Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gece işemesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgece işemesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: gece işemesi
    Gönderim Zamanı: 31 Tem 2011 Saat 01:15
kadir bey merhaba,
kızım ela 4 yaş 5 aylık.4 yaşını 1 hafta geçe minirin spreye başlatmıştınız.ve kimi çocuk bi şişede kimi 5 şişede halleder demiştiniz.bizde kullanmıştık ancak (5 şişe) sonuç alamamıştık.sizde ilk defa böyle bi vaka görüyorum demiştiniz..soyaçekim olarak uzayabileceğini ve bikaç ay sonra yeniden minirini kullanmamızı önermiştiniz.en son 2 ayı geçmiştir vereli.yani 2.5 aydır falan hiç vermedim..bu süre zarfında kızımda hiç bir değişiklik olmadı.yani hala öğlen uykusundan da gece uykusunda da acayip ağır ve dolu bezle kalkıyor.
  biz kızımı size getirdiğimizde bu konu hakkında danıştığımızda da sadece minirini söylemiştiniz.buna rağmen eşim inatla altını akşam bağlamayalım wc ye kaldıralım diyor.ben de eşime "eğer kaldırmakla sonuç alabilseydik kadir bey önce belirli saatlerde kaldırın,sonuç alamazsanız minirini sıkın derdi"diyorum..ama dediğim gibi eşim ne kaybederiz deneyelim diyor.3 gecedir deniyorum uyumadan önce yaptırıyoruz.kızımıda tembihliyorum işte (hemen uykuya dalmadığı için) gelince söyle diye..uykuya dalana kadar 5 dk bir çişim geldi diye bize sesleniyor.sanırım kendini dinliyor ve yatağa yapmamak için yani başarılı olmak için o kadar sık geldiğini söyüyor..neyse götürüyouz her defasında "aa gelmiyormuş bana öyle gelmniş "diyor.
neyse sonra uykuya dalıyor ve ben sabaha kadar 3 kere kaldırıyorum.ama çoğunda tutturamıyorum gittiğimde yapmış oluyor.ama genelde yapınca rahatsız oluyor ve ben daha gitmeden o çağırıyor anne çişimi kaçırdım diyerek.
eğer ogün yorulmuşsa o zaman altına yapsada uyanmıyor ben kaldırmak için gitiğimde farkediyorum..öyle ıslak ıslak uykuya devam ediyor yani..
şimdi size soruyorum ve cevabınızı eşime okutacağım..boşamı kürek sallıyorum..yani kaldırmakla zamanla alışırmı uyanmaya.benim bildiğim çocuk zaten kuru kalkıyordur bezine yapmıyordur anne o zaman artık bezlemez.ama benim kız öyle değil ki.2.5yaşında bıraktık bezi.ama ogünden bu zamana bir kere bile kuru kalmadı.uzun oldu kusuruma bakmayın..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118908
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2011 Saat 12:27
Gece işemeleri bazen, maalesef uzun sürebiliyor. Erişkin yaşlarda bile düzelmeyenler var. Minirin den başka, idrar yaptığında zil çalan özel yataklar, cihazlar filan hep kullanılmıştır. Ayrıca sizin yaptığınız gibi "deneme-yanılma" ile belirli saatlerde uyandırmalar veya gece "su kısıtlaması" da kullanılmaktadır. Ama bunların hiçbiri süreyi kısaltmaz.  Size en "rahat" hangi sistem geliyorsa onu kullanın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.