|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 13:29 |
merhaba doktor bey, benim 19 ekimde 4010gr 53cm 36.1 baş çevresi doğmuş bir kızım var. kızım ilk ay sırf anne sütüyle 400gr alabildi diye ek mamaya başladık. hatta 3.haftadaki 4500 den 4400 e düştü ay sonuna.her emzirme üstü 3 ölçü mama yedirdim, 2. ayın sonuna(19 aralık) 5750 gr olmuştu. bunun cok fazla olduğu ve mamayı kesmem söylendi.
ben bugun (25 aralık) bebeğim büyümüyor gibi geldi götürüp tekrar tarttırdım 5600 gr geldi. "bir hafta daha sırf anne sutu gidelim tekrar bakarız" dediler ama benim mantığım almadı, bence olay ortada yaramıyor sütüm. zaten memelerim şişmiyor, damlamıyor, elektrikli pompayla sağınca toplam en çok 30-40cc çıkıyor:( 1 saat aralıksız emziriyorum bazen, bol su içiyorum ama yok :( bu kızın beslenmesini nasıl yapmalıyım? saygılar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 seneden beri anlatiyorum... Turk Cocuk doktorlari; "Yeni Dogan" bebeginin ozelliklerini ve beslenmesini BILMEZLER.. Bunu ogretebilecek Universite veya Prof. da yoktur...
HER: yeni dogan bebek, dogduktan sonra:200-400gram arasi bir kilo kaybina ugrar. Normaldir. 2-3 haftada, tekrar "Dogum kilosuna" ulasirlar. - Ilk 1 ayda; bebekler gunde: 5-7 defa kaka yaparlar.Normaldir. - 20. gun aksami "Gaz sancilari" baslar. - 30.gun "Zor kaka yapma" devresi baslar. Butun bunlari ve devamini, benim "Yeni dogan bebegin ozellikleri" makalemden okuyun. Ilk sayfada, Yazarlar bolumune gidin. Anne sutune devam edin.. Yaramiyor diye bir sey yoktur... BU yalan tamamen Turk Cocuk doktorlarina aittir... Butun annelerin sutu aynidir. Zengin-fakir, sisman-zayif; FARKETMEZ... OKUYUN. |
|
![]() |
|
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın hocam, emzirmekten vazgeçmek gibi bir düşüncem asla yok, damlası gelse ilaç niyetine emziririm. Hatta sütüm artsın diye resmen emzirme kampına girdim, bütün gün evde sadece çocuğa adapte yaşıyorum sürekli emziriyorum. Forumları da okudum tüm makalelerinizi de okudum ancak 2. ayını bitirmiş 3. ayına girmiş bir bebeğin, hiçbir hastalığı da yok görünürde, bir haftada kilo almak yerine kilo vermesini merak ettim.
Düzenleyen benay - 26 Ara 2014 Saat 14:28 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger, cocukta hicbir zaman, "aclik belirtisi" olmadi ise, kesinlikle Tarti hatasi vardir...
Ac kalan cocugun kakasi; Altin sarisi ve hardal kivaminda olacagina; Top-Top, sert kivamda olur. Tekrar tarttirin, Turkiye'de hicbir doktorun tartisina da guvenmeyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|