Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAnne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryemm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Anne sütü
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 18:35
Merhaba Kadir Bey, Saframdaki taşın erimesi için Kayseri Meyvesi Gilaburu'yu günde 2 bardak içiyorum. Bu meyve safrada böbrekteki taşı eritebilecek kadar asitli bir meyve. 3 aylık bebeğim var ve emziriyorum. Sütten bebeğe geçip zarar verme olasılığı var mıdır? Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Aşağıya bu meyve ile ilgili edindiğim bilgiyi yazıyorum;

Gilaburu çalı şeklinde bodur bir ağaçtır. Genellikle İç Anadolu'da yetişir. Kırmızı salkım şeklinde yuvarlak meyvelidir. Bu meyveler sonbaharda toplanır. İlk toplandığında acı bir tadı vardır. Su içinde salamura yapılır. Yaklaşık bir ay sonra bu acılığını kaybeder. Bu şekilde (5-15 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir.

Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir. Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığpını kaybeder. Bu haliyle içilebilir hale gelmiştir. Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe gıöre şeker ilave edilerek içilir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118857
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2014 Saat 19:11
MUTESEM BIR SARLATAN ILAC ORNEGI....

Ne muazzam bir ilacki, TASI ERITIYOR, ama, agzinizi, midenizi barsaklari, damarlari eritmeden, safra kesesine, bobreklere gidiyor, oradaki dokulara da zarar vermeden, TAS ERITIYOR...

Bu "tas eriten" ilac, acaba hangi sisede saklaniyormus?? Niye siseyide eritmiyormus??

Ameliyatla cikarilan o taslari saf Hidroklorik asit icine atin bakalim eriyormu???

Boyle SAHTEKARLAR bilhassa, Turkiye gibi ulkelerde, cok iyi is tutarlar.. Turkiye bu konuda o kadar meshur olmusturki, Afrika ulkesi Nijerya'nin "balta girmemis ormanlarindan" bile, sahtekarlar ulkemize dolusmuslardir..
Yukarı Dön
Meryemm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 04:01
Cevabınız ıcın teşekkür ederim, yalnız hazır elimde bu meyva varken ziyan olmasın en azından vitaminlerinden faydalaniyim diyorum . Icinde : reçine, vibirnum, valerianic vsit, organic asitler , Tanin, salicosides, saponins etken maddeleri bulunmaktadir. Sizce bebeğime bir zararı olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118857
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2014 Saat 22:31
SAKIN ha!!! Cope atin , en sagliklisidir..

Aklima gelmisken soyleyeyim..

O ilacin icine, ufak bir tas veya bir meyva cekirdegi(zeytin de olur) koyun, bakalim kac senede eritecek!!!

Kimi SAHTEKAR, boyle "Asitli su" satar, kimi SAHTEKAR'da, "Alkali su" satar..
Ben bunlara, alenen SAHTEKAR diye hakaret ediyorm da niye bana dava acmiyorlar??

Turkiye'de, artik Saglik, "Pustlarin" eline gecmis durumdadir... Cok dikkatli olun. Muayenehanesi olan bir avuc dogru-durust doktoru da kacirttiklarinda, "kina" yakacaklar...

Bugunku, yazilari okuyun.. Adam, Liseyi bitirmis, Tibbiyeyi bitirmis, hala bir ilac: 10mg/ml oldugunda, 100ml sinde kac mg ilac vardir, onu hesaplamaktan aciz... 1000mg ilaci. 100mg diye verip, cocugun Karacigerini harab ediyor..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2014 Saat 22:38
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.