|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Hilallll
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: öksürükGönderim Zamanı: 06 Nis 2015 Saat 23:33 |
|
Merhabalar; senelerdir sizi okuyor dediklerinizi uygulamaya çalışıyorum çok şükür önemli bir sıkıntımızda olmadı
62 aylık oğlum anaokuluna gidiyor ve çok hastalanıyoruz öyleki sanki hep hastayız biri bitiyor biri başlıyor hele şu öksürük.. Son zamanlarda sürekli öksürüyor ağzını kokluyorum, diline bakıyorum, sırtını dinliyorum vs.vs. genel durumu iyi ateşi yok iştahı yerinde..tavsiyelerinize uyuyoruz bekliyoruz ancak korkuyorum bazen acaba yanlış mı yapıyorum diye gözden kaçırdığım bir nokta olurda tedavisini yapmazsak diye;doktorlara da güvenmiyorum ki. yani ilaçlı tedavi gerektiren bir durumda atlarsak bunu telafisi olmayan bir duruma düşer miyiz ya da diyelim ki antibiyotiklik bir hastalığımız var ama fark etmedik ne olur o zaman |
|
|
........
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2015 Saat 04:15 |
|
" yani ilaçlı tedavi gerektiren bir durumda atlarsak bunu telafisi olmayan bir duruma düşer miyiz ya da diyelim ki antibiyotiklik bir hastalığımız var ama fark etmedik ne olur o zaman "
Hicbir sey olmaz, o hastaliga karsi TAM BAGISIKLIK saglanmis olur. Bir tek ISTISNASI vardir, "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok" enfeksiyonlarini atlamayin... ATES+ Agizda koku+Dil ustunde pas+ KUSMA-BULANTI oldugunda, strep-A Testi yaptirin ve kite siz de bakin, iki cizgi olacak!!! |
|
![]() |
|
Hilallll
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2015 Saat 08:12 |
|
Sayın doktorum bütün belirtiler olmalı mı yoksa sadece ateş ya da dilde pas olsa da harekete geçelim mi? Ayrıca testi yaptırdık sonuç pozitif diyelim o zaman nasıl bi tedavi gerekir
|
|
|
........
|
|
![]() |
|
Hilallll
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2015 Saat 08:29 |
|
Sormadan geçemeyeceğim; diyelim ki geçmiş dönemde bahsettiğiniz a grubu, beta........... isimli bakteri ile hastalandık ama tedavi edilmedi. Şonrasında ne gibi rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir ne yapılması gerekir böyle bir durum varsa biz nasıl anlarız
Affınıza ve sabrınıza dayanarak soruyorum selametle |
|
|
........
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nis 2015 Saat 19:28 |
|
O belirtilerin HEPSI olacak ve Strep-A Testi:(+) olacak, ondan sonra tedavi edilir.
Bu hastaligin, 2-3 sefer atlanmasi ile bir sey olmuyor.. Sik sik bu enfeksiyon olursa, vucudun bu bakteriye karsi olusturdugu bagisiklik maddeleri (Antikorlar), yapilari bu bakterinin dis zarina cok benzedigi icin; Kalp zarina veya Bobrek zarina saldirabilirler. Bu mekanizma da, ancak 12-15 yaslarindan sonra olusabilir. 4 yasinda bir cocukta; Kalp Romatizmasi; OLMAZ.... Siz; Turk cocuk doktorlarina bakmayin... Onlar; ASO yuksek diye "Kalp Romatizmasi" teshisi koyabilen aliklardir. Jones Kriterleri diye bir bilginin, adini bile bilmezler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Nis 2015 Saat 19:32 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|