|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
crn61 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 22:00 |
İyi günler hocam. 29 aylık bir oğlum var. 53 cm 4530 gr 37,5 baş çevresi doğum bilgileri.
Suan 96 cm 16,5 kilo 51 cm baş çevresi. 29 aylık ve günlük beslenme yüzdesi %90 anne sütü %10 (simit,poğaça,peynirisz tereyağlı tost (kıtır olduğu için sanırım sadece böyle yiyor), karnabahar köftesi (1 kez yedi sanırım oda değişik geldi. ) vs. ) Hoşuna gitti yedi diye tekrar yaptığım şeyleri de yemiyor. Mesela bulgur pilavı yedi. Ertesi gün tekrar yemedi 1 ay sonra nerdeyse bir iki kaşık yemişti, pilavı örnek verdim genelde böyle yapıyor. 1- 1,5 yaş inek sütü yoğurt muhallebi corba yiyordu çok azdı o zamanda. Şimdiye kadar hiç ağzına sürmediği şey yumurta. 1 senedir 10 kere çorba, et, yemek vs yememiştir. Genelde kuru çerez,cips,ceviz vs böyle şeyleri yemek istiyor. Benim yedirmemi kabul etmiyor diye yemeği hep önüne koydum döke saça yesin diye ama hep oyun oynayıp dökmeyi tercih etti. Doktorlar emdiği için yemek yemiyor memeden kesebilirsin artık diyor. Bende kesmeyi denedim. Memeden tiksindirerek değil de kademeli olarak kesmeyi denedim. Ama bir sonra ki emzirme saatini beklerken de yemek yemeyi kabul etmedi. Anne sütü de onu doyuracak kadar yok tabiki. Aç olsa yer diyorum ama aç olduğuna da eminim. Yeme bozukluğu mu var yoksa dedikleri gibi emdiği için mi yemeyi reddediyor ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anne sutune devam eedebilirsiniz, Zaten boy ve kilosu yasinin cok ilersinde, zamanla yemek yemege de alisacak.. Bir bozukluk olsa, gelismesi boyle ileri degil, GERI olurdu.. Dondurma ile baslayin.. Sonra, muhallebi, Lahmacun(yumusak kisimlarindan), ve yumusak her gidayi deneyin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dondurma yazmayı unutmuşum. Dondurma bebekliginden beri yaz kış tüketti. Büyük anneler her istediği alınacak diye cips ve çikolata çok alırdı ben özellikle dondurma yemeye teşvik ettim.
Peki memeden kesme zamanım ne zaman olmalı. Uykuya dalma kısmı da meme emerken oluyor. Bu yüzden de biraz kesmek istemiştim. Doğru zaman ve yöntem nedir ? Kademeli metodu mu uygulamaliyim yine?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118880 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O hatirlayip, istemedikce memeyi vermeyin...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam. Çok teşekkür ediyorum. Hayırlı günler...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|