|
Terleme halsizlik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 246 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Eki 2019 Saat 10:53 |
İyi günler sayın hocam bir tek size güveniyorum ve Engin bilgilerinize sığınarak yardım istiyorum. 8yaşındaki oğlum(6 yıldır çölyak 2 Yıldır rolandik epilepsi teşhisiyle epiz kullanıyor) dün sabah uyanırken çok halsiz uyandı . Karnının ve diz kapaklarının arkasının ağrıdığını ve midesinin bulandığını söyledi. Kalkıyor tekrar başını yastığa atıyordu. Gözlerini zor açıyordu. Kaldırıp elini yüzünü yıkadıktan sonra kahvaltıya oturdu tostunu yerken sol eli üşümüş gibi titredi 3-5 saniye kadar. Kahvaltısını yapınca kendini iyi hissettiğini karın ağrısı ve bulantısının geçtiğini söyledi.ateşi 37.1 di okula gideceği için bir kaşık dolven verdim. Bir iki saat ara ara kendini kötü hissettiğini söyledi sonra geçti tamamen . Okul çıkışı aile hekimimiz muayene etti bişeyi yok dedi. Akşam yattıktan sonra aşırı terlemesi olunca aile hekimini aradım hipoglisemi den şüphelendiğini acile gidip kan şekeri ölçtürmemi söyledi 00.15 TE şekeri 81 çıktı (en son 21 süt içmişti)iyi deyip gönderdiler . Ben aile hekimine anlattığımda acaba nöbet geçirmiş olabilir mi diye 2 ay sonra çekilecek EEG yi hemen çektirsen iyi olur dedi .ben ne yapayım şimdi oğlumun yaşadığı durum neydi sizce
|
|
![]() |
|
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 246 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca soğuk soğuk terlemişti . Ve bu aralar aşırı terlemeleri oluyor ve çok sık tatlı yemek istiyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Colyak hastasi' NASIL TOST YER??? Glutensiz tost ekmegimi idi?? Bana kalirsa, sizin "Colyak teshisi" biraz ufurukten.. Normal Tost ekmegi yiyebiliyorsa, diyeti acip, bir kontrol edin derim. Terlemesi, hafif VIRAL bir enfeksiyon geciriyor olabilir. 3-4 gunde gecmesi lazim. Devam ederse; konusalim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Hocam çölyak teşhisimiz 6 yıl önce endospi de :total villüs atrofobi çıkması sonucu konuldu ve o günden bu güne glutensiz besleniyor oğlum tost ekmeği de glutensiz ekmekti . Halsizliği uyku hali ve elinin titremesi de mi viral enfeksiyon dandır
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir ishal/kusma donemi gecirdi ise, Elektrolit (tuz ) kaybi da sebep olabilir. Duzgun beslensin, biraz takip edin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Sağolun hocam çok teşekkür ederim 2 haftadır süren bit gribi birkaç gün önce geçti birde 16-19 Eylül arası kusma ishali olmuştu. Ozaman bu yaşadığı durumun hipoglisemi yada epilepsi nöbeti ile ilgisi yok değil mi.( Bu arada öğle yemeğinden sonra 5 saat bişey yedirmeyip tekrar şeker ölçümü yaptırdım 102 çıktı)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|