Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çok su içme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇok su içme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asyaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asyaeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çok su içme
    Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 15:19
Hocam merhaba,
Oglum 18 ayi bitirdi. Gece cok huysuz, aglama krizlerine giriyor sakinlestiremiyorum. Sakinlestirmek icin su veriyorum ama bu sefer cok su ictigi dikkatimi cekti.
Gece sanirim 2 litre cok rahat su iciyor. Gece 6 numara bez takiyorum tam dolu sekilde sabaha kadar 4 adet degistiriyorum. Gunduzde elinde matarasi surekli iciyor. 24 saatte 4 belki 5 litre iciyordur...
Bir yazinizda diabet ise 10 lt su icer demissiniz ama emin olamadim. Gece uyandiginda agiz kokusu da dikkatimi cekti. Pas kokusu degilde, curuk dis kokusu gibi bir koku vardi.
İstahi gayet iyi kilosu da yeterli. Normal midir yada ne onerirsiniz ?
Asyaerenn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118952
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 20:02
Her "diabet" sizin sandiginiz Diabet degildir..

Cok su icilen diabet; "Diabetes Insipidus" olup, sizin bildiginiz seker hastaliklari ile hicbir ilgisi yoktur.. Bu hastalarda, kanda ve idrarda seker seviyeleri NORMALDIR...
NOT: 1 Litre=5 su bardagidir.. Yeniden hesap yapin.
Yukarı Dön
asyaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asyaeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 21:22
Hocam suyunu gece biberonda verdigimden olcusunu oyle hesapladim. Gunduzde yine ayni sekilde iciyor tabi. Asil olarak merak ettigim su icmek cok iyi icsin deriz ama fazla iciyor olmasi dogrumu/ normalmi? Onu bilemedim.  
Asyaerenn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118952
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 23:08
Odasi sicaksa, asiri terliyorsa, olabilir.
Su yerine; soguk sut icmesini tercih ederim. Gunde 1 ogunden fazla; tuzlu yemek/corba vermeyin.
Yukarı Dön
asyaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asyaeren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2015 Saat 08:41
Oda sicakligi 22 derece ustunu de ortmuyorum hocam cok nadir sekilde terler. Soguk sutu de; 1 i yatmadan once bazen gece 1 bardak gunduz de 2 bardak tuketiyor. Sut tuketiminde sıkıntı yasamıyoruz. Anladigim kadariyla ciddiye alinacak bir durum degil.  Tesekkur ederim.
Asyaerenn
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.