SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYanlis yerden sorulan sual

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74848
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yanlis yerden sorulan sual
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 18:44
Konu: Ateş
Gönderen: Bugün Saat 12:43
Gönderen: calista
Grup: Üye Üye
Ateş
İyi günler hocam , oğlum 7 yaşında son 35 saattir ateşi var , 39.5 gördüğümde calpol verdim ateşi yükseldikçe veriyorum .ateş yanında uyutmayan balgamlı öksürük , iştahsızlık ve halsizlik var . Doktorun sabah yaptığı kan tahlilinde crp:12.0crp nin referans aralığı 0-6, WBC:8.8(referans aralığı 4.00-10.00), MON% :15 ( referans aralığı 0-11) enfeksiyon var dedi doktor ve antibiyotik yazdı(agume tin ) kullanmalımıyım hocam hocam? 


SAKIN< Antibiyotik baslamayin. Turk doktorlari biraz cahil ve APTAL olduklarindan, CRP hakkinda hicbir bilgileri yoktur.

Pust Laboratuvarlarin kullandigi CRP, enfeksiyonlarda kullanilandan farklidir. 
Bu pustlar "Cete halinde" calisirlar.. 
Siz WBC degerine bakin.  Ayrica da; 7 yas icin WBC araligi : 5.0-14.5 dur. 
PUST Laboratuvarin verdigi WBC Referans araligi ERISKINLER icindir.. 
Cocugunuz, Grip geciriyor, sakin Antibiyotik veya baska ilac kullanmayin, Atesini bile dusurmeyin.
Bu konuyu iyi okuyun.. Bilhassa: "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazilarini iyi okuyun.. 
Turk cocuk doktorlarinin NE MAL olduklarini gorun, ona gore bunlara inanin.. 
Yukarı Dön
calista Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 20 Oca 2015
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı calista Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2020 Saat 08:56
Hocam çocuğun ateşini düşüremedik sayıklamaya farklı şeyler görmeye başladı . Çok korktuk devlet hastanesi aciline götürdük.serumun içinde novaljin verdiler. Düşmedi ateş aldık özel çalışan bir çocuk doktoruna götürdük test yaptı influenza A çıktı . Enfeksiyonsan sağ kulak çok kızarık dedi . Novasef 1 mg lık iğne yaptı. Ve enfluvir şurup yazdı akşam verdik 1 doz. Şuan çocuğun ateşi yok fakat çok öksürüyor. Novasef iğneyi 2 adet daha 24 saatte bir yaptırın dedi. Hiçbirini kullanmak istemezdk ama çocuk sayıklamaya başladı şimdi bu tedavi ile devam etmelimiyim? 7 gün enfluvir şurup , ve 2 novasef daha . İnanın hiç vermek istemiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74848
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2020 Saat 19:38
SAKIN o igneleri yaptirmayin. Resmen sizi dolandirmislar.
Dunya'da bir tek Turk doktorlari; Influenza(+) hastalara; igne, hemde, Menenjit tedavi edebilecek kadar 
kuvvetli Antibiyotik ignesi verirler. 
Ben size NE DEDIM???  Antibiyotik kullanmayin demedimmi??
Bu sekil atesler, genellikle Viruslarla ve Bilhassa Enfeksiyoz Mononukleoz denilen Ebstein-Barr viruslari 
ile olur. Bu viruslarda, hayal gormeler cok siktir. Enfluvir hic bir ise yaramiyacak, bosuna veriyorsunuz. 
Antibiyotik etki etse idi, ates ile birlikte, oksuruk de gecerdi.. 
E.M. hastaligi; 1 hafta kadar ates yapar, sakin bu gibi doktorlara gitmeyin. Bir tedavisi veya onemi yoktur,
kendiliginden gecer. 
Bu hastalikta MONO degeri yuksektir…  
                             MON% :15 ( referans aralığı 0-11)





Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Oca 2020 Saat 19:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2020 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.