|
Besin alerjisi Reflü karmaşası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ejoplus ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2019 Konum: SİNOP Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ara 2019 Saat 11:44 |
Hocam merhaba,6 aylik kız bebeğim,doğum kilosu 3.600.
1.5 aylıktan beri besin reddi mukuslu kaka var.gastoentoloji taakibini yapıyoralerjiye bağlı Reflü tanısı ile 1.5 aydan beri zantac gaviscon kullanıyoruz fakat hala bebek istahsiz uykuda zorla besliyoruz Sütümu sagarak veriyorum 6 aydır.coguda içmediği için lavaboya dökülüyor veya buzluğa atiyorum.fakat doktorun verdiği zaditen damlayı kullanınca bebeğin iştahı açılıyor ve nispeten yiyor.son 4 gündür Reflü ilaclrini bıraktım,kusması yok.fkat yine iştahsızlık var.ek gıdayı reddediyor.sutu içmiyor 3 saatte 1,50cc ya içiyor ya içmiyor susuzlugunu gideriyor ancak.zaditen verince en azından 100 CC zorlasa olsa iciriyorum.ayrica kakasını 4 günde 1 yapıyor sıkıştık kaldık hocam bu cocugun nesi var reflumu alerjimi bağırsakları gürül gürül az bir süt içince.surekli masaj yapıyorum hareket ettiriyorum.ama gazda değil sanki bağırsakları tepki veriyor ama neye bilemiyoruz.kti bir diyet vermedi doktorumuz ama ben artık süt süt ürünleri yumurtalı ve paketli gidalaari kestim,bekliyorum düzelme olacak diye ama hala bağırsaklar tepkili.buarada takviye probiyotik NBL atp kullaniyoruz günde 1 fkt nafile.hicbirsey çözüm olmuyor el kadar bebeğe ilaç vermekten gına geldi.ama cozumumuzde yok çocuk karın kasilmasindan aç yaşıyor resmen.bir yol gösterin lutfen
|
|
Ece Demirel
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogumdan itibaren aylara gore kilolarini yazin.
|
|
![]() |
|
Ejoplus ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2019 Konum: SİNOP Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doğum 3.600
1.ay: 4.800 2.ay:5.800 3.ay:6.800 4.ay:7.600 5.ay:7.600 6.ay:7.600 Hocam aldığı kiloları hep zaditen damla etkisi ile aldı |
|
Ece Demirel
|
|
![]() |
|
İge: 22.8 <15
İgg:6.73. 7-16 İgA:0.106. 0.7-4 İgm:0.623. 0.4-2.3 |
|
Ece Demirel
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
3 aylikta; 5.7kg olmasi gerekiyordu, 1.000 gram fazlasi varmis. Boyle durumlarda, bunye asiri sismanligi onlemek icin, gecici bir istahsizlik yaratir.Yoksa, kas, sinir ve kemik dolulari bu anormal buyumeye ayak uyduramazlar/ 6 aylik : Hala 300gram fazlasi var.. Tahminim, 15-20 gune kadar tekrar istahi duzelir. sakin ilac (Zaditen dahil) vermeyin. Ne; "Reflu" var, ne de; "Allerjisi" var.. Bunlarin hepsi sizi korkutup, devamli doktora gitmeniz icin uydurulmus yalanlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2020 Saat 19:49 |
|
![]() |
|
Bende öyle tahmin etmiştim hocam, probiyotik kullanımına ne önerirsiniz?
|
|
Ece Demirel
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bizde cocuk doktorlari, hangi ilacin, nerede ve nasil kullanilacagini bilmezler. Onlari ciddiye bile almayin. Ilac mumessilinin, 2 tukenmez kalem rusveti ile bile bu ilaci her hastaya yazarlar. Bir tek; Antibiyotik kullanim sonucu olusan ishallerde ise yararlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|