Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ACIL - HAVALE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumACIL - HAVALE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: ACIL - HAVALE
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 17:02
Hocam oğlum 13,5 aylık 9,8 kg 79 cm. Oğlum sabah biraz sıcaktı. Ateş bizim dostumuz ve daha önce hep dediklerinizi yaparak iki üç günde ateşi atlattık bunu da biliyorum. 10 gibi ateşi birden 40'ı buldu ve ağlıyordu. 10,45'de 2,5 ml Calpol verdim. Babası iki gün olmayacağım bugün doktora gidelim dedi. Gittik, doktor boğazı çok kırmızı dedi. Kan tahlili istedi. Kan verip eve döndük. Kucağımda uyudu. Uyanınca biraz mızladı ve birden hık dedi gözü kaydı morardı. Öldü sandım. Salladım kendine tam gelmese de gözünü açıp kapadı. Hemen hastaneye gittik. saat 2 gibiydi. yolda kaka yaptı ve gözü biraz daha açıldı. Paranox fitil yaptılar. soğuk tatbiki yapmaya başladılar yapmayın etmeyin dedim dinletemedim. Eşimle de kavga ettik. Çocuk sürekli ağladığı için ateşi düşmüyordu. Islak bezleri sürekli değiştirip ağlattılar. Yeter dedim çocuğu kucağıma aldım. Doktor tedaviyi kabul edin ya da kağıt imzalayın gidin dedi. Eşimle çok ciddi kavga ettik. O kazandı. Novosef iğne yapıldı çıktık. Bu arada iki gün iş seyahatine gitmiştim sütten kesmiştim. Bugün emmediği 4. gündü ama ağlamasına dayanamadım ve süt gelmedi sanırım ama emzirdim biraz rahatladı. Ödeme yaparken tahlili de al dedim. WBC:13,5 MCH:24,4 % Lenfosit:26,1. sürekli ağlıyor, huzursuz ve boğazı çok kırmızı. Biliyorum bu wbc değeri ile antibiyotik olmaz ama yine de sormak istedim klinik kötü olduğu için. Augmentin 400 yazmış. Biz augementin 200 alıp kullanalım mı? yoksa her zamanki gibi devam edelim mi?
Eşimle daha önce demir ilacı yüzünden de tartışmıştık. 4. ayda vermişlerdi ben vermemiştim. Doktor kan tahlilinde onları da yazmış. HGB 11,9 olduğu halde en aşağıda iki değer var. Biri CRP 1 yazıyor. Diğerinde DEMIR yazıyor. min 40 max 100 müş. Bizim değerde 18 yazıyor. Dönüşte bi de demir ilacı verditmedim diye tartıştık. Demir bağlama kapasitesi de yüksekmiş. 418. max 400 olmalıymış.

Hocam bana bi akıl verin ne olur ben iyi mi yaptım, kötü mü yaptım? şimdi ne yapayım? Havalenin bir hasarı olmuşmudur, çok korkuyorum. Doktor bundan sonra havale geçirme ihtimali eskisinden çok çok yüksek ateşte çok dikkatli olmalısınız dedi. Korkuyorum.

