|
Krup-Larenjit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nil-kuz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Oca 2020 Saat 13:00 |
Hocam merhabalar, Foruma yeni üye oldum ve ilke mesajımı atıyorum; Benim oğlum temmuz 2011 doğumlu, yaklaşık 1,5 yaşındayken
bir Gaziantep seyahati esnasında larenjit geçirdi ve iki gün orada bir özel
hastanede kaldı, çocuk birden
bire oldukça ateşlendi ve nefes darlığı ile köpek sesi gibi öksürdü gittiğimiz hastane de larenjit ve krup teşhisi koyuldu. Bi daha sonra İstanbul’da gösterdiğimizde yine benzer bir
şekilde testler yapıldı ve alerjik bir bünyesi olduğu bize belirtildi, bunun
üzerine doktor tavsiyesi ile çarşaflarını yeniledik, hava makinesi aldık ve
dönem dönem öksürük krizleri geldiğinde ventolin ile pulmicord verdik. Özellikle 2 ile 7 yaşları arasında yaklaşık 6 ayda bir krup
krizi geliyordu ve hastane de adrenalin hava veriliyordu, 7 yaşında bademcik ve
geniz etini ameliyat ile aldırdık, bilmiyorum alakası var mı o dönemden beri
krup krizi gelmedi. Geçen ay içerisinde hırıltılı öksürüğü vardı ve tekrar
doktora götürdüğümüzde, geçmişine baktı ve nefes testi yaptırdı, bize
söylediğine göre nefesi tam yeterli değildi, bu nedenle alerjik astım için
nefes açıcı el makinesi verdi (turuncu ve mavi olmak üzere iki tane) ve deloday şurup verdi, bu arada doktor bey
yaklaşık 1,5 yıldır haftasonları devam ettiğimiz basketbol kursunu da fazla
fiziksel aksiyon nedeni ile bırakmasının doğru olacağını söyledi çünkü bu
aksiyonlar öksürüğü tetikliyor dedi. Sizi henüz tanıdık, görüş ve önerilerinize çok ihtiyacımız var, bugüne
kadar mutlaka yanlış uygulamalar yapılmıştır ancak bundan sonrası için nasıl
hareket etmemiz gerekir bu süreç nasıl devam edecektir bizi yönlendirirseniz
çok duacı oluruz. Teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Meslek hayatim boyunca hicbir hastami; "Krup" nedeni ile hastaneye yatirmadim. Yarim ampul Dekort kalcadan igne seklinde vererek hallettim.. 2- Hicbir Krup hastamda ve hicbir hastalik nedeni ile Adrenalin ampul kullanmadim. 3- Krup ile allerjinin hicbir alakasi yoktur.. 4- Krup hadisesi; "Ses tellerinin odemi" dir. Yas ilerleyip, bu ses teller arasindaki mesafe acilinca, bir daha Krup olmaz. "Nefesi yeterli olmadiginda" cocukta ya solunum hizlanir, cocuk nefes nefese kalir, ya da; dudaklarda morarmalar olur. 5- Deloday surup, balgami koyulastiracagi icin, 1 hafta-10 gun sonra cocuk daha beter duruma gelir. 6- EGER, boyle bir durum olsa idi: fiziksel aktivite bittiginde, daha salonda iken nefes darliklari olurdu. 7- Yapacaginiz tek sey, butun ilaclari birakin ve bu tip doktorlara gitmeyin. Oksuruk oldugunda, sadece: Limonlu bal, S.F. ve ColdMix kullanin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|