Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aycaaydin
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
|
Konu: karın ağrısı ve kakada değişim Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 02:41 |
Hocam merhaba kafamı bulandıran bir konu var yardımınız gerekli 3.5 aylık bir erkek bebeğim var. 2 hafta önce kilosu 7070 gram boyu 62 santim başı 42 santimdi sadece anne sütü ve dvit3 veriyorum. Şimdiye kadar hiç gaz problemi yaşamamış bir bebek damla dahi kullanmadım hiç, ancak yaklaşık on gündür karın ağrısı başaldı masaj yapamadan gazını çıkartamıyor, uyurken ayaklarını hep havaya kaldırmak istiyor ve çoğu zaman oturur pozisyona gelmek istiyor. Kakasıda çoğu zaman sarı bazen kahverengi ancak içinde jelimsi yapılar var, hatta bir keresinde sadece jel gibi bir kaka yaptı, genelde cıvık ama yapış yapış bezi poposundan ayırırken kakalar uzuyor, doktorunu aradım endişelenme dedi ama bu karın ağrısı tüm uyku düzenini bozdu.Günde maksimum 3 defa kaka yapıyor, miktarı değişken, bazen emzik veriyorum ondan yada banyo suyundan mikropmu kaptı acaba normal çeşme suyu ile yıkıyorum bebeğimi. test yada tahlile gerek varmı. Hocam birde 2 hafta önce İYE diye yanlış teşhis konmuştu bebeğime, sizin yazılarınızı okuyup başka doktora gösterene kadar maalesef 3 tane genta iğne ve duocid şurup kullandım acaba onlarla ilgisi olabilirmi, şimdiden teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119037
|
Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 20:40 |
Banyo suyundan mikrop kapilmaz, icme suyu ile banyo yapmaniza gerek yoktur. Eger boyle bir sey dogru olsa idi, kac yasina kadar bu sekilde devam edecektinizki? Erkek cocuklari kizlar gibi alttan mikrop kaparak IYE olmazlar. Ancak "sepsis" sonuc kana karisan bakterilerin bobreklerden suzulurken idrar yollarina gecmesi ile olabilir. Simdiki doktorlar; idrar tahlilinde 2-3 "lokosit" goruldu diye bile IYE tanisini yapistiriyorlar. Luzumsuz yere kullandigi antibiyotikler yuzunden barsaklardaki dogal bakteri dengesini bozdugunuz icin kaka bozuklugu oluyor. BioGaia veya Reflor ile duzelir.
|
 |
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Puanlar: 260
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 11:37 |
Hocam konuyla alakalı olduğu için bir soru sormak istiyorum arkadaşımında oğlu daha 1 haftalıkken iye teşhisiyle hastanede yattı.şu anda 4.5 aylık ve koruyıcu antibiyotik kullanıyormuş birde her ay idraarıa kültürde bakılıyr.mesane reflüsü varmış (nedemek anlayamadım) ben arkadaşımaerkeklerde iye olmazmış deyince mesane reflüsünden demişler işin aslı oda tam anlatabilmiş değil.1 ay sonra içine kamerayla bkılacakmış böbreklerden mi falan diye . sizin fikriniz ne çocuk boş yeremi eziyet çekiyor yoksa bu yapılan tetkikler doğru mu şimdiden teşekkürler 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 18:06 |
Bir yorumda bulunabilmem icin, yapilmis olan idrar tahlillerindeki NITRIT ve Lokosit degerlerine bakmam gerekir. Ilk yapilan idrar tahlili cok onemli, eger bunda NITRIT negatif ise, basindan beri bir uc kagit var demektir. Lokosit sayilarina bakmayin. 3-5 lokosit goruldu diye bile hemen IYE tanisini yapistiriyorlar. Bu konudaki eski maillede bakin.
|
 |
aycaaydin
Üye
Puanlar: 29
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 02:31 |
hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim, bahsi geçen ilaçları ne şekilde ve hangi sıklıkta kullanmalıyım bilgilendirebilirmisiniz. hocam ben oğlumu götürdüğüm ilk doktora peki neden İYE olmuş diye sorduğumda üzülme olacağı varmış mikroplar bi yerden gelmiş girmiş gibi abes bir cevap vermişti bunun üzerine araştırmalarımda sizin yazılarınızda nitritin negatif olması gerektiğini okudum ki oğlumun tahlil sonucundada nitrit negatifti ancak mebzul oranda lökosit vardı söz ettiğim ilaçları 3 gün kullandığım halde yeni yapılan tahlilde 1-2 lökosit çıktı bu kadar ağır bir enfeksiyonun 3 iğne ile geçmesi bir mucize değil mi, sonraki doktor ise fiziki muayenesinde İYE yok ilaçları hemen kes dedi. neden böyle oluyor anlamıyorum küçücük bebeklerin üzerinden nasıl prim kazanmaya çalışıyorlar nasıl bir vicdandır anlamadım hocam, iyiki varsınız.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:31 |
Hicbir ilaci kullanmayacaksiniz. Reflu filan yok, hepsi uckagit. Idrar tahlillerinde; 8-10 lokosit, 5-6 epitel,2-3 eritrosit gorulmesi normaldir. Bu degerleri gormeseler bile yazarlar. Gencligimizde calistigimiz hastanelerin laboratuvarlarina; idrar diye, "idrar gorunumunde" cay suyu gonderirdik, onlara bile yazarlardi. Maalesf, IYE memleketimizde cok uckagidi yapilan bir durumdur. Boyle 3-5 lokositi bahane edip, hastalari olmadik masraf ve eziyetlere sokarlar. Bu gibi kimselerle ugrasmasi gereken makamlar ise maalesef sadece "politika"ile ugrastiklarindan, halk bu kaziklari yemege devam edecektir. Gozunuzu acin.
|
 |