Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - w135(MENINGOKOK asisi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumw135(MENINGOKOK asisi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysebilgi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: w135(MENINGOKOK asisi)
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 22:18
hocam dün menenjitten ölen bir bebeğin arkasından çıkan haberi aşağıda aktarıyorum. bu konuyla ilgili cevabınızıda okudum. a,c,y ve b nin konusu geçtiği için sormak istedim, bu w135 nedir? bunun bu menectra aşısında oldugunu soyluyorlar. ve dikkat ederseniz adam genel konuşmuş. haberin devamında mutlaka aşı olunsun diyor. ben yaptırmadım. bu w135 e karşı önlem almak gerekirmi?? sevgiler

Ege Üniversitesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Türkiye’de menenjit hastalığına neden olan pinomokok ile Hip tipi virüse karşı aşı olduğunu, ancak meningokok tipi için aşının var olmasına rağmen henüz Sağlık Bakanlığı’nın aşı takvimine alınmadığını dile getirdi. Türkiye’de de salgın olarak zaman zaman görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Kurugöl, "Meningokokun, Türkiye’de iki tipi görülüyor bunlar W135 ve B tipleri. Bunlardan en sık görüleni ise, W135 olanı. Bu tip virüs ülkemize tek geliş kaynağı ise hacı adayları. Hacı adaylarımız hacca ya da umreye gittiklerinde, Afrika ülkelerinden gelen hacı adaylarıyla aynı bölgede bulundukları için bu virüs için taşıyıcı oluyor.
Kendileri korunmak için aşı oluyorlar ama taşıyıcı olmaktan kurtulamıyorlar. Türkiye’ye döndüklerinde ise işte virüsler aileleri ve özellikle de torunları için en büyük tehdit oluyor. Umreye gittiklerinde ise aşı olmuyolar bu da yine menenjitin yayılmasında etkili oluyor. Bu nedenle bu aşıları çocuklarına da yaptırsınlar" dedi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2014 Saat 22:27
Iyi sallamis... Biraz daha; WHO ve CDC'nin yayinlarini okumasi lazim...
Meningokok A,C,Y ve W135 tipi, en fazla; Afrikadaki, "Menenjit kusagi" denilen bolgede goruluyor...
Hacilarda gorulen; W135 tipidir. Bizim memlekette senelerden beri, Meningokok-B tipi hastalik yapmaktadir... Sadece bizde degil, butun Kuzey yarim-kure ulkelerinde durum bu seklidedir..
Mevcut asilar ise, SADECE; Meningokok A,C,Y ve W135'e karsi korunma saglar.
Yeni cikacak olan; Bexsero ASISI, bu "B-Tibine" karsi korunma saglayacaktir... Turkiye deki mevcut asilarin, HICBIRI HICBIR ISE (cocuklarda) yaramaz...
Sadece hacilara asi yapmak varken, butun milletin cocuguna ASI YAPMAK NEYIN NESI!!!!! Maksat, uzum yemekmi, bagci dogmekmi???
AYRICADA, ARTIK SU DOKTORLAR, Meningokoklarin, VIRUS DEGIL, BAKTERI OLDUGUNU BIR OGRENSINLER... YUH YANIII. Hala, bakteriye virus diyorlar...
Not; Asili sahis, nasil "tasiyici" oluyor, oda ayri bir zeka gostergesi... Sanki mikrobu, cebinde tasiyor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Mar 2014 Saat 22:42
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 09:14
umreye gittiklerinde aşı olmuyorlar demiş. haberin devamında bu umre tayfasından w 135 geliyor diyor. buna karşı aşıda var diye savunuyor..b yok ama ya w135 olursa korkusu yaratılıyor.. iyiki varsınız ne diyeyim yoksa biz anneler için çol zor bu kafa karışıklıkları. sonuçta bir ölüm haberi..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 18:56
Sadece, "Hac zamani" degil, HAcca giden herkeze, her zaman asi yapilmalidir. Gelislerinde DEGIL, GIDISLERINDE asi olmalilar. Yoksa, Turkiye de, W135 cok sik goruluyor diye bir bilgi YOK... Sadece Hacilar getirirse var... B-Tipi ise, butun "Kuzey Yarim-kure" ulkelerinde oldugu gibi(buna Suriye'de dahildir) GORULEN TIPDIR..
Uc kurus cikar icin, su doktorlarin dustugu rezil durumlara bir bakin..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 19:44
aynen hocam öyle. ayrıca bahsedilen aşı 150 tl. insanlar yiyecek ekmek bulamazken ne yapsın.. bu haberi zenginde fakirde okuyor. kim çocugunun ölmesine katlanabilir. zaten sizin yıllardır söylediğiniz b tipi meselesi yeni yeni kabul edıldı daha doğrusu itiraf edildi. şimdi w135 meselesi çıktı.. ya gelirse ya benim çocugumu bulursa korkusu sakınıyor..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 19:46
bir hacı aşı olmaz, buralara taşır, oda gelir benim çocugumu bulur en iyisi yaptırayım psikolojisi yaratılmış durumda. çok fena
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 22:10
Hic korkmayin... Iklim musait degil... En muhimi; GAZA GELMEYIN..
Butun bu yazilardan sonra, hala asi yaptirmak isteyen varsa, buyursun yaptirsin.... Neticede:
    " -Aptali parasindan ayirmak, sevaptir- "
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysebilgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2014 Saat 22:43
aynen öyle hocam.ben bebeğimi sadece sizinle ve size çok yakın bir duruş sergileyen Türkiye doktorumuzla çok huzurla büyütüyorum. herşey için, sorularımızı sabırla cevapladığınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.