|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nis 2015 Saat 01:29 |
Kadir bey bu kiz boyunca sizi devamli rahatsiz ettim 3 yasindaki oglum kis boyunca 7 8 kere bronsiolit olmustur oksuruk hic gecmedi isin garip tarafi bi cocugun hic burnh akmazmi?? Benim oglumun hic burnu akmiyor bronslari akiyor 21 aylik kizim hasta olmuyor ama oglum bi ortama girsek hemen hastalaniyor ozellikle sigara dumanina maruz kalirsa ertesi gun bi bakiyorum sadece 1 kere hapsuruyor hemen hirilti, zor nefes alip verme akabinde oksuruk kusma bi turlu balgami sökememe bünyesi cok zayif bunu anladim cogundada atesi olmuyor ve bir turlu gecmiyor bu durum en son gecen ay tekrarladi bronsiolit oldu canima tak etti hic antibiyotik kullanmadigi halde bactrim verdim dayanamadim 5 gun kullandik ve tamamen iyilesti oglum bunyesi savasamiyor cunki sut icmiyor xbacak var gerci sayenizde 2 senedir dvid3 ampul veriyorum 3 ayda 3 kez bayagi duzelme oldu ama birseyler eksik sanki..
simdi bactrim kullanarak bronslardaki iltihabi kuruttuk sanirim ve tamamen iyilesti bu durumun bakteriyel oldugu anlamina gelirmi? Hani bronsiolitte antibiyotik kullanilmamali hic fayfasi olmaz deniliyorya bizde nasil etki ederek faydasi oldu? Nasil bir yol izlemeliyim sizce? Birde cevremde butuk cocuklar salya sumuk gezerken benim oglumun neden direk cigerlerine iniyor? bu arada her hastaliginda viks surdum viks gece rahat uyumasini sagladi herkese tavsiye ederim.
Düzenleyen cennettekus - 07 Nis 2015 Saat 01:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bronsiolit; VIRAL bir hadisedir... Viruslere Antibiyotiklerin bir etkisi olamaz. bu sebeple, antibiyotiklerle, "Bronslardaki iltihabi kurutmak" diye bir sey OLMAZ... Bakteriler, akcigere inerlerse de ona; ZATURRE denir, Bronsiolit denmez.
Bronsit derseniz, onlarda, ALLERJIK yapida rahatsizliklardir.. Bactrim, antibiyotik degildir, Sulfonamid'dir.. Bazi viral hastaliklarda, Immunomodulator etkisi ile, yani, mevcut virus'e karsi lakayt olan bagisiklik sistemini uyandiran bir etkiye sahiptir. Bazi "Immunomodulator" etkili ilaclar,bazi; Kanserler de bile kullanilir. Daha evvelce, Kortizonlu spreyler kullanmislarda, burundaki savunma sistemleri baski altina alindigindan, hastalik hemen akcigerlere iner. Bunlarda ilac kesildikten sonra, zamanla duzelme olur. |
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
O zaman bactrim tamda benim ogluma gore diyebilirmiyiz?? cunki bunyesi ve bagisiklilik sistemi zayif oldugundan bagisiklilik devreye giremiyor.. vucudun bagisiklilik sistemini uyarmaya ihtiyacimiz varmidir bu durumda? sirf bu ozelliginden yararlanarak iyilesme saglaniyor tahminimce cunki ikinci dozu vermemle inanin yuzde 50 iyilesme oldu en son hastaliginda simdiye kadar hic ilac kullanmadim ama bu kis bize cok agir patladi ve bir turlu iyilesemedi ustesinden gelemedi taaki bactrime kadar..
suan tekrar baslasam olurmu??cunki biliyorum gecmeyecek gece uyurken iki kere aglayarak kustu her seferinde böyle basliyor ve bir turlu gecmiyor 1 2 ay suruyor :( Bu arada daha once hic kortizonlu krem kullanmadik sadece sipraktin kullandik ilac olarak tavsiyeniz uzerine bi turlu iyilesmedigi icin onuda kullanamadim hic.
Düzenleyen cennettekus - 07 Nis 2015 Saat 10:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullanabilirsiniz.
Tek kurtulusunuz; benim yazilarimi okumak ve Turk Cocuk doktorlarinin ne mal olduklarini ogrenmenizdir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Coook tsk ederim zaten bactrimi sizin yazilarinizdan okuyarak kullanmistim ben doktor gozuyle bakmiyorum artik doktorlara sizden baska kimseye guvenmiyorum doktora gitmeyi gerektirecek sekilde hasta olmaktan korkar oldum inanin..
bactrimi sabah verdim cunki oglum cok sıkıntılı nefes alip veriyordu viksin etkisi gecince yalvariyordu nolur anne krem ilac sur diye viks bir nebze rahatlatiyor cunki etkisi gecince tekrar iki adim atsa sanki bayir cikmis gibi nefes guclugu yasiyor hemen yatiyordu bactrimi verdikten 1 saat sonra inanirmisiniz yuzde doksan rahatladi nefes alis verisi duzeldi sukurler olsun.. sanirim akut bronsit oglumdaki durum.. bu durumda ben boyle oldugunda bactrim verebilirmiyim? Herhangi bir zarari varmidir bu ilacin?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bronsit ile hic alaksi yok, "Bronsiolit" geciriyor.. Bunun da en buyuk sebebi:Grip esnasinda, Aferin, Peditus, Asist veya Ventolin gibi ilaclarin kullanilmasidir. Bactrim kullanabilirsiniz. Zaten, Bronsit olsa idi, Bactrim iyi gelmeyecekti.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2015 Saat 03:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Kadir bey bi kere bile kullanmadim o ilaclari 2 seneye yakin sizi takip ediyorum zaten bu sene hic normal grip olmadi hep bronslardan vurdu bizi grip viks ve sicak buharla bi nebze rahatlatmaya calistim ama bactrim bi mucizeymis dun iki kere vermeme ragmen gece hic oksurmedi solunumda duzeldi 1 gunde iyilesti resmen ama ben 5 gune tamamlayim yinede..
iyiki varsiniz, iyiki varsiniz, iyiki varsiniz..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|