Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeklerde zeka düzeyini yükseltmenin yolları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeklerde zeka düzeyini yükseltmenin yolları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeklerde zeka düzeyini yükseltmenin yolları
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 00:24
Bebeklerde zeka düzeyini yükseltmenin yolları

Omega-3 alın: Hamile ve emziren annelerin, bebeklerinin beyin gelişimini maksimuma çıkarmak için haftada en az 340 gr. balık (somon, sardalye, çiroz gibi) yemeleri gerekiyor. Bazı takviye edilmiş ve güçlendirilmiş besinlerde de omega-3 bulunuyor.

Gebelik boyunca aktif olun: Egzersiz yapmak fetusa giden kan dolaşımını artırır ve besinlerin, oksijenin daha etkili bir şekilde taşınmasını sağlar. Ne kadar egzersiz yapabileceğinizi doktorunuza danışarak belirleyin.

Tiroitlerinizi kontrol ettirin: Anne karnındaki bebeklerin erken dönemde yeterli miktarda tiroit hormonu alması, beynin düzgün gelişimi için gerekli. Yapılan araştırmalar, yeterince aktif olmayan veya çalışmayan tiroitlere sahip annelerden doğan bebeklerin diğerlerine göre daha düşük IQ’ya sahip olabileceğini ortaya koydu.

Stresi azaltın: Gebelik sırasında eşinizle tartışmalar yaşıyorsanız, bundan kurtulmaya gayret edin. Çünkü bu bebeğinizin zekasında olumsuz etki bırakabilir. Bilim adamları yüksek oranda salgılanan stres hormonunun plasentaya kadar ulaşıp bebeğin beyin gelişimini etkilediğine inanıyor ve baba adaylarının da bebeğin gelişiminde önemli bir rolü olduğunu vurguluyor.

Mümkün olduğunca uzun süre emzirin:
Harvard’da yapılan bir araştırma, en az 10 ay boyunca emzirilen bebeklerin 18 aylık olduklarında çok daha fazla gelişim kaydettiklerini gösterdi. Balıkta bulunan omega-3 gibi faydalı yağlar süte karışıyor. Anne sütü beyni geliştiren maddeler içeriyor.

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
korisimu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 11:57
sizlere tavsiyem hamileyken bol ceviz yiyin oda çocuğun zeka gelişimini etkiliyor
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 13:27
kesinlikle çok önemli bilgiler hepsine yürekten katılıyorum bende hamileliğimde balık ceviz yiyemediğim için özellikle omega tabletinden almıştım ..özellikle son 3 ayda önermişti dr.um
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.