Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: Genizden konuşma Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 03:20 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 3 yaş 1 aylık,
2 yada 3 gündür Sanki sesi biraz genizden konuşuyor gibi.eşim normal olduğunu söylüyor ama bazen genizden konuşuyor gibi geliyor bana.Sizce sorun olabilir mi? yoksa benim kuruntummudur ? Bu aralar özellikle bir oyuna yada tv ye daldığında söylediklerimede cevap vermiyor.Tedirgin oldum.Burun eti büyümesi,işitme kayıpları gibi şeyler okudum ve çok endişelendim.Sizce bir KBB uzmanına muayene olması gerekirmi? Nelere dikkat etmeliyim? Teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 03:27 |
Birde normalde burnu açık gibi duruyor.ağzı açık uyusada kapalıda uyuyabiliyor.Ama geçen gece bana mı öyle geldi bilemiyorum ama birkaç saniye nefes vermedi tuttu ve sonradan verdi.Bunu bazen tv izlerkende yapıyor psikolojik oldğunu düşünmüştüm.Nefesini biraz tutuyor sonra veriyor gibi.Geniz eti büyümesi gibi bir sorun olsa uyku apnasiene yol açan sık sık olurmuydu muhakkak ratlar mıydım? yada geniz eti büyümesi olsa uyku apnasinden önce ne gibi bulgular gösterirdi.İyi ki varsınız sağlığınıza duacıyız Kadir Bey.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118660
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 11:11 |
Muhtemelen Grip geçiriyor.. İşitme için, telefon sesini dinletin, karşıdakini anlıyorsa, mühim bir şey yok demektir. Duyamıyorsa, KBB de gösterin..
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 22:37 |
teşekkür ederim Kadir Bey, peki burnun çok fazla tıkalı olmaması ve akmaması havaların birazda olsa ısınmasından dolayı mıdır? burun akıntısı ve tıkanıklığı olmadan grip mümkün müdür?Zaten birkaç gündür huzursuzdu da uyku düzenide aksamıştı.
Birde kolunda küçük bir kısımda sanki çok küçük küçük su toplayıp patlamış gibi bir kuruluk varo kısım çok kuru bepanthen sürdüm şimdilik.ne sürebilirim.Neden olmuş olabilir.Evde ultralan,stilex,bepanthen ve şimdi adını hatırlayamadım boyunda çıkan allerjik döküntüler için kortizonlu bir krem vermişti çocuk dr. o kremden vardı bulamadım.Tekrar teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 11:57 |
Eğer kolunda tarif ettiğin döküntülerden, gövdesindede varsa, "Suçiçeği" olabilir, bir gösterin. Gövdede yoksa, Stilex yeterlidir. Her Gripal enfeksiyon, burun akıntısı yapmaz.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 15:47 |
sadece kolunda var Kadir Bey.Zaten elleyince farkediliyor kuruluk dikkatli bakıncada sanki patlamış çok küçükcük su kabarcıkları gibi duruyor.Stilex süreceğim teşekkür ederim.
Suçiçeği aşısı olmuştu acaba biz farketmeden hafif atlatmış olabilmesi mümkünmü.Zararı var mıdır? Birde küvette oynamayı çok seviyor.banyo köpükleri ile oynuyor.Banyo köpükleride cildi kurutabilir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 10:14 |
Suçiçeği döküntüleri, gövdede, göbek çevresinde en fazla görülüp, etrafa azalarak yayılır. Yani kolundaki Sıçiçeği döküntüsü olsa idi, karnında veya sırtında 4-5 tane DAHA görmeniz icap ederdi.. Suçiçeği aşısını olanlar nadiren, oda 8-10 döküntü ile geçirebiliyorlar..Banyo köpüğünün bir zararı yok..
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2011 Saat 01:39 |
Kadir Bey,Dün sabah kalktığımda kızımın yanağında ,gözünün altında sinek ısırığı gibi irili
ufaklı kabarcıklar vardı yanağı kızarmıştı.Bileklerinde de küçük küçük
birkaçtane vardı.Sonra yarım saate kadar kayboldu.Neden olmuş
olabilir.17 ay kadar öncede olmuştu çok ateşlendiğinde olmuştu
kabartılar daha büyüktü doktoru enfeksiyondan demişti.yine öyle bişeymi
vardır diye korktum.
Dün gece domates yedi.Ve küvette sularla oynadı bebek yağı koymuştum
banyo suyuna vücudu nemlensin diye.Öğleden sonra doktoruna gittik kulaklarına,boğazına baktı,sırtını dinledi.allaha şükür birşey yokmuş.sesindeki hafif boğukluk devam ediyor.yukarıda saydığım kızarıklıklarada geçtiği için resimden bakarak ürtiker dedi zyrtec şurup verdi.Önceleride kullanmıştı.Geçene kadar her gece 1 ölçek verin dedi.Anlayamadığım.Domatese yada neye karşı allerjisi varsa hiç yedirmemeli miyim.Neye karşı allerjisi var bilemeyiz dedi.Bu akşam yine domates yedi 10-15 dk içinde yanağında hemen 2 tane kabarmıştı.Ama o aralar şurubunu vermiştim geçti hemen.Ben kızımı hala sabah kalktığında ve geceleri emziriyorum benim domates yemem kızımı sütümden etkilermi allerjisi var ise? yoksa bu gıdayı tükete tükete alerjiyi yenebilirmi? Bu arada domates benim şüphem.Kızım önceden domates çokça yiyordu kışın biraz ara vermiştim.Dün gece yine verdim sonra hemen olunca şüphelendim.Çünkü değişik birşey yemedi bebek yağı kullandım sebamedin birde temizliğini bildiğim bir fırından aldığı kakaolu kek.
|
 |