|
Verem mikrobu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Layha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Kas 2018 Saat 10:58 |
Hayırlı sabahlar,
Yakın bir akrabamıza verem teşhisi kondu. Bu hastalık bulaşıcı diye biliyorum ama hiç önlem alınmamış. 10 günlük rapor alabilmiş. İşe gidiyor, çoluk çocuğuyla vakit geçiriyor. Hocam bende ister istemez korkuyorum cocuklarıma bulaşır mı diye. İki aylıkken yapılan verem aşısının koruyuluğu nedir bu durumda? O akrabamızla aynı ortamda bulunmamız risk oluşturur mu? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118945 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verem hastaliginin: Acik ve Kapali diye iki tipi vardir.. Kapali tip bulasici DEGILDIR!! BCG asisi, Verem mikrobunun, vucutta yayilmasini onler.. Ayrica da, hayat boyu etki etmez. Asili bir kimsede Verem mikrobu sadece, mevzi bir hastalik yapabilir.. Bu "mevzi'de" genellikle, Sag akciger ust lobudur.. Ben, Turk doktorlarinin HER Verem teshisine inanmam.. 1- Akciger filmi'nin resmini gonderebilirmisiniz?? 2- PPD Testinin sonucunu da yazin.. Birde, PPD Testi, kac unite yapilmis, ogrenebilirseniz, onu da yazin. Bu arada: acik Verem hastalari, Hastanelerin Enfeksiyon bolumunde tedaviye alinir ve 30 gun uygulanan uclu tedaviden sonra, hasta "kapali" hale gelince, evde tedavisine devam edilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2018 Saat 19:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|