|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Oca 2015 Saat 09:48 |
Hocam merhaba, 52 aylık oğlumda 4 gün önce kuru öksürük başladı, ilk gün genel durumu gayet iyiydi 2. gün akşam hafif ateş(37,5) ile birlikte öksürük devam etti burun akıntısı ve tıkanıklığı hiç yoktu, ilk günden itibaren geceleri sırtına vics ile terlettim öksürük 3. gün balgamlıya dönüştü ateş 2. günden sonra hiç olmadı, 4. gün yani dün öksürüğü çok arttı balgam çıkaramıo gibi tam kuru değil ama boğulurcasına öksürüyor. Dün gece solunum sayısı 45 ti uykuda ve hırıltısı vardı göğsünden geliodu. sabah kalktığında neşesi yoktu, ama hırıltıyı duyamadım muhtemelen öksürünce geçti. Hocam ilaç vermemeye çalışıoruz babasıyla bugüne kadar ballı limon ve coldmix ile devam ettik. Bugün brincly alalım dedim ama babası dayanalım diyo ısrarla. Dhaa kötü olur die korkuyorum işe gelirken kuvvetlice öksürüyodu yine. Doktoro gitsek antibiyotik ve fıfısları yazıcak yine bu kez gitmememye kararlıyız hocam ne yapıcağımı şaşırdım. Bu arada hastalığı boyunca hergün düzenli banyo yaptırdım. Acaba brincly başlasak mı hocam ? Bide brincly ventolin birbiri ile aynı mı?
|
|
![]() |
|
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Solunum sayısı hızlı olduğu için perebron vermek doğru olmaz herhalde, dün gece burnu akmaya yeni başladı, bugün yine işten gelirken hafif burun akıntısı vardı hocam. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
özür dilerim 2. mesajımda işe giderken yazıcaktım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocugunuz; Grip geciriyor, Grip ile ilgili yazilarimi okuyun..
|
|
![]() |
|
Hocam size ne kadar teşekkür etsem az bu sefer oğlumun gribi hiç ilaç kullanmadan geçti. Geriye çok nadiren balgamlı öksürük ve geceleri hırıltı kaldı neşesi de yerine geldi. Yalnız geceleri olan bu hırıltılı hali için ne yapabiliriz, artık çok öksürmediği için acaba içerde ki balgam tam atılamıyor mu ? Bir de iyileştiği için ballı+limon ve cold mix i kesmiştik sadece serum fizyolojiğe devam ediyoruz herşeye devam edelim mi? Yada vücudu kendi haline bırakalım zamanla hırıltılı hali kendi kendine geçer mi ? teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- SAKIN: Bu sikayetler ile, doktora gitmeyin.
2- Sicak su buhari cok iyi gelir. Her gun banyo yaptirin... 3- Hiriltilar, Grip iyilesirken, akintinin koyulasmasina baglidir, kendiliginden kaybolacak.. Goruyorsunuz, bu kadar basit bir hastaligi bile ilaclarla nasil uzatip, sonunda isi hastanelerde; "Hava almaya" kadar goturebiliyorlar.. Bu vicdansiz doktorlardan uzak durun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2015 Saat 18:53 |
|
![]() |
|
Teşekkürler Kadir bey; geriye ne hırıltı kaldı ne öksürük sabretmek gerekiyormuş. Oğluma ilk bronşiolit teşhisi 1 yaşında kondu ve o tarihten beri sadece kış ayların da 3 ya da 4 defa bu hastalığı yaşadığımızdan doktorlarla bir türlü anlaşamıyoruz. Oğlum 53 aylık şuan ve bugüne kadar 5 kez antibiyotik ve her hastalığında pulmicort ventolin kullanmak zorunda kaldık. 1,5 yaşında 1 gece devlet hastahansinde yattı bir sürü tahlil yapıldı ve sonuçta kullandığımız cefaks antibiyotik iğne ve nebullar . Hiç birine gerek yokmuş. Ama hocam ben doktorların tedavi yöntemlerini reddettiğim halde bu böyle en az 5 antibiyotik daha yazmışladır, ve bide uzun kortizon tedavileri...Bide herşeyi kullansaydık düşünemiyorum. Bu nasıl bi Tıp ve nasıl bi eğitim ... 2014 Haziran ayından itibaren hiç doktora gitmiyorum artık. Sadece sizin dediklerinizi uyguluyorum. İçim çok daha rahat en çok kortktuğum şey ya solunum sayısı artarda yine hastahaneye yatmamız gerekir di. Bu kez solunum sayısıda artmasına rağmen hiç bir şey olmadığını gördük eşimle sabrederek ve hergün oğlumuzu banyo yaptırarak. Sıcak tutarak hastalık kendi kendine iyileşti. Peki hocam küçükken geçirilen solunum atakları büyüdüğünde ciğerlerinde iz bırakır mı? Bize alerji doktorumuz oyle dedği için nebulları kullanmıştık. Tekrar teşekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Korkmayin... 35 seneden fazla ozelde calistim, tek 1 tane hastami bile, Solunum hastaligi sonucu YATIRMADIM...
Siz sadece benim yazilarimi okuyun, benim anlattiklarimi iyi uygulayin, zaten gerisini bana yazar sorarsiniz.. HIC KORKMAYIN... O Allerji doktorlarinin, elinden ancak; "kacan ile ucan" kurtulur.. SAKIN, bu doktorlarin semtlerine bile ugramayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|