|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eylül24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eyl 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mar 2017 Saat 16:23 |
hocam merhaba,
oğlum 35 aylık. 6 ay önce miyoklinik ve absans epilepsi nöbetleri başladı. convulex ve frisium kullanıyor henüz nöbetleri geçmedi. emarı temiz. metabolizma hastalığı yok. genetik tarama sonuçlarımız 6 ay sonra çıkacak. oğluma iki ay önce bir çocuk gelişim uzmanı doktor tarafından bailey III gelişim testi uygulandı. otizm yok ancak ifade edici dilinde gerilik vardı. cümle kurmuyordu ancak her dediğimizi anlayan komutları uygulayan fiziksel gelişimi normal bir çocuk. birkaç aydır özel olarak ilgileniyorum, oyun grubuna gönderiyorum sosyalleşmeye başladı ve şu anda iki kelimelik cümleler ile konuşuyor. kelime sayısı her gün artıyor, 300 kelime civarında. her duyduğunu söyleyebiliyor.ancak tek tek. gelişimsel pediatri uzmanı bize özel eğitim ve rehabilitasyon önerdi, dil ve konuşma terapisi için. aylık 2000 tl gibi bir masraf buluyor önerdiği yerlerde. çocuğumuza engelli raporu çıkarmak istemedik. nöroloğumuz ayşe serdaroğlu öncelikle sosyalleşmesine bakılır terapi daha sonra dedi. neredeyse 3 yaşına gelmesine rağmen daha uzun 3 kelimelik cümleler kuramıyor hocam. terapi almamızı önerir misiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hele 4 yasini BITIRSIN, terapiler ondan SONRA verilir.. O da; GEREK olursa!! Sizi kimler "gaza getirdi de" bu kadar telas ediyorsunuz??? Bu yasta; ne egitimi??? Ne rehabilitasyonu!!! Erkek cocuklari; 4 yasi bitene kadar, sadece; "digil-digil" bile diyebilirler... Sizin cocuk zaten (konusma yonunden) yasitlarinda ilerde!! |
|
![]() |
|
eylül24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eyl 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim hocam cevabınız için.
malesef gelişimsel pediatri uzmanına gittik, kreşe epilepsiden dolayı gönderemediğimiz için terapi önerdi. geç kalacağımızı, çocuğa rapor almamızı söyledi. ilerleyen hayatında bu raporların karşısına çıkmayacağını garanti edemem dedi, korktuk tabi ki almadık. bazı oyuncakları ağzına götürdüğü ve fırlattığı için tekrarlayan hareketleri var, renkleri ayırt edemediği için (renkler hiç ilgisini çekmiyor) alıcı dilinde de gerilik var dedi. halbuki her dediğimizi yapan anlayan bir çocuk. taklit yeteneği var. göz teması, adını seslenince bakma, parmakla işaret etmesinde sorun yok. 3 yaşına gelen çocukta 3-4 kelimelik cümleler olmazsa hemen otizm ya da gelişim geriliği diyorlar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Derler tabiiki!!!! O sayede para kazaniyorlar.. Onlara gidip de; saglam cikani hic gordunuzmu??? Epilepsi ile Kres'in ne alakasi var!!! Nobet gecirdiginizde, "kus mu" konduruyorsunuz!!! Gecirirse gecirir.. Nobet geciriyorsa, tedavi yetersiz demektir.. Ya aldigi ilacin dozu degisir yada ilacin kendisi!!! Siz herseyden evvel; iyi bir Cocuk Norologu bulun.. Ne demekmis, "epilepsiden dolayi krese gidememek!!!!!!"
O zaman, okula da gitmesin, buyudugunde ise de gitmesin!! Lafmi!!
|
|
![]() |
|
hocam nöbetleri küçük, 2-3 snlik göz kayması ve başın öne düşmesi şeklinde miyoklinilerden oluşuyor.
