|
Hapsuruk,alerji kendim icin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mahmure ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Eki 2018 Saat 12:27 |
Merhaba doktor bey. Hem cocuklarimiza sifa olmaya calisiyorsunuz hem de bizimle ugrasiyorsunuz. Allah sizden razi olsun. Bu sefer kendim icin size danismak istiyorum. Hangi doktora gittiysem bir cozum bulamadim. Benim bu sira derdim alerji. 8 9 senedir ara ara ama sene boyunca yaz ya da kis degil , gun icinde arka arkaya gelen hapsuruklar su gibi burun akintisi ve goz yasarmasi yasiyordum doktorlar alerjim oldugunu ama neye karsi oldugunu bilemeyecegimizi soyleyip surekli alerji ilaclari verirlerdi. Is yerinde de bu problemi yasamamak icin hergun kullandigim alerji ilaci da ayaklarimda odem yapiyordu. En sonunda biraktim hic ilac almadim. Ama bebegim dogduktan sonra alerji krizlerim (sanirim kriz diyebilirim bunlara ) o kdr siddetli olmaya basladi ki bende cok sasirdim ve cok rahatsiz olmaya basladim. Son 2 aydır çok yoğun şekilde kriz geçiriyorum artık dayanılmaz bir hal aldı bu aralar nerdeyse 2 günde bir 1 günü hapşuruk su gibi hukmedemedigim burun akıntısı goz ve geniz kaşıntısıyla geçirir oldum. Emzirdigim icin ilac kullanmak istemiyorum ama dayanamadigim noktada zyrtec surup bir olcek aliyorum. Ama o da burnumu o kadar kotu tikiyor ki inanin nefes almak degil yemek yerken yutkunamiyorum bile. Ertesi gunde cigerlerim sanki bana yetmiyormus gibi nefes sikintisi yasiyorum. Arka arkaya siddetle hapsurmaktan cigerlerim patlicak zannediyorum ve ne kadar derin nefes alsamda cigerlerimi yeterince dolduramiyormusum ve o nefes bana yetmiyormus gibi hissediyorum. Birsürü doktora gittim hiçbiri çare bulamadı. Son çarem sizsiniz. Yine siddetli bir alerji krizinden sonra nefes alamama sikayetiyle dahiliye doktoruna gittigimde ventolin buhar vermisti ve alerjik bunyeli kadinlar hamile kalinca kendi kan grubundan baska bir kan grubunu 9 ay vucudunda tasidigi icin vucut kendini daha siddetle savunmaya alir ve dogumdan sonra artik bu krizler daha da siddetlenerek articak demisti ne kdr dogru bilmiyorum ama beni korkuttu. (Kizim 15 aylik) Allah aşkına bir yol gösterin yardım edin kime gideyim nasil bir yol izleyeyim hangi tahlilleri tedavileri uygulamaya calisayim en azindan bir fikir verin. Simdiden cok teskkur ederim hakkiniz cok bizde helal edin lutfen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gunde 3-4 sefer, burnunuzu SU CEKEREK temizleyin.. Evinizde veya is yerinizde, bir kimyasal madde(???) tahris(allerji) yapiyor olabilir. Bunu bulmak da ancak; deneme-yanilma ile olur.. Testlerle belli olmaz. |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İyi günler hocam ben de 4 yaş altı için bu durumu danışacaktım,
kızım 3 buçuk yaşında, 4 5 aydır takip ediyorum sabahları uyandığında burnu akıyor, 4 5 kere hapşuruyor, siz 4 yaş altı allerji olmaz diyorsunuz. Ben grip oluyor diye düşünüyorum ama öğlene doğru tüm arazlar duruyor gerisi gelmiyor.
3 aylık yeğenim de evin içinde ara ara hapşuruyor burnu akıyor, grip olacak diyoruz, grip arazları oluşmuyor. Annesinin toza allerjisi var, halıları vs değiştirdi bu sene. Kızım ve yeğenimin durumu nedir hocam? Yaşları küçük grio gibi olmayan durum nedir, nasıl rahatlatabiliriz? Teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SErum Fiz kullanin..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|