranda tarafınızı ziyaret etmiştik.ela nın kulaklarında sıvı birikmesi halen devam ediyordu.ogün yine sizin reçetenizle 26-27-28 haziranda günde 2x2 şeklinde illiadin damla damlattık.ayrıca 26 haziran ile 30 haziran arasında da yine bactrim günde 2x1.5 ölçek verdik.yine ve halen cold-miks e devam ediyoruz.3 gün illiadin verdikten sonra 29 hazirandan beride halen serum fizyolojiğe devam ediyoruz.sizin önerinizle kızımı 1 hafta okula da göndermedim.daha bugün başladı.
ancak 03 temmuzda ela yı bi kbb ye götürdük.nedeni bugün okula başlayacağı için eğer yeniden hastalanırsa hastalığın yeni mi yoksa hala tedavisini gördüğü hastalığın mı devam ettiğini anlamak istedik.dr sağ kulakta bişey olmadığını ancak sol kulakta hala sıvı olduğunu söyledi.üstünede bi güzel bizi korkuttu.
coftinex,sudafed ve risanel isimli ilaçları reçete etti.biz hala kullanmadık tabii o ilaçları.bi de kontrole gelin dedi.kontrole giderkende timpanogram (orta kulak basınç ölçümü) ile lotorol (tam okuyamıyorum) mi ne öyle bi test yapmamızı istedi.ve eğer bu ilaçlara rağmen geçmez ise ameliyatla tüp takılması gerektiğini söyledi.
şimdi endişeliyiz.size bi daha göstermeye gelelim mi?ne yapmalıyız.tam 30 mayıstan beri bu durum sürüyor.bu arada ela nın ağrı olarak bi şikayeti yok.ama bazen duymuyor ben anlıyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 13:21
KBB en sonunda ağızındaki baklayı çıkarmış... Gaye bu... O ilaçların hiçbirini kullanmayın, tüp gereksizdir, O "propagandaya" kulak asmayın, Timpanogramı bende yapıyorum, gerekirse yaparız... Geldiğinizde bakarız..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2010 Saat 23:23

yeniden merhaba kadir bey,

perşembe günü sizi telefonda aramış ve ela nın ateşi olduğunu ve kustuğunu söylemiştim.perşembe sabahı dolu dolu kusmuş okulda.cuma da ateşi olduğundan ve halsiz olduğundan okula göndermedim.ve cuma da evde dolu dolu kustu.ateşi için herhangi bişey kullanmadık.41 leri buldu.ama bişey vermedik.bugün hiç çıkmadı ateşi.ve kusmadı da.yani sadece 2 günlük bir hastalık devresi geçirdik.peşine ishalde gelmedi.hatta hafif bi kabızlığımız bile var.keçi kakası gibi yapıyor kakasını.
neyse asıl sorum bu kusma olayı neden olmuş olabilir.yediğinden içtiğinden ise okulu uyaracağım o yüzden soruyorum..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 12:05
Yediği-içtiği bir gıda ile mikrop kapmış ve kusarak başının çaresine bakmış. Barsakları boş olduğundan az ve sert kaka yapabilir, sonra düzelir.  Okuldan oldu ise, diğer çocuklarda da benzer tablonun olması lazım...Diğer çocuklarda bir rahatsızlık yoksa, sizin çocuk başka yerden almış olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.