Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Emrecik
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
|
Konu: Boğaz ağrısı Gönderim Zamanı: 18 Ara 2010 Saat 03:01 |
Mrb.hocam oğlum 5 yaşında kreşe gidiyor.oğlumda geçmeyen öksürük,ateş ve yinelenen kulak ağrısı olduğu için 28 Kasımda yeni konu açarak bir sürü antibiyotik kullandığımızı ve iyileşemediğimizi yazmıştım.Önerileriniz doğrultusunda iliadin ped damla kullanarak kulak ağrısından kurtulduk.Ancak öksürük devam ediyor.Şimdiki tablo gündüzleri öksürük harici genel durumu iyi, ateş yok, oldukça aktif, acıktığında canının istediği herşeyi yiyor.Öksürük şiddetli değil.Gel gelelim geceleri boğazının acıdığını söyleyerek sık sık uyanıyor ve ağlıyor. Etkin bir uyuma gerçekleştiremiyor. Boğazının acıdığını söylüyor. Sabahları dilinde beyazlık var ama dilin orta kısmında kırmızı noktacıklar mevcut ağzı öyle çok fazla kokmuyor. Gündüz boğazının acıdığını da söylemiyor ama geceleri boğazının çok acıdığını dile getiriyor Neyapalım hocam dr.a götürelim mi Dr.a götürürsek boğaz kültürü, tahlil v.b. ne isteyelim. Teşekkürler.
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2010 Saat 03:12 |
Hocam verilen antibiyotikler neticesi hastalığının artması ateşinin düşmemesi, hiç tahlil yapılmadan alerjik bronşit teşhisi konması v.b. konular eşimi çok kızdırdı ve dr.a gitmemize karşı.Çocuk evde iyileşebilir mi acaba?Boğaz ağrısından kurtulabilir mi? Sizin tedavinizle hiç antibiyotik kullanmadan çocuğumun durumu daha iyi şimdi. Allah sizden bin kere razı olsun.Boğaz ağrısı tablosu 3-4 gündür oluyor.Daha önce yoktu.Ilık ballı adaçayı içiriyorum Onun tadını sevdiği için içiyor. Çiğ olarak havuç salatalık, lahana, marul, yeşil biber veriyorum.Sıvı almına dikkat ediyorum.Kreşte öğretmeni yemeklerini yediğini söylüyor. Yemek konusunda seçici ama değişik alternatifler sunuyorum. Ne yerse o kardır diye düşünüyorum.Boğaz ağrısı için önerilerinizi bekliyorum hocam. Dr.a götürmelimiyiz?Teşekkür ederim.
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2010 Saat 03:29 |
Hocam ÖNEMLİ OLABİLECEK ufak bir detay,oğlumun ağzında 4-5 gündür AFT MEVCUT yemeğini yerken çok acıdığını söylüyor.Alt dudağını kaldırdığımızda iç tarafta.Belki teşhiste önemlidir belirtmek istedim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118702
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2010 Saat 11:40 |
Boğaz ağrısı için; "Tantum Verde" sprey, günde 4x1 kullanabilirsiniz. Aft için, Aftın üzerine, mercimek kadar, "Kenacot-Orobase" pomat sürün. Günde 2x1 ama, genellikle bir sürüşte iyileşiyor. ( Dikkat: Bu ilacı sakın uçuk ta kullanmayın)
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2010 Saat 11:41
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2010 Saat 14:21 |
Hocam merhaba. Verdiğiniz spreyi 2 gündür kullanıyoruz. Oğlum Dün gece saat 03:00 gibi bir kez ağlayarak uyandı.Ancak öksürüğü bir tuhaftı.Havlar tarzda mı deniyor 1 dakika gibi kısa bir süre o şekilde öksürdü ve uykuya daldı.
1-Spreyin etki süresi ne kadardır?Ne kadar süre kullanalım.
2-Çocuğun bu tarz öksürüğü ne kadar süre devam ederse endişe duymalıyız?
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2010 Saat 14:29 |
3-Sadece 1 kez uyanması bizim için sevindirici. Dr.a götürmek istemiyorum. Zira sapasağlam ve 2 şına kadar anne sütü almış evladım o doktorların verdiği antibiyotikler sayesinde bu hale geldi.Hocam oğlumun öksürüğü hiç iyileşmezse olayın astım(alerjik bronşit) olup olmadığını anlamak için hangi testi yaptırmak gerekir.Bu testin güvenilirliği ne kadardır. Birde bunun için göğüs mü yoksa çocuk dr.una mı götürmeliyiz?Bu dediğim gibi en son çare olarak düşündüğüm durum hocam.
4-Gece horlaması mevcut Soğuk buhar mak.kullanıyoruz.Cold miks aldık ama kullanmadık.Onu kullanalım mı?2 gün gözünde hafif çapak oluştu ama geçti hocam.İlginize teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118702
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2010 Saat 15:30 |
Havlar tarzda öksürük , "Krup" veya "Akut larenjit" denilen hastalığın işareti olabilir... Decort ampul (yarım ampul) adaleden yaptırmanız iyi olur, güzdüzki iyi hali sizi aldatmasın, bu hastalık geceleri ağırlaşır, Soğuk havaya çıkarmanız rahatlık sağlar.
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 12:40 |
Hocam 5 yaşında bu iğneyi adaleden yaparlar mı acaba.Decort ampul (yarım ampul)olarak alabilirmiyiz?Üzerinde herhangi bir doz mevcut mu?...mg.gibi.Bir kere yaptırmaktan çocuk üzerinde herhangi bir olumsuz yan etki olmaz değil mi?Size güveniyorum ama sonuçta önemli bir yan tesiri olur mu diye de tedirginim.Başarılarınızın devamını dilerim.
|
 |