Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mukuslu kaka-kilo alamama-alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMukuslu kaka-kilo alamama-alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: Mukuslu kaka-kilo alamama-alerji
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 15:00
Hocam Merhaba,

Oğlum 5 haziranda 4880 gr ve 55 cm boy ile doğdu 3. aydan itibaren aşılardan sonra kakası mukuslu hal almaya başladı ve kilo alımı da azalmaya başladı. Doktorumuz alerji olabileceğini söyledi ama pek ihtimal vermedik ailemizde kimsede de yok. kilo ve boy gelişimi şu şekilde;
  1. ay     5640     60 cm    (+1100gr)
  2. ay     6700     65 cm     (+1060 gr)
  3. ay     7240     65,5cm    (+540 gr)
  4. ay     7640     69cm       (+400gr)
  5. ay     7960     71cm       (+320 gr)
  6. ay     8260     72 cm      (+300gr)

Büyüme eğrisinde %90larda seyrederken şimdi %50ye düştü.

Kaka tahlilinde önce 6-7 lökosit daha sonra sonra bol miktarda lökosit görüldü. 2-3 dk emiyor sonra kafasını geri atıp kıvranıyordu. Her emmeden sonra miktarı da baya fazla göl gibi kaka yapıyordu günde en az 7 bez doluyordu. Kakasını yaparken bazen önce şeffaf yumurta akı gibi irice bir parça çıkıyor ardından kakası geliyor. Bazende zorlanma sesi çıkarıyor çığlık atıyor sonunda gaz çıkarıyor baktığımda sadece şeffaf yumurta akı gibi parçayı görüyorum bezinde. Alerji diye süt ürünleri yumurta vs diyeti yaptım sonra bir şey değişmeyince yemeye başladım ara ara düzeliyor sonra tekrar bozuluyor. Yumurta çikolata ve kahve yedikten sonra olduğunu düşündüm çünkü başındaki şeffaf parçayı her zaman görmüyorum, bir süre onları yemedim sadece. Ama çok bir şey değişmedi ve bende hiç tam emin olamadım. Ek gıdalara başladım elma armut yoğurt verdim ne verdiysem sonrasında kakası ishale döndü içinden şeffaf parçalar çıktı ve düzelmesi toparlaması bir haftayi bulduğu için doğru düzgün ek gıdaya da başlayamadık.

alerji testi yaptırdık Total IgE 35 çıktı. Total IgE çok yüksek olduğu için alerji var denildi.

Emdikçe karnından aşırı miktarda gurultular geliyor, kıvranıyor sonra tekrar emiyor bu yüzden emmeyi de bir düzene oturtamamıştık.  Gastroentrologa gittik ve son üç haftadır yine diyetteyim bu sefer sadece süt ürünleri değil domates turunçgiller vs daha birçok şey dahil diyetimize. Ona da organik pirinçli tahıllı ek gıdalardan başladık ama iki gün verdim sürekli ağlayarak zorlanma sesleri çıkararak hafif hafif kusarak geçirdik o günleri devamında veremedim.Normalde kusan bir çocuk değil. 3 hafta bitmek üzere şuan karnındaki gurultular azaldı gibi daha çok emiyor ama kakası hala mukuslu ve kilo almasında hala bir değişiklik yok.

Sizin yazılarınızı okudum ve emme aralıklarını 3 saat yaptım. 3 gündür uyguluyorum geceleri bazen 2 saate düşüyor ama gündüz hiç bozmadan uyguluyorum kaka rengi daha düzeldi gibi ama hala ince ince şeffaf parçadan görüyorum.

Hocam 3 aydır doğru düzgün birşey yiyemiyorum hem kakası mukuslu hem de kiloda böyle bir azalma olması gerçekten alerji varlığını mı gösteriyor yoksa sık emzirme gibi başka bir nedeni olabilir mi sizce ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118908
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2013 Saat 23:13
ilk gunden itibaren, sizi KAZIKLAMISLAR... Gordugunuz kaka sekli; fazla beslenmeye bagli olan kaka gorunumleridir. Zamanla kilo alis hizinin azalmasi da normaldir. Su anda bile 7.5 aylik erkek kilosundadir.
SAKIN: Hicbir ilac vermeyin, HICBIR sekilde diyet yapmayin...

" alerji testi yaptırdık Total IgE 35 çıktı. Total IgE çok yüksek olduğu için alerji var denildi. "

Bunu hangi CAHIL soyledi ise, ona benden selam soyleyin, bu isleri ya tam ogrensin veya bu meslegi boyle yarim-yamalak yapmasin..6 aylik cocukta, ne Allerjisi imis??? Bu aptallar, artik bilemedikleri her seye; Allerji demeyi marifet saniyorlar...
    IgE: Erkeklerde: 0-230 I.U./mL
        Kadinlarda: 0-170 I.U./mL dir.. Ogrensin de oyle gelsin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2013 Saat 23:14
Yukarı Dön
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 19:20
hocam çok teşekkürler. peki biz şimdi bir kontrole daha gittik 20 gunde bu sefer sadece 50 gr almış yani artık iyice düşmüş kilosu böyle olunca zaditen damla ile günde iki sefer 90cc pregomin as kullanmamız gerektiği söylendi. bunun yanında emzirmeye ve yaptığım diyete devam.

bu arada bugun bir kez mamadan verdim denemek için ama sabahtan beri o kadar cok kaka yaptı ki mukuslulugu biraz az gibi ama yine de var. siz burda muayene yapıyor musunuz? iletişim numaranızı alabilir miyiz cocugumu size muayeneye getirmek istiyorum eger bakıyorsanız ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118908
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 20:35
Hicbirine gerek yok. Cocuk daha evvelden fazla kilo aldigindan, boyle gecici bir sure, istahsizlik olmasi normaldir. Acele etmeyin..
Ben Arizona USA dayim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.