Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlumun beslenmesiyle ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOğlumun beslenmesiyle ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
jade05 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: Oğlumun beslenmesiyle ilgili
    Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 13:42
Merhabalar Kadir bey 8.5 aylık oğlum var.Anne sütü ve ayrıca her şeyden yediriyorum artık...
Benim sorum gece beslenmesiyle ilgili.Ben yaklaşık 1-1.5 aydır gece kalkıp emzirmiyorum hem uyanmıyor diye hemde yorgunluktan gücüm kalmıyor artık.yaklaşık 7-8 saat emmeden uyuyor...
Hatamı yapıyorum acaba gece beslenmesi önemlimi...
Birde reklamlarda günde 2 çay bardağından fazla ek gıda vermeyin anne sütüyle tamamlayın diyor.
Ben kahvaltı,çorba-et,yoğurt,meyve yada meyve suyu yatarkende pirinç unu yediriyorum artı emiyor çokmu abartıyorum acaba?
doğum kilosu 3.200 gr- 49 cm
Şuan 8.400 gr
Boy: 72

Düzenleyen jade05 - 10 May 2012 Saat 13:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121787
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 22:00
Ac olsa, gece uyanip isterdi. Siz hata yapmiyorsunuz. Reklamda; yanlis fikir veriyorlar. Isin asli; anne sutunden yer kalirsa ek gida verin olmali. Halbuki onlarin derdi, her cocugun ek gida almasi. Ayip olmasin diye de anne sutu ile tamamlayin diyorlar. Halbuki yeterli anne sutu olan bir bebege ayrica "ek gida" vermek gerekmez.Sizde bu saydiginiz gidalari ancak; anne sutunun tamamini verdikten sonra cocuk alirsa, verebilirsiniz.  Ama satin aldiklari "mamaci doktorlara" bakarsaniz, bu ayda mutlaka ek gida baslamak sartmis. Sevsinler onlarin ilimlerini...
Yukarı Dön
jade05 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 23:14
Özür dilerim reklamlarda anne sütünden sonra 2 çay bardağını geçmesin diyor.anne sütü yoksa eğer gerisini devam sütüyle tamamlayın diyor...
cvbınız için çok teşekkürler...gece emzirmiyorum o zaman...
çok fazla yemek vermeyim diyorum emsin ama et ağırlıklı besleyin diyorsunuz bende hergün etli bir sebze yada köfte yemeği falan yaparak yediriyorum...yoğurtta önemli onuda hergün veriyorum...meyvede yemesi lazım derken menü çoğalıyor gün aşırımı vermem gerekiyor hocam hepsinden ayrı ayrı günlerde...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121787
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2012 Saat 04:36
En onemlisi anne sutu. Etli sebze yemegini yogurt ile de karistirabilirsiniz. Hic aceleci olmayin. Yer kalmiyorsa, donusumlu verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.