Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 çocuk 2 soru (grip,gelişim)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 çocuk 2 soru (grip,gelişim)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 350
Mesajın Direkt Linki Konu: 2 çocuk 2 soru (grip,gelişim)
    Gönderim Zamanı: 06 Haz 2013 Saat 17:03
kadir bey çocuklarımla ilgili 2 soruyla size danışmak istiyorum yine..
1- kızım nihayet 12 aylık oldu, gelişimi çok iyi. ancak aniden ateşleniyor, 1 gün sürüyor ateş ertesi gün hiç birşeyi kalmıyor. ateş dışında öksürük, halsizlik vs. olmuyor, sadece ateş.. en son dün gece 02.00 gibi 39 derece ateşliydi. hiç müdahele etmedim. sabah 06.00 gibi çok huysuzdu 1 kaşık dolven verdim. bir daha ateşlenmemiş ve keyf yerindeymiş. sabah 1 dişinin daha çıktığını farkettim. nedir bu ani 1 günlük ateşler anlayamadım. geliyor geçiyor kendi kendine 1 yılda bu sanırım 4 etti.

2-oğlum 5,5 yaşında kilosu 22,5. boyunu tam bilmiyorum ama yaşıtlarıyla aynı seviyede, hatta birçoğundan daha uzun. oğlum 2 yaşında 20 kiloydu, toraman bir çocuktu, herkes dikkat et obez olacak derken eridi tam tersine. iştahı çok az. zorla yemek yiyor, vermesem hiç istemeyecek. sadece 2 bardak sütünü afiyetle içiyor. et yemez, ekmek yemez, pilav sevmez. kahvaltısı sadece 2 ince dilim tereyağlı ekmek, 1 yumurta başkada birşey yemez. öğlen ana okulunda. hep poaça, sandöviç vs..şeyler var oğlşum hiç yemeden eve geliyor. akşamları zorla da olsa çorba içiriyorum, sebze yemeği, pilav makarna yediriyorum ama çok az miktarlarda ve zorla.. meyve neredeyse hiç yemiyor. 1 muzu baskıyla yiyor, o da haftada 1 keredir herhalde. tam büyüme çağı çok mu sağlıksız besleniyor bu çocuk, iştahını arttırmak için ne yapabiliriz, gelişimi çok mu kötü?

bilgilendirirseniz çok seviniri, saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121955
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2013 Saat 23:10
1- Zırt-pırt her ateşlendiğinde antibiyotik almayan çocuklar, basit Gripleri bu şekilde atlatırlar. Antibiyotik kullananlar, 4-5 gün sürünürler.  Önemli bir şey değil, abisi bulaştırıyor, yapılacak bir şey yok.
2- 19 kilo olması lazım, sizinkisi 22.5 kilo. DAHA NE DİYEYİM...

Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 10:25
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

1- Zırt-pırt her ateşlendiğinde antibiyotik almayan çocuklar, basit Gripleri bu şekilde atlatırlar. Antibiyotik kullananlar, 4-5 gün sürünürler.  Önemli bir şey değil, abisi bulaştırıyor, yapılacak bir şey yok.
2- 19 kilo olması lazım, sizinkisi 22.5 kilo. DAHA NE DİYEYİM...

teşekkür ederim kadir bey. oğlum konusunda derdim kilo değil aslında. inanın yemekle arası hiç olmayan bir çocuk. meyve mesela hiç yemiyor. çilek, kiraz ne güzel meyveler var ağzına sürmüyor. nerdeyse 6 yaşında et hiç yemedi, çiğneyemiyor. sadece zorla 2 köfte yer. yani çok mu eksik ve sağlıksız besleniyor. iyi tarafı abur cubur çok sınırlı yiyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 10:55
Şimdiye kadar nasıl beslendi ise, gayet başarılı olmuş. Zamanla her şeyi yiyecek, merak etmeyin. Tekilf edin ama canını sıkacak kadar ısrar etmeyin.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 13:31
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Şimdiye kadar nasıl beslendi ise, gayet başarılı olmuş. Zamanla her şeyi yiyecek, merak etmeyin. Tekilf edin ama canını sıkacak kadar ısrar etmeyin.

teşekkür ederim doğru beslediğimize çok mutlu oldum. herşeyi severek ve kendi isteğiyle yediği günleri bekleyeceğim sabırla. saygılarımla hocam...
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 13:37
hocam çok oluyorum, artık utana sıkıla soruyorum ama sormadan da edemeyeceğim. kızımın burnu hep tıkalı. akıntısı yok, kuru kuru ve tıkalı. iliadin kullandık açılmadı. viks sürdük burun kenarına olmadı ne yapsak acaba? hasta gibi de değil. ama dışardan görenler bu çocuğun burnu mu tıkalı diye soruyorlar, ağzından nefes alıyor. 1 haftadır da süt dışında hiç birşey yemez içmez oldu. kilosu iyi diye takılmıyorum buna. iştyahsızlığının burun tıkanıklığıyla ilgisi olabilir mi? annem sürekli doktora götür çocuğun burnu tıkalı hiç birşey yemiyor diye baskı yapıyor. doktora götürmeye korkar oldum. her gittiğimde antibiyotik veriyorlar, mazallah şimdi burun tıkanıklığına bile verirler:)) sayenizde 1 yaşında olduk, antibiyotik içmedik...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 18:40
Burun deliklerine; "SiccNasal"  kremden sürün ( günde 2-3 defa) . Tabii, öncesinde Serum Fiz 10'ar damla damlattıktan sonra.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 09:37
çok teşekkür ederim hocam hemen deneyeceğim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.