Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rotarix
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRotarix

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Konu: Rotarix
    Gönderim Zamanı: 04 Nis 2011 Saat 11:58
Hocam  rotarix aşısını 2. ayda yaptıramadığımız için 3. ayımızın dolduğu gün yaptırdık..Fakat  aşı olduktan kısa bir süre sonra bebeişim  malesef kustu.   Ne yapabiliriz , acaba etkisi olmuşmudur. Bu durumda 2. dozuda  yaptırayım mı?
teşekürler..
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 10:10
İlk aşı için sınır; 3.5 ay.. Kusmasının, aşının çalışmamasına  hiçbir etkisi yoktur. Aşı sıvısı, ağıza döküldüğü anda sıvının içindeki virüsler ağız içindeki hücrelerin içine girmektedir. Aşı (virüsler)  mideye gitmiyorki, kusma ile atılsın... Kusma ile çıkan sıvı, virüsleri taşıyan sıvı olup, çoktan virüsler tarafından terk edilmiştir.. Çocuk felci aşısında da aynı "cahillik" yapılmış, senelerce çocuk felci aşısından sonra bebekler saatlerce aç bırakılmışlardır.. Siz hiç merak etmeyin, aşınız çalışıyor, ikinci dozunuda 8 ay dolmadan yaptırın. Diğer aşılarla ya aynı gün veya en az 30 gün ara ile yaptırın..  
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 14:21
Kadir bey  çok teşekürler, içim rahatladı.Smile
sağlık ocağındaki doktorlar bu eğitimi almıyorlar mı?  Bana  midesine bir damla gittiyse o yeter dediler, sizin gibi bir açıklama yapmadılar  üzgünüm ama sanırım bilmiyorlar..ConfusedConfusedConfused
ben matematik eğitimi aldım her üniversitede aşağı yukarı aynu eğitimi veriyorlar..Sizde (tıpta)öyle değilmi acabaLOL

Düzenleyen sengul - 05 Nis 2011 Saat 14:23
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 10:58
Hayır, aynı eğitimi almıyoruz... Ben okuduğum dersi, İngilizce kitabından okuyup öğrenirken, onlar sadece hocaların anlattıklarını "not alıyorlardı" ...  Kitap okumadan, not tutarak yapılan tıp eğitimide bu kadar oluyor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.