Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsillit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsillit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 296
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tonsillit
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 17:40
hocam iyi gunler
dun bir saglik orograminda bakteriyel tonsillitte antibiyotik tam gununden once birakilirsa vucuda zararinin cok oldugunu soylediler .kizim 26 aylikken bademciklerinin ustu beyaz nokta seklinde iltihaplandi cok yuksek atesli gecti havale gecirdi ve biz tecrubesizlikten hastanede yatis yaptik(artik asla yatis yapmamaiz gerektigini biliyorum) .orda damardan antibiyotige basladilar ben eve ciktiktan sonra hastaligin 4. gununde laboratuara gidip kan testi yaptirdim cunku ates azda olsa decam ediyordu .wbc dusuk cikti bende antibiyotigi kestim .simdi acaba yanlismi yaptim diyorum.kusma hic olmadi .tedaviyi yarim birakmamin bir zarari olmusmudur ?
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 296
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yasminal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 21:50
hocam eski maillerinizi okudum o bahsi olan strep bakterileriymis sanirim oda bu yasta olmuyormus.siz kimadan yazayim dedim :) iyi gunler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 22:27
Hic yanlis yapmadiniz...

" bakteriyel tonsillitte antibiyotik tam gununden once birakilirsa vucuda zararinin cok oldugunu soylediler "

Siz o soytarilara ne bakiyorsunuz.... Soylediklerinin tamami yanlis...
1- Vucuda zarari olmuyor. Hastaligi yapan BAKTERI (varsa) direnc kazanabiliyor, baskasina bulastiginda, o sahisat o Antibiyotik ise yaramiyor. Ne bulastiranda, need bulasanda, vucuda bir zarar yok... Sadece bakteri direnc kazaniyor...
2- Gripal enfeksiyonlarda verildiginde, vucutta zaten hastalik yapici bir bakteri olmadigindan, direnc kazanacak bir bakteride yoktur... Grip amili; Virusler olup, antibiyotikler etkili degillerdir.

Goruyorsunuz, artik Turk Tip fakuletelerinden mezun olanlarin nekadar bilgisiz ve cahil olarak ortaliga salindiklarini...

Bunlar hep simdi prensip olarak uygulanan: "on-the-job trainin" yani "is-ustunde egitim" programlarinin sonucu... sozum ona, ucuz ve cabuk yoldan "doktor" adi altinda bazi zavallilari ortaliga salacaklar, onlarda hem calisacak hem ogrenecekler... Nah ogrenirler!!!
Hatalarini, hep; TOPRAK ORTECEK...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.