|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yasminal ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 17:40 |
hocam iyi gunler
dun bir saglik orograminda bakteriyel tonsillitte antibiyotik tam gununden once birakilirsa vucuda zararinin cok oldugunu soylediler .kizim 26 aylikken bademciklerinin ustu beyaz nokta seklinde iltihaplandi cok yuksek atesli gecti havale gecirdi ve biz tecrubesizlikten hastanede yatis yaptik(artik asla yatis yapmamaiz gerektigini biliyorum) .orda damardan antibiyotige basladilar ben eve ciktiktan sonra hastaligin 4. gununde laboratuara gidip kan testi yaptirdim cunku ates azda olsa decam ediyordu .wbc dusuk cikti bende antibiyotigi kestim .simdi acaba yanlismi yaptim diyorum.kusma hic olmadi .tedaviyi yarim birakmamin bir zarari olmusmudur ? |
|
![]() |
|
Yasminal ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam eski maillerinizi okudum o bahsi olan strep bakterileriymis sanirim oda bu yasta olmuyormus.siz kimadan yazayim dedim :) iyi gunler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hic yanlis yapmadiniz...
" bakteriyel tonsillitte antibiyotik tam gununden once birakilirsa vucuda zararinin cok oldugunu soylediler " Siz o soytarilara ne bakiyorsunuz.... Soylediklerinin tamami yanlis... 1- Vucuda zarari olmuyor. Hastaligi yapan BAKTERI (varsa) direnc kazanabiliyor, baskasina bulastiginda, o sahisat o Antibiyotik ise yaramiyor. Ne bulastiranda, need bulasanda, vucuda bir zarar yok... Sadece bakteri direnc kazaniyor... 2- Gripal enfeksiyonlarda verildiginde, vucutta zaten hastalik yapici bir bakteri olmadigindan, direnc kazanacak bir bakteride yoktur... Grip amili; Virusler olup, antibiyotikler etkili degillerdir. Goruyorsunuz, artik Turk Tip fakuletelerinden mezun olanlarin nekadar bilgisiz ve cahil olarak ortaliga salindiklarini... Bunlar hep simdi prensip olarak uygulanan: "on-the-job trainin" yani "is-ustunde egitim" programlarinin sonucu... sozum ona, ucuz ve cabuk yoldan "doktor" adi altinda bazi zavallilari ortaliga salacaklar, onlarda hem calisacak hem ogrenecekler... Nah ogrenirler!!! Hatalarini, hep; TOPRAK ORTECEK... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|