Düzenleyen cigdempolat - 11 Nis 2013 Saat 17:44
Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 20:05
Hep yazilarimda anlattigim gibi, bu doktorlar hala cocuk kan degerleri ile eriskin kan degerlerinin ayni oldugunu zannedip boyle hatali isler yapiyorlar..Cocugunuz Grip gecirecek veya ; 6.Hastalik olacak. Sakin hicbir cesit antibiyotik kullanmayin.
Kansizligi da yok, Mevcut HGB yasina uygun.. ayrica da, atesli hastalik sirasinda; ne Demir, nede Demir baglama dogru sonuc verir... Atesli hastalik esnasinda, vucut, mikroplar faydalanmasin diye Demiri depolara saklar, bu yuzden de atesli cocuklar daha "soluk" gorulurler.
Sizin yaptiklariniz dogru. Ama klasik Turk egitimi almis bir babaya bunlari anlatmak ve ikna etmek cok zordur.. Ezberci zihniyet ile yetismis doktorlarin hali ortada iken, babaya laf soylemek, dogrusu insafsizlik olur.. Ama goreceksiniz, zaman ve tecrube bu "kahrolasi ezberci" egitimin sonuclari silecektir.
Bu arada; cocugunuz ufak bir "Atesli Havale" gecirdi, gordugunuz gibi bir sakatlik veya beyinde zarar olmadi. Eger o soguk tatbiki yapilmasa idi, ates hukmunu yerine getirip kendiliginden daha kisa bir surede dusecekti. Neyse, bu kadarina da sukur, belinden su almaya filan kalkmadilar. Sakin antibiyotigi filanda vermeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2013 Saat 20:10
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 20:26
Hocam,
Cevabınız için teşekkür ederim. Ateş bu sabah başlamıştı zaten. Bu WBC değeri daha yükselip, tehlikeli bir seviyeye gelir mi? Hastane de yapılan antibiyotiğin bir zararı olur mu? 2,5 saattir uyuyor.
Tekrar olma ihtimaline karşı benim yapabileceğim bir şey var mı? Sürekli kendimi suçluyorum. Ne yapsaydım engelleyebilirdim? Tekrar soruyorum ama hiç bir zararı olmamıştır değil mi hocam. Nasıl anlarım? Hiç kendine tam gelemedi. Hep ya ağladı ya mızladı.
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 01:44
WBC, tehlikeli bir seviyeye gelmiyor. WBC tehlikeli degil.WBC antibiyotik gereken durumlarda yukseliyor. Hastaligin basinda ne ise odur. Zirt-pirt degismez. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 09:28
Tamam sağolun hocam. Sonradan yükselir mi demek istemiştim zaten hatalı cümle kurmuşum. Değişmediğine sevindim. Şu anda ateş yok. Burun akıntısı yok. Huzursuzluk var ama eskisi gibi bakıyor çok şükür.
Hocam iki gün önce beş kere kaka yapmıştı. Dün sabah dediğim gibi ateşli uyandı ve sonra anlattıklarım oldu. Nefesi kesildikten ve morardıktan sonra (yaklaşık 4 dakika) önce gaz çıkarıp sonra kaka yaptı gözü ondan sonra bira açılmıştı. Akşam uyandı ateşi vardı yine kaka yaptı ateş düşürücü verdik sabah 5'e kadar yine uyudu. Sabahtan beri ateşi yok ama önce normal daha sonra az ama yemyeşil ve sıvı şekilde yine kaka yaptı. Novoseften veya ateş düşürücüden olur mu ya da bütün bu yaşadıklarımız 1 gün önce yediği bir şey yüzünden olur mu? Havaleye sebep olabilir mi? Marketten kapalı tarihi yeni bir tavuk almıştık. Ateşten bir gün önce yediği semizotlu tavuk yemeği. Tavuktan olabilir mi böyle şeyler?
Kendimi suçluluk duygusundan kurtaramadım. ben ne yaparsam yapayım olacak mıydı yoksa ben hata mı yaptım? Sizin bu cevabı vermeniz çok zor biliyorum ama tahmininiz bile benim için değerli. Bir daha olmaması için ne yapabilirim?

İki gündür hiçbir şey yemediği halde yeşil ishalimsi kaka da devam ediyor.

Düzenleyen cigdempolat - 12 Nis 2013 Saat 12:22
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 19:05
Eger benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okusa idiniz, "dis atesin", soguk tatbiki ile dusurulmesi esnasinda, "ic ates" (core temparature)in yuksek kalmasi durumunda gene havale gelebilecegini bilirdiniz. Bu sebeple, "Core Temparature" denilen ic atesin once dusurulmesinde fayda vardir. Sadece soguk tatbiki yapilan bebeklerde, havale ya tekrar tekrar gelir, yada mevcut havala uzun surer.
Kusura bakmayin araya mahsus bazi "Tibbi Terimlari" koyuyorum, zira kendini bilgili sanan bazi zavalli Prof.lar, benim bu; " ic ates ve dis ates" tabirlerimle dalga geciyorlarmis. 30 sene gecti hala atesi ve havaleyi ogrenemediler, bu kafa ile bir 30 sene gecse gene ogrenemeyecekler.. Ne yaparsiniz, Atesten sagladiklari "Rant" gozlerini kor etmis..

RENCIDE OLUR, DIDE-I HUFFAS ZIYADAN....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Nis 2013 Saat 19:05
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 21:37
Hocam, makalenizi okuduğum için zaten hastanede olay çıkardım. Biz öyle bir şey yapmadan oldu ama bu konuda dikkat etmeye devam edeceğim.

Bugün öğleden sonra ne akıntı, ne öksürük ne de huzursuzluk oldu. Bir anda iyileşti sanki. Dünle bugün gündüz gece gibiydi. Bakteriyel enf. antibiyotik verildikten sonra iyileşir yazıyor önceki mesajlarda. Ben ilaç vermedim ama yapılan iğneyle mi iyileşti. Yoksa kakalarla mı rahatladı? Nasıl birşeydi bu anlamadım. Zehirlenme ile ilgili bir şey yazmamışsınız, ihtimal mi vermediniz?

Ben de eşimi uyarmıştım. Bak devam edecekler çocuk daha çok ağlayacak düşmüyor deyip serum bağlayacaklar alayım oğlumu lütfen diye yalvardım ama çocuğum 20-25 dakika yıprandı o sırada.
Ben eşimi sayenizde elbet ikna edeceğim. Yazık hastanelerde yıpranan onca çocuğa. Büyüklerde laf dinlemiyor. Bugün soğuk tatbikini diye kestirdim çocuk beyin kanaması bile geçirebilirdi diye kızdı eşimin annesi. Soğuk yapılırsa düzelirmiş. Breh breh breh...

Düzenleyen cigdempolat - 12 Nis 2013 Saat 21:57
Cigdem
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2013 Saat 21:43
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

RENCIDE OLUR, DIDE-I HUFFAS ZIYADAN....

Siz bildiğiniz doğru yolda bizi de aydınlatarak yürüyorsunuz, diğerleri neylerse eylesin diyeceğim ama benim gibi şanslı olmayan annelerin çocuklarına kıyamıyorum.

Cigdem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.