gün içinde devamlı oluyor.ilacın biri kısmen azalttı ama bitmedi. şu anda ikinci ilaca başladık onu deniyoruz. ankaranın en meşhur, gazi üniv proflarından birine gidiyoruz. bir ikincisine daha gideceğiz. kreşe bir dönem gitti hocam, astım oldu devamlı bronşit geçirmekten, yine bir prof kreşten almamız gerektiğini söylediği için aldık.mikroplar astımını tetikliyormuş. bir de grip olunca epilepsi çok fazla artıyor.yorgunluk uykusuzluk tetikliyor. önceliğimiz nöbetleri geçirmek olduğu için nöbetleri durana kadar kreş yerine anneli oyun gruplarına gidiyoruz. şu anda 3 yaşında. sizin önereceğiniz ankarada bir çocuk nöroloğu var mı? teşekkürler hocam. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilk gun; "BUNU" (
2-3 saniyelik goz kaymasi ve basin one dusmesi) dese idiniz, lafi bu kadar uzatmazdim... 1- Buna; "Petit Mall" nobet denir, ve HICBIR tedavi GEREKMEZ... Siz o Prof.lara bunu bir soyleyin bakalim ne diyecekler??? Sakin ilac vermeyin.. 2- Bu nobetler; Sara nobeti ( Grand Mall Epilepsi Nobetleri) olmadiklari icin, Krese gitmesine de bir mani teskil etmezler.. 3- Ne zaman ASTIM krizi gecirdi??? Turk doktorlari, her oksurene Astim derler, hala ogrenemedinizmi??? Astim Krizinde; cocuk aldigi nefesini rahat veremez, tikanir hale gelir, dudaklari morarir, suuru bulaniklasir. Boyle bir durum oldumu? Yoksa, sirf oksurugu var diyemi astim dendi?? Sizin cocuk; ne Sara hastasi, nede astimli!!! Iyi kaziklar yemissiniz.. Bu konulari eski cevaplardan iyi okuyup, ogrenin.. Sizi iyi kafaya almis bunlar. |
|
![]() |
|
hocam çok sağolun cevaplarınız için.
1- bize petit mal nöbet denmediği, ilaç kullanmak zorunda olduğumuz söylendiği için eylülden beri kullanıyoruz. geçmedi hatta ikinci ilaçla nöbet arttı. ilacın birini bırakıp diğerine başlamamız söylendi. 6 yaş civarı iyileşebilir dendi ama direnç de gösterebilir dendi. 2-büyük nöbet geçirme riski olduğu söylendi. korkumuzdan ilaca başladık. 3-kendim de astım hastasıyım hocam dediğiniz şekildeki nöbeti 1 kere 4 yaşındayken geçirdim aşı tedavisi ile iyileştim. oğluma kreşe gittiği dönemde sürekli öksürdüğü için astım dendi. nebülazatör almamız söylendi aldık. kreşten de alacaksınız yoksa ciğerleri gelişemez kalp hastalığına gider dedi. yine korkumuzdan kreşten aldık. eski yazılarınızı okudum hocam, nebülazatörü kapattım. serum fizyolojik, bal limon, coldmix ile devam ediyorum. epilepsi konusunda bir doktora daha randevu aldık, nereye gideceğimizi şaşırdık. konuşmasında hergün ilerleme oluyor ancak epilepsiden dolayı çocuğumuza engelli raporu teklif edildiği için endişe ediyorum devamlı üzerine düşüp eğitmeye çalışıyorum. hocam bir de defalarca tandem ms testi tekrarlandı birşey çıkmadı. genetik taramaya yönlendirildik bir araba parası gitti. sadece özel labaratuvarlarda yapılıyormuş.6 ay kadar sonuç bekleyecekmişiz. ikinci çocuğumuz olursa ve onda da çıkma olaslığına karşı, gerekirse çocuğu aldırabileceğimiz söylendi. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iyi kaziklamislar!!! Siz onlara; teshisin ,"Petit Mall" oldugunu soyleyin de bir bakalim.. Azicik bir utanmalari varsa, yaptiklari sahtekarliklardan utanirlar.. Gelelim sizin Astim teshis ve tedavinize!!! Dunya'da, Astim tedavisi YOK!!!!! Hayat boyu surer.. Asi ile tedavi ettiler ha!! Bu asi tedavisi dediginiz; A ve B diye, iki siseden sivi cekilip, vurulmasi idi ise, gecmis olsun... Ne diyeyim.... Ikinici cocuk ile hicbir alakasi YOK, SAKIN COCUGU ALDIRMAYIN!!!! Meydani bos bulmuslar, sallayip duruyorlar.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2017 Saat 21:14 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|