Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yardımmmm...(beslenme)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYardımmmm...(beslenme)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: Yardımmmm...(beslenme)
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2013 Saat 18:39

Hocam merhaba,

Çok acil yardımınıza ihtiyacım var kafayı yemek üzereyim desem yeridir. Bana sizden başkası yardım edemez çünkü L Hocam daha önce de size yazmış ve birkaç şey danışmış sorunların üstesinden gelmiştim ama şimdi bebeğim büyüdükçe sorunlarda onunla birlikte büyüyor ve artık eşimle birbirimizi yer duruma geliyoruz L 

Hocam şimdiki sorunum bebeğimin kilo alamaması 8 aylık biz 8 kiloyu daha yeni gördük o da zorla yemek yedirerek bilmiyorum doğru mudur ama bebeğim anne sütü hariç hiçbir gıdayı yemeye yanaşmıyor kavga gürültü yatırıp ellerin bazen tutarak ağlata ağlata yediriyorum onun için özel yaptığım bir yemeği zaten yemiyor da anca bizim yediklerimizden canı ister ağzına uygun bulursa. Doktorumuzun bize verdiği nutricia infatrini adlı ek sütten size bahsetmiştim siz de bitirdikten sonra tekrar görüşelim dediniz ama 1 ayı aşkın süre oldu ve biz bu sütleri bitiremedik içiremiyorum kavga kıyamet evde en son içerken kusunca bir daha veremedim de şimdilerde hareketlenmeye başladı sürekli yerde ama emeklemiyor ve oturamıyor dün de bir arkadaş kansız bebek böyle olur deyinde kan beynime sıçradı ne yapacağımı bilmiyorum acil yardımınıza ihtiyacım var (Bu arada ben doktorun verdiği kan ilacını sizin tavsiyeniz üzerine hiç vermedim)

Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2013 Saat 18:53
bir de hocam beşinci dişi çıkmak üzere 6 diş çıkmaya yüz tutmuş su dahi içmiyor zaten biberonla içmeyi de öğrenebilmiş değil bir de kan testi yaptırmalı mıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 10:38
1- Cinsiyetini yazmamışsınız. Kız ise, zaten 8 kilo, 8 aylık kilosudur.
2- 4 aylıktan sonra hiç bir türde mamaya zaten ihtiyacınız yok, kutu sütlerinden deneyin.
3-   "- dün de bir arkadaş kansız bebek böyle olur deyinde - "... Saçmalık. Böyle bir bağlantı yok. Kan sayımı yaptırırsanız dikkat edin, sahtekarlar 8 aylık çocuğun kan değerleri yanına, "Erişkin normal değerlerini" yazarak bütün çocukları sanki kansızmış gibi gösteriyorlar. Bu yaşta normal HGB sınrları: 9-14g/mL  arasındad
4- Süt dişleri çıkarken hiçbir rahatsızlık yapmazlar.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 19:40
Hocam bebeğim erkek ben anne sütünü hiç kesmedim sürekli emiyor ama emince yeme konusunda isteksiz bu yüzden kilo alamdığını düşünüyorum çünkü bu aylarda sürekli anne sütü tüketildiğinde sütü üretmeye vakit kalmadan çocuk emmidiğ için su niyetine geçiyormuş ve çocuğa yaramıyormuş doğru mu yoksa bu da mı hurafe hocam? Bir de ek gıda konusunda ne yapmalıyım zorla yedirmek ne kadar doğru? son olarak ise biz dış çıkarırken oğlum neredeyse her defasında nezle gibiydi siz dişler hastalık yapmaz dediniz? İnfatrini yi verme konusunda da diretmeli miyim 12-15 civarında 200 ml sütler var hocam? Şimdiden yazan elleriniz dert görmesin ... çok sağolun bilgileriniz için..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 00:13
" - çünkü bu aylarda sürekli anne sütü tüketildiğinde sütü üretmeye vakit kalmadan çocuk emmidiğ için su niyetine geçiyormuş ve çocuğa yaramıyormuş -"

Türkiye, "ahmak" sıkıntısı çekilen bir ülke değildir. Ayrıcada, toplumdaki ahmak oranı ile doktorlar arasındaki ahmak oranı da aynıdır. Hurafe, yanlış da olsa, neticede bir gözleme dayanan hatalı bir yorumdur. Bu iddia ise, elde hiçbir belge, somut delil olmadan tamamen milleti anne sütünden soğutup, mama kullanımını arttırmaya yönelik, "Mamacı doktor"  saçmalamasıdır.
4 aylıktan itibaren, hiçbir mamaya ihtiyacınız kalmaz.
 " - 12-15 civarında 200 ml sütler var  - "   bu cümlede ne demek istediğiniz anlamadım.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 13:41
Hocam infatrini dediğim sütlerden kutu halinde 200 ml lik süt ondan bahsediyorum ahmaklık konusunda haklısınız ama birkaç kişi aynı şeyi söyleyince ben de şüphe ediyorum size danışıp doğruyu öğrenmek istedim bugün kanımızı verdik hocam akşama size yazıcam detayları bir de kilo 8 boy 72 kafa 44 cm çıktı bebeğim erkek doktor kilo az ama sağlığında birşey yok dedi siz ne dersiniz?
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 22:41
Hocam kan ve idrar sonuçlarını link olarak gönderiyorum. Değerlendirirmisiniz? Bu arada doktor Ferrozinc isimli bir ilaç verdi. Sabah-akşam yemekten önce vermemizi istedi.
Bebek: Erkek
Kilo: 8 kg
Boy: 72 cm
Baş çevresi: 44 cm

http://www.hizliresimyukle.com/kRPL
http://www.hizliresimyukle.com/kRPl
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 11:50
Bir sahtekarlık örneği daha... Sizin çocuğunuzun kan değerlerinin yanında yazılı olan sınır değerler, "ERİŞKİN " kan değerleridir. 8 aylığa göre yeniden değerlendirdiğimizde, bütün değerler normaldir. Bir tek Kreatinin, faklıdır. Bunun da çıkan ve sınır değerlerine baktığımızda, bu laboratuvarın, Kreatinin nedir,  nasıl bakılır, normal sınırları nedir, hiç haberi olmadığı ortadadır. Son dercede cahil bir şahsın verdiği bir rapor.
İdrar tahlili gelmedi. Eğer "NİTRİT"  negatif ise, İYE yok demektir.
Verilen Demir ilacına da gerek yok, doğru çöpe... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2013 Saat 11:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.