|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Fulyam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 20:51 |
Merhaba hocam...dün sabah 5 yaşındaki oğlum ateşi vardı gün boyu ölçtüm ateşi 39lardaydı halsiz ve bitkin yatıyor ağzında pis koku dilinin ustu beyaz ve gözleri şişmiş yaşarıyor eşim dün ..k.b.b.doktoruna götürdü recetede tanı adenoidlerin hipertrofisi...akut tonsilit tanımlanmamış yazıyordu bide şu yazdı..profenıd,eksofed,ampısıd ım 500 mg enj,augmentın bid 400 57 fort...ilaçları aldık dün ve bugün birer iğne yapıldı antibiyotık şurupta iğne bitikten sonra verin demiş...şimdi oğlum 2 yaşından beri hep Ateş ve Boğaz enfeksiyonu oluyor çok çektik Ateş'ten hep bademcikleri şişiyor 15 aylıkken sütten kestim ogünden beri ağzı hep pis kokuyor..ne Zaman hastalansa hep antibiyotık kullandık artık şuruplar işe yaramıyor iğne veriyorlar..oğlumun durumunda antibiyotık gerekiyormu yani bu Boğaz enfeksiyonlarında antibiyotıksız geçmezmı...ilaçları kullanalımmı götürdüğümüz doktor iğneleri kullanmasanız daha kötü olur demiş birde 1 yılda 4 defa hastalanırsa ameliyat gerekiyormuş..hocam ne yapacağımızı bilmiyoruz ilaç kullanmakla yanlışmı yaptık..doktorun tanısı sizce doğrumu verdiği ilaçlar doğrumu.. Çok uzun oldu kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum...
Düzenleyen Fulyam - 09 Oca 2016 Saat 20:55 |
|
![]() |
|
Fulyam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu arada oğlum çok zayıf 15 kg, boy106 sizcede çok zayıf değilmi bebekken kilosu çok iyiydi büyüdükçe zayıfladı bademciklerle alakası varmı acaba... Birde 2 yaşında kızım akşam üzeri gözleri yaşarmaya başladı hafif burnu aktı şuanda burnu tıkanık galiba onada bulaştı ne kadar sakınsamda bulaşıyor çok şükür kızın ateşi yok grip için ne önerirsiniz hocam bide oğlumun durumunu değerlendirirseniz.. Bu arada kızım 12 kg boy 85.. Şimdiden çok tşk ederim..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Basiniza gelenler hep; her hastalandiginda, Antibiyotik kullandiginiz icin... Bu cocuk 5 sene zarfinda; hicmi Grip gecirmedi??? Akliniz aliyormu?/ Neyse, yenilecek butun kaziklari yemissiniz. 1- Agizdan ilac alabilen bir cocukta, bogaz enfeksiyonlari icin, IGNE GEREKMEZ... 2- Goz yasarmasi ve burun akintisi; Grip belirtisidir, sakin antibiyotik kullanmayin. 3- Ilk sayfadaki; "Atesli hastaliklarin Degerlendirilmesi" tablosunu iyi inceleyin. 4- Cok okumaniz gerekiyor, bari bundan sonra kaziklanmayin. Gelismeler icinde; ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetvellerini kullanin.
|
|
![]() |
|
Hocam şimdide kızımın ateşi çıktı şimdi ölçtüm 39...oğluma 4 iğne yazılmıştı oda eşim istememiş..2 yapıldı 2 iğnemiz kaldı onları yapmayalımmı bide antibiyotık şurup var augmentın Onudamı kullanmayalım.. Bir yazınızda dilde pas ve pis koku olunca antıbiyotık gerekir demişsiniz dilinde beyaz tabaka ve pis koku da var be olur hocam yardım edin ne yapacağımı bilmiyorum:((
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaptirmayin, agizdan ilac verin. Bugunku suallerden birinde, gayet guzel, Gripte olan dil ve bogaz resmi var, onu inceleyin.
|
|
![]() |
|
Hocam ozaman aumentın şurubu verelim mi birde kaç gün kullanmalıyız,birde oğlumun bademcikleri şişiyor demiştim 1 yılda 4 defa olursa ameliyat demişti sizce doğrumu,kızımda hastalandı ateşi var Ateş'ten hep korktuk yüksek olunca birşey olucak sanıyoruz.. siz Ateşe müdahale etmeyin demiştiniz 40 bile olsa birşey yapmayalımmı.. Birde hocam arkadaşımın verdiği bir tarifi paylaşmak istiyorum ıhlamur zencefil kakule karanfil tarçın hepsini kaynatıp içine bal ve limon katıp çocuklara veriyorum sizce yanlışmı
|
|
![]() |
|
hocam söylediğiniz resmi inceledim ama oğlumun öyle değil resim gönderiyorum değerlendirmeniz için birde koku var ağzında
Düzenleyen Fulyam - 10 Oca 2016 Saat 00:23 